04-05-2013 05:55 PM
42 12
tools
  1. truthteller10's Avatar
    Anyone having issues with the recent OTA update (PAMA7)? I am having the following:

    1. Huge battery drain - Now with only 2.5 hours of screen on time im down to 5% battery with about 14 hours.
    2. Picture Gallery - The picture gallery is now even slower and laggier than the previous version. For all of those that claim this phone doesn't lag must have problems with the eyes.
    3. Initiating the camera app from the lock screen is now very slow and laggy as well.

    Anyone having these same issues and or any other issues since the update?
    02-18-2013 09:34 PM
  2. pbdc13's Avatar
    Huge lag when attaching pictures from the photo gallery to a text message.

    Sent from my SPH-L900 using Android Central Forums
    02-18-2013 10:54 PM
  3. truthteller10's Avatar
    It lags when attaching to any app as well. This isn't good.
    02-18-2013 11:33 PM
  4. MannyZ28's Avatar
    I am no experiencing any lag with the gallery, works perfectly fine for me. The gallery itself is fine as well, no laggyness here either and trust me, I am the king of complaining about laggyness. The camera opens the same way it did before when using a shortcut at the bottom of the lock screen and swiping up to open the camera.

    Also, the screen on lag is gone now, the screen comes on much faster than it used to.

    Can't really comment on the battery life yet, haven't had it long enough to pass any accurate judgement on that.
    02-18-2013 11:36 PM
  5. lawmanfj's Avatar
    I haven't experienced any problems on my phone. It has been working well. You try clearing the cache from your apps to speed up the device. I use a cache cleaner that does this automatically.

    Sent from my SPH-L900 using Android Central Forums
    02-19-2013 12:17 AM
  6. zmann's Avatar
    No issues here. Stock gallery actually working better. Before update I had lag now it is working properly.

    Note 2, it's true, ,size is everything!
    02-19-2013 04:52 AM
  7. Mweuch's Avatar
    Bookmark widget now has two rows instead of four.
    02-19-2013 10:05 AM
  8. luvsmobile's Avatar
    I can't even get the Gallery to load when trying to change wallpapers. What's weird is it gets stuck when I use TW but when using a alternative launcher it eventually loads.
    pbdc13 likes this.
    02-19-2013 02:26 PM
  9. yankeesusa's Avatar
    I have issues with notifications not coming up anymore and the Swype keyboard is working like it's beta. It's horrible. I wish their was a way to get a better version.

    Sent from the Beast that is Galaxy Note 2
    02-19-2013 05:59 PM
  10. almath's Avatar
    I have issues with notifications not coming up anymore and the Swype keyboard is working like it's beta. It's horrible. I wish their was a way to get a better version.

    Sent from the Beast that is Galaxy Note 2
    I find the keyboard to work better. What is it doing?
    02-19-2013 06:13 PM
  11. yankeesusa's Avatar
    I find the keyboard to work better. What is it doing?
    It's taking a while to load after I select a text field and when putting in landscape mode it gets cut in half for a couple seconds. I rebooted and that seemed to help maybe even fix it.

    Sent from the Beast that is Galaxy Note 2
    02-20-2013 12:00 AM
  12. bennavere's Avatar
    My phone is not turning off. It goes into reboot mode.
    02-20-2013 08:39 AM
  13. werkx's Avatar
    No issues here. It functions better and battery life seems to be the same for me.
    02-20-2013 12:45 PM
  14. Kalums's Avatar
    Can anyone post the update file? My keeps telling me failed to download and when I click "retry" it doesn't work, for that matter it doesn't do anything. Thx in advance.

    Edit: found it in XDA forum thx
    02-20-2013 02:47 PM
  15. MBM7881's Avatar
    I have an issue with the stock messaging app. Before the update I was able to use my own personal pic as the background and it would look great. Now if I use my personal pic as the background its way too dark. Not at all like the original. For example if I want to use the hello kitty it won't be bright like the picture. Instead it looks like the second pic. Any ideas?


    Sent from my SPH-L900 using Android Central Forums
    Attached Thumbnails Issues with OTA update-uploadfromtaptalk1361412478563.jpg   Issues with OTA update-uploadfromtaptalk1361412607408.jpg  
    02-20-2013 08:10 PM
  16. yankees177's Avatar
    I'm experiencing the same thing. Have you tried brightening the picture? I would get annoyed a bit because there was no contrast with timestamps. Now there's too much! Need to have the manual option.
    02-21-2013 06:42 AM
  17. MBM7881's Avatar
    I'm experiencing the same thing. Have you tried brightening the picture? I would get annoyed a bit because there was no contrast with timestamps. Now there's too much! Need to have the manual option.
    How do I brighten the picture

    Sent from my SPH-L900 using Android Central Forums
    02-21-2013 06:51 AM
  18. WVTip's Avatar
    Got the OTA this morning in Charleston WV and updated without issue. All seems to be working as before. Good luck with your update!
    02-21-2013 07:14 AM
  19. yankees177's Avatar
    I tried using photo editor... no luck... it was a tad better but just washed out. Looks like they really didnt think this change through!
    How do I brighten the picture

    Sent from my SPH-L900 using Android Central Forums
    02-21-2013 07:44 AM
  20. MBM7881's Avatar
    I tried using photo editor... no luck... it was a tad better but just washed out. Looks like they really didnt think this change through!
    Crap! That sucks....also before the update if I wanted to read a link from facebook I had the option to either read in the browser or in a pop up browser. Now thats gone too. Any idea on how to get it back? Thanks

    Sent from my SPH-L900 using Android Central Forums
    02-21-2013 07:49 AM
  21. yankeesusa's Avatar
    Crap! That sucks....also before the update if I wanted to read a link from facebook I had the option to either read in the browser or in a pop up browser. Now thats gone too. Any idea on how to get it back? Thanks

    Sent from my SPH-L900 using Android Central Forums
    You have to reset the default settings of the Facebook app then it should start asking you again.

    Sent from the Beast that is Galaxy Note 2
    02-21-2013 10:10 AM
  22. luvsmobile's Avatar
    My phone is not turning off. It goes into reboot mode.
    That really sucks... have you tried a hard reset? Sounds like something really went wrong. GL
    02-21-2013 10:46 AM
  23. Mweuch's Avatar
    I have an issue with the stock messaging app. Before the update I was able to use my own personal pic as the background and it would look great. Now if I use my personal pic as the background its way too dark. Not at all like the original. For example if I want to use the hello kitty it won't be bright like the picture. Instead it looks like the second pic. Any ideas?


    Sent from my SPH-L900 using Android Central Forums
    MBM7881, how do u use your own background on the stock msg app? Didn't even know you could use any background. Anyone care to show me how? Thanks a lot .
    02-21-2013 10:51 AM
  24. Wiley_11's Avatar
    MBM7881, how do u use your own background on the stock msg app? Didn't even know you could use any background. Anyone care to show me how? Thanks a lot .
    Open messaging > menu > settings > Background Style > tap the square with the + in it.
    Mweuch likes this.
    02-21-2013 11:59 AM
  25. MBM7881's Avatar
    You have to reset the default settings of the Facebook app then it should start asking you again.

    Sent from the Beast that is Galaxy Note 2
    I'm not getting the pop up browser option any more at all....not in fb it any other app. I really liked it

    Sent from my SPH-L900 using Android Central Forums
    02-21-2013 01:15 PM
42 12

Similar Threads

  1. Issues with app update notifications?
    By Peteara in forum Verizon HTC Thunderbolt
    Replies: 18
    Last Post: 11-10-2011, 11:36 AM
  2. Bluetooth Issue after OTA Update
    By dubious1 in forum Verizon HTC Thunderbolt
    Replies: 2
    Last Post: 07-10-2011, 05:42 PM
  3. List all issues with EVO update 3.70.651 here.
    By smileshappy in forum HTC EVO 4G
    Replies: 92
    Last Post: 01-12-2011, 11:08 AM
  4. What software does not work with OTA update?
    By mrmanishs in forum AT&T Captivate
    Replies: 3
    Last Post: 09-23-2010, 08:53 PM
  5. Anyone having issues with mail updating???
    By D-LuX in forum Motorola Droid
    Replies: 16
    Last Post: 11-12-2009, 04:26 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD