1. brentj's Avatar
    Since the 4.1.2 update, my GN2 has more easily lost connection to the Sprint network. Not only that, but sometimes when it loses connection, the "NO" symbol shows up in my notification bar, and then my phone will not connect again to Sprint (even if I travel miles within the metropolitan area), until I either restart my phone, or switch to airplane mode and then back again. See the screenshot below of the "NO" symbol showing up in my notification bar. Pages 27-29 of the User Guide list icons that can appear in the status bar, and the "NO" symbol is not listed there. Anyone else having this problem? I did a factory reset of my phone (which has never been rooted) and the problem still exists. Any suggestions? Thanks in advance for any assistance!

    03-17-2013 09:17 PM
  2. brentj's Avatar
    I took my phone into a Sprint center to get it checked out. The tech called me to pick it up, told me that he thinks the problem was caused by Sprint's Connection Optimizer being turned on. I'm pretty sure I had turned it off, but he said that new OTA updates generally turn it back on. He said that when they set up new phones for customers, they always turn it off. So far the problems have not recurred, but it's only been two days. I'll be sure to check this setting after every future OTA update. Settings > More Settings > Mobile Networks > Connections optimizer
    03-22-2013 11:47 AM

Similar Threads

  1. Problem since 4.1.2 update
    By F0REVERY0UNG- in forum Google Nexus 7 Tablet (2012)
    Replies: 76
    Last Post: 12-21-2013, 12:03 PM
  2. Handcent Problems since update?
    By Reborn58 in forum Android Apps
    Replies: 6
    Last Post: 08-31-2010, 02:01 PM
  3. Icon problems?
    By rotoreuter48 in forum General Help and How To
    Replies: 1
    Last Post: 07-31-2010, 08:27 PM
  4. Need Help (No not a froyo problem)
    By irock1985 in forum HTC EVO 4G
    Replies: 0
    Last Post: 07-31-2010, 01:23 PM
  5. Picture contact icon problems
    By jim in syracuse in forum Motorola Droid
    Replies: 0
    Last Post: 01-19-2010, 01:08 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD