05-09-2014 09:51 PM
182 ... 45678
tools
  1. saulleibow's Avatar
    Just followed your very detailed instructions from the very first post, WHAT a difference, went from 500 download speed to 2100 !!! I thought the browser was fast before, now it's amazing.

    Thanks for the help
    02-20-2012 04:45 PM
  2. OMGLadyGaga's Avatar
    I live in a pretty bad 3g area but THANK YOU so very much for this!! I went from .25 to a full 1.0 in the speed test app and makes a world of difference for web browsing. I'm pretty ecstatic Thanks again!
    02-21-2012 04:04 AM
  3. Change's Avatar
    I tried this on my Evo 4G and connectbot tells me "permission denied"...

    Stock Evo, not sure what the problem is.

    Sent from my Kindle Fire using Tapatalk
    02-27-2012 11:30 AM
  4. jbc28's Avatar
    Wow....I just did this to my new epic. Outstanding!

    02-27-2012 08:49 PM
  5. jfenton's Avatar
    Know what's sad.....in reality and compared to all other carriers, those speeds are pitiful.
    02-28-2012 04:34 AM
  6. mklemick's Avatar
    Did this on my Photon and it does work, the biggest improvment is that music apps stream with less buffer. My speeds are up to aroung 1200k down and 650k up, but that is early AM. As soon as the network gets stressed they are way down to around 200k down and 200k up. I am in Raleigh NC and have 4g also and did the db tweak, that seems to help pull a signal better also.

    Sprints network is just over burdened, been with them more than 10 years and has gotten worse over the years.
    02-28-2012 06:51 AM
  7. jbc28's Avatar
    Know what's sad.....in reality and compared to all other carriers, those speeds are pitiful.
    I agree. I have been noticing a huge slowdown for a while. I drive into Birmingham, AL each day. In the mornings (5am) the speeds are decent, but in the afternoon they are absolutely terrible. Further out of the city the speeds pick back up again. It's frustrating. I would swap to Verizon, but my 4 lines on a Sprint employee referral rate are too cheap to give up at the moment.

    FWIW, the speeds were just as bad with my EVO too.

    I had mixed results today. Speeds in BHM this afternoon were just as horrible, but everywhere else they have at least doubled or tripled. No impact on battery that I can see.
    02-28-2012 07:23 PM
  8. fcjr77's Avatar
    I tried the changes and as others have said it actually brought my speeds down. Also, it was killing my battery. A problem I wasn't having before on my 4g touch. Anyone notice that? It cut my battery life almost in half.
    03-02-2012 10:02 PM
  9. f8lpony's Avatar
    i get to black box and type in the getprop mil.MSL and nothing shows - i cant get the msl #
    03-09-2012 10:28 PM
  10. jevfr's Avatar
    i get to black box and type in the getprop mil.MSL and nothing shows - i cant get the msl #
    I had to use the samsung keyboard for it to show on mine. When I used A.I. type it wouldn't show up.
    Everything worked great for me and my 3g speeds have at least doubled.
    03-11-2012 06:59 PM
  11. syphex's Avatar
    i get to black box and type in the getprop mil.MSL and nothing shows - i cant get the msl #
    That's because it's supposed to be getprop ril.MSL give that a try. I was having the same problem. I don't know if it changed with the el29 update as I could have sworn the mil.MSL worked for me in the past as well. But changing the mil to ril worked for me this morning.
    03-11-2012 08:22 PM
  12. shellzb20's Avatar
    Wow this actually worked for me yesterday, but today it went back to crappy data speed WHY!!!
    03-13-2012 09:02 AM
  13. wizholt7's Avatar
    Idk if this has already been stated, cuz I don't want to read through all 14 pages, but renaming the values to 0 didn't work for me (was only getting 50kbps d/l), however, clearing all the values and leaving them blank pushed it up to ~250kbps which is good for my area lol
    03-16-2012 07:09 PM
  14. Drudamis's Avatar
    I tried it out in North Phoenix and it didn't seem to work. I will run more tests and see if I can't figure this out. The default settings weren't very good, but when i changed everything it seemed to half the speed.
    03-17-2012 11:54 PM
  15. nilkilla's Avatar
    Thank you for mentioning airwaves. On a waiting list for one now.
    03-20-2012 08:24 PM
  16. damarble's Avatar
    My 3G speed has never been great, 2-300 kbps down. Last few days it's gone to hell, usually sub-50 kbps. I was hoping this would help but it didn't, must be a network issue.
    03-20-2012 09:48 PM
  17. nilkilla's Avatar
    I tried it, posted one 4g 12k kbps result.


    Best 3g was 800kbps

    Tried clearing all values, and I hit 1000 + 1200 kbps on 3g
    03-24-2012 08:02 AM
  18. mperkinsky's Avatar
    Unfortunately didn't work for me. I had to go back to default. With the changes I was looking at less than 50k

    Sent from my Xoom using Tapatalk
    03-24-2012 01:34 PM
  19. eric1876's Avatar
    I'm trying this on My Samsung Galaxy II on Sprint. I can't find where to change my address and port on my phone. I can't continue otherwise.
    03-27-2012 01:35 PM
  20. TYSlim's Avatar
    As I stated it works for 3G but it will NOT work with regular network reception. 2-3 bars is the average that you will get with this phone. And its having a major drain on the battery as well
    Real talk. This don't work... Tried it step by step... Face it people sprint sucks. *walks back up to McDonalds to use wifi and 4G**

    Btw im using Galaxy S II w/ Sprint.
    03-27-2012 02:45 PM
  21. Malvo THU'UM's Avatar
    no change for me. =-O
    04-02-2012 09:37 PM
  22. quebolaqba's Avatar
    thank you this helped sooo.. Much my 3g was non existent before this. I could not even use speed net app.
    04-03-2012 08:21 PM
  23. thedetailguyz's Avatar
    Im going to try this tomorrow before I take this phone back. I love the phone and features but my old *** 1st gen Droid incredible from Verizon was running circles around this sprint phone. Im hoping to fix this non existent 3g with the sprint galaxy s2 so I can keep the phone or its back to Verizon we go.go.
    04-05-2012 03:35 AM
  24. gforgary's Avatar
    It's still slow as hell for me, but it's less slow as hell. Thanks!
    04-05-2012 06:22 PM
  25. justlovejoy's Avatar
    ive been skeptic of this formula
    04-06-2012 05:19 AM
182 ... 45678
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD