12-17-2011 05:41 PM
211 ... 6789
tools
  1. TheDonJ77's Avatar
    Still no update yet What gives
    12-14-2011 06:50 AM
  2. dollface's Avatar
    I got mine at 5am today, it's just random how they send them out to phones, so don't despair people, they're coming.
    12-14-2011 07:45 AM
  3. fofjjsr's Avatar
    Still no update here in MA. Gonna try a battery pull, although I don't really think that has any affect.
    12-14-2011 07:54 AM
  4. dtaylo75's Avatar
    So I had the EG31 modem and my update failed (got triangle-exclamation during install). So I just restarted and then Odin'd the EG30modem.bin. Now I'm back on the EG30 modem.

    I am wondering:

    1. Since I already "accepted" the update (but it failed to complete the update), will it ever try to update me again? Or since I already accepted, does it think I'm already updated and won't try again.
    2. I rooted by flashing just a custom kernel, can it update over a custom kernel?
    12-14-2011 07:56 AM
  5. dollface's Avatar
    Still no update here in MA. Gonna try a battery pull, although I don't really think that has any affect.
    Doing a battery pull will not cause it to come, I just woke up my phone at 5am and the update screen was sitting there. I haven't done a battery pull in weeks.

    I am seeing more bars of service inside of my home and oddly my wifi radio seems more responsive. Usually in my home office I show one bar of wifi reception and now I show three bars.
    12-14-2011 08:04 AM
  6. Sole07's Avatar
    Yay!!!! Got the update early this am. Chicago. Like the blue glow, signal is strong. I'm even getting a signal at work, which I never got before. Yay!!!!

    Sent from my SPH-D710 using Tapatalk
    dollface likes this.
    12-14-2011 08:28 AM
  7. IAmSixNine's Avatar
    Something i have noticed. I am on old stock. Still no update for me.
    I am 10 feet away from my wifi router at work. I show 1 bar at the top of the phone. HOWEVER when i go to settings, Wireless and network WiFi Settings i see my company wifi and it shows the same signal strength indicator in green with all 3 bars full. yet on top of the phone it shows 1 bar.
    Heres what i think. Key word is THINK. I am guessing the signal strength indicator might not be calibrated correctly. I say this because i can walk from my office in the back, all the way up front and into my truck in the parking lot and still be on the same wifi. In terms of linear feet its about 60, and thats going thru several walls. All of my other devices, EVO 4G, Epic 4G, EVO 3D and now Epic Touch have worked to the first few parking spots then cut out. So for my device to show 1 bar 10 feet away, then 2 bars 20-30 feet away, then go up front and have it back at 1 bar i simply think the device is not reading the signal strenght properly. The hardware is working fine, its recieving at distances.
    I just did a screen shot. Top shows low wifi signal but the wifi i am connected to at work shows full bars on the green indicator.
    12-14-2011 08:45 AM
  8. Viper41086's Avatar
    bump, same question here. I have the exact same issue. I rooted, installed LosKernel, and got rid of the yellow triangle thing on boot up as well as installed free tethering. This morning woke up to an update and when I ran it I got the Triangle-exclamation. I pulled the battery and rebooted just fine. I havent changed anything. Do I need to chnage anything?

    Baseband version:
    S710.10S.EG30

    Kernel version:
    2.6.35.7-SPH-D710.EG30-CL435734

    Build number:
    Gingerbread.EG30

    I havent unrooted or anything, should I?

    Will I get the option to update again?
    12-14-2011 09:46 AM
  9. jmcdixin75's Avatar
    New to the forum, got my update this morning at 5, what is this blue glow everyone is talking about?
    12-14-2011 10:01 AM
  10. Phenom's Avatar
    Something i have noticed. I am on old stock. Still no update for me.
    I am 10 feet away from my wifi router at work. I show 1 bar at the top of the phone. HOWEVER when i go to settings, Wireless and network WiFi Settings i see my company wifi and it shows the same signal strength indicator in green with all 3 bars full. yet on top of the phone it shows 1 bar.
    Heres what i think. Key word is THINK. I am guessing the signal strength indicator might not be calibrated correctly. I say this because i can walk from my office in the back, all the way up front and into my truck in the parking lot and still be on the same wifi. In terms of linear feet its about 60, and thats going thru several walls. All of my other devices, EVO 4G, Epic 4G, EVO 3D and now Epic Touch have worked to the first few parking spots then cut out. So for my device to show 1 bar 10 feet away, then 2 bars 20-30 feet away, then go up front and have it back at 1 bar i simply think the device is not reading the signal strenght properly. The hardware is working fine, its recieving at distances.
    I just did a screen shot. Top shows low wifi signal but the wifi i am connected to at work shows full bars on the green indicator.
    That's been my assumption the whole time. My WiFi bar shows 1 bar in my home unless I'm standing within 10 feet of my router (in the same room). But I've never had a problem with connecting or any speed problems. I also get more bars outside going to the mailbox (about 40 yards away) than I do in my living room. But either way, I'm always within range and it works fine.

    I wish they would've fixed that with the update, but thus far my signal readings have remained the same. But as long as it works, no biggie to me.
    12-14-2011 10:03 AM
  11. chocky8's Avatar
    Hi gurus,
    Today I got the notice of an update (South Forida).
    My Epic Touch was rooted a month shortly after I bought it. I definitely have the LOS problem, pretty severe too, been missing client calls.
    I got an error when it was installing the update (see attached jpg). Anyone know what this means?
    12-14-2011 10:19 AM
  12. IAmSixNine's Avatar
    If your rooted with any custom ROM, Kernel or Modem the update will fail.
    The update is looking for stock parts to replace.
    chocky8 likes this.
    12-14-2011 10:41 AM
  13. PanchoPlanet's Avatar
    Hey chocky8,
    What that means is that your phone has a problem, ROOT... By the way all your LOS issues are related to the ROOT. Your solution is very simple just unROOT using an EG30 kernel, afterward connect to samsung kies and you should get a message for update. Yo whats up with that screen protector?

    PP
    chocky8 likes this.
    12-14-2011 11:04 AM
  14. Drummerboy1975's Avatar
    I woke up this morning to the update. I see no difference other thank the blue glow which I care nothing about it nor the blue bounce.
    12-14-2011 11:30 AM
  15. JayWill's Avatar
    See my post above if you are rooted, and have anything on your phone other than the STOCK EG30 system (ROM, kernel, modem and recovery), if you want to take the OTA update. Otherwise, you can download the full EK02 update from XDA and manually flash it.

    For those of you who rooted once, only for wifi tethering or some other simple reason other than flashing custom kernels and/or ROMs, and have no plans to stay up to date with firmware revisions (it sounds like many do this), I highly suggested you go back to stock EG30, take the OTA update then re-root using sfhub's automated root method. This method will keep your stock system intact while providing the simple benefits of root that you may want.
    IAmSixNine and chocky8 like this.
    12-14-2011 11:38 AM
  16. wynand32's Avatar
    One thing I've noticed is that my E4GT is certainly benchmarking higher with the update (for what it's worth). I hit 4000 on Quadrant this morning (for the first time ever; I'm now consistently getting 3800+), and my last Smartbench 2011 score was 3936 Productivity, 2432 Games (I usually got around 2200 in the games portion).

    And in real-world use, mine does seem a little snappier. So in that respect I'm pretty happy with the update.
    oversteer325 likes this.
    12-14-2011 01:21 PM
  17. JayWill's Avatar
    Yeah the new ROM/kernel is definitely scoring higher in Quadrant on stock. The best Quadrant I've seen so far was 6,325 with a 1,704 overclock and the Rogue v1.3.0 custom kernel. Not many phones can handle 1,704 though ... I know mine can't hehe.
    12-14-2011 01:50 PM
  18. jfenton's Avatar
    Still no update here in MA
    12-14-2011 05:52 PM
  19. TheDonJ77's Avatar
    Same here brother.......I'm getting annoyed now
    12-14-2011 07:55 PM
  20. handsomeprince#AC's Avatar
    Folks. I dont know if it was just coinicidence or not but I hadnt gotten my update until now and I got the message for it as soon as I clicked on the link in the first post of this thread.

    So try it out.
    Still no update here in MA
    Same here brother.......I'm getting annoyed now
    Check out my post I quoted above
    12-14-2011 09:57 PM
  21. androidpirate's Avatar
    Still no update here in MA
    i got the prompt to download a few days ago, holding off till i learn more on how this effects the phone. i'm hearing battery life gotten worse for some people.
    12-14-2011 11:26 PM
  22. noshooz's Avatar
    Same here brother.......I'm getting annoyed now
    I've been annoyed for a couple of days now..... I'm rebooting on a daily basis hoping to snag it and still nothing.
    12-14-2011 11:55 PM
  23. jfenton's Avatar
    Update was waiting for me when I work up this morning.
    12-15-2011 04:36 AM
  24. Android32's Avatar
    Like many, my update was waiting for me when I woke up... And I have a single bar on roam waaaay the hell out in the boondox, Mississippi! :thumbup:

    Sent from my SPH-D710 using Tapatalk
    12-15-2011 06:39 AM
  25. 2ndaccord's Avatar
    I just got the update. The phone appears to be slightly faster. Also my speed test results show slightly higher downloads bit significant higher upload speeds. I haven't tested GPS yet.

    Sent from my SPH-D710 using Tapatalk
    12-15-2011 08:20 AM
211 ... 6789
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD