07-30-2012 03:50 PM
33 12
tools
  1. anon(482205)'s Avatar
    After performing the manual upgrade to ICS, I no longer get any LED notifications when messages / emails arrive. The only time the LED illuminates is when charging is in progress (red) and when charging is complete (blue),

    Has anyone else experienced this? Is there a fix?
    07-13-2012 06:25 PM
  2. JayWill's Avatar
    There's a new setting under Display called "pulse notification light". Make sure you have that checked.



    Sent from my SPH-D710 using Tapatalk 2
    07-13-2012 06:52 PM
  3. anon(482205)'s Avatar
    It is enabled. No LED notifications. Can someone else confirm if their LED is working correctly?
    07-13-2012 06:56 PM
  4. eblackman's Avatar
    What about the blue color wifi and signal detector. Right now its the same as it was before. Can we change it to blue.
    07-13-2012 06:56 PM
  5. anon(482205)'s Avatar
    Here's sort of an update:

    My password at work expired late today, meaning my phone would no longer sync with MS-Exchange. When that happened , I started getting an red LED notification on my phone about every 10-15 seconds. When I checked the phone, I had a message in the notification bar telling me that it could not connect to my work email account.

    I have since updated my password and can now sync with my work e-mail. However, the original problem remains; I do not receive any LED notifications for new SMS / e-mail messages.
    07-13-2012 07:33 PM
  6. JayWill's Avatar
    Well, while I don't have a resolution for you, the notification light was often buggy during development of ICS for this phone. You may have stumbled upon another bug that wasn't found.

    Did you try a battery pull and reboot? You also may want to consider a factory reset.

    Also out of curiosity, do you hit the back button after a call to clear the call screen out of habit? This was a big bug during development and it took Samsung forever to fix it. At least we think they fixed it.

    Sent from my SPH-D710 using Tapatalk 2
    07-13-2012 07:46 PM
  7. llfloyd79's Avatar
    I think a factory reset is the best way to fix a lot of the issues people are having. Thats what I did. Once the update was installed, I did a factory reset. No issues here. LED light works fine.
    07-13-2012 07:59 PM
  8. bluemagicx's Avatar
    what exactly does factory reset do??? I dont want to have to redo my phone all over from the day I got it! That would suck re-arranging everything.
    07-13-2012 11:00 PM
  9. llfloyd79's Avatar
    what exactly does factory reset do??? I dont want to have to redo my phone all over from the day I got it! That would suck re-arranging everything.
    It resets phone back to when you first took out box. To be honest it fixes a lot of the issues people are having after ICS install. Thats what I did.....my phone works great....LED light, battery life and all.
    07-13-2012 11:12 PM
  10. anon(482205)'s Avatar
    Well, I did the factory reset, losing all my data and apps, pulled the battery, and rebooted. I set up two of my email accounts and then rebooted the phone one more time. Still, I hae LED notifications.
    07-14-2012 06:57 AM
  11. anon(482205)'s Avatar
    Further update: I've found that after a factory reset, I do now have LED notifications for SMS messages, but I still do not have LED notifications for e-mail messages. Not sure what esle to try.
    07-14-2012 08:06 AM
  12. Tsukiyomi's Avatar
    There's probably nothing else we can try right now. I'm still having exactly the same problem.
    07-14-2012 12:20 PM
  13. droidweasel's Avatar
    im getting spam in my notification bar. anyone know if its an app? and how do I get rid of it?
    07-14-2012 05:13 PM
  14. Utah_Utes_Man's Avatar
    Not sure if it's coincidence or a 'fix' but i didn't have LED notifications after a factory reset either, but I noticed it started working again. Two things i did that MIGHT have helped were:
    1. Toggle the led notification to off, reboot, toggle back on.
    2. With SprintID, Switch back and forth between samsung and My ID (aka stock ics laumcher)
    I cant test which if any of these actually helped, if it does work let me know.

    Sent from my SPH-D710 using Android Central Forums
    07-15-2012 03:59 PM
  15. Uglyfido's Avatar
    I'm no help in this thread. I never lost notifications after the update. Good luck getting them back. If it was me though, I would try to toggle them on and off a few times, and maybe a shutdown w/ a battery pull for good measure.
    07-15-2012 04:11 PM
  16. systemind's Avatar
    Further update: I've found that after a factory reset, I do now have LED notifications for SMS messages, but I still do not have LED notifications for e-mail messages. Not sure what esle to try.
    Same here

    Sent from my SPH-D710 using Android Central Forums
    07-15-2012 04:16 PM
  17. DEF3NDER's Avatar
    Take your phone to a Sprint store. They will either figure out what's wrong or give you a new phone.

    Sent from...B*+ch, my $h*+ is custom!
    07-15-2012 04:29 PM
  18. anon(482205)'s Avatar
    As a stop-gap measure, I put Lightflow on the phone and that at least got my email notifications working again. However, I am going to go to the Sprint store tomorrow and see if they have any suggestions. My guess is they won't since ICS to the E4GT is so new.
    07-15-2012 05:48 PM
  19. systemind's Avatar
    Same here

    Sent from my SPH-D710 using Android Central Forums
    Ok so i turned off the pulse light notification setting, turned off the phone and removed the battery. Turned on the phone and turned the setting on again and im now getting email LED notifications

    Sent from my SPH-D710 using Android Central Forums
    07-15-2012 05:56 PM
  20. Tsukiyomi's Avatar
    Ok so i turned off the pulse light notification setting, turned off the phone and removed the battery. Turned on the phone and turned the setting on again and im now getting email LED notifications

    Sent from my SPH-D710 using Android Central Forums
    Didn't work for me but thanks for the update
    07-15-2012 07:08 PM
  21. Shadow1976's Avatar
    Ok so i turned off the pulse light notification setting, turned off the phone and removed the battery. Turned on the phone and turned the setting on again and im now getting email LED notifications

    Sent from my SPH-D710 using Android Central Forums
    I tried this but no luck for me. pulse light now does not work for any notifications.. Anyone know how to auto fit web pages after zooming? I checked all the settings but that also no longer works. That bothers me more than anything..
    07-15-2012 08:26 PM
  22. Tsukiyomi's Avatar
    I tried this but no luck for me. pulse light now does not work for any notifications.. Anyone know how to auto fit web pages after zooming? I checked all the settings but that also no longer works. That bothers me more than anything..
    Oh FFS. You're right - now I'm not getting ANY notification lights other than charging and charged. Great.
    07-15-2012 08:53 PM
  23. Shadow1976's Avatar
    Oh FFS. You're right - now I'm not getting ANY notification lights other than charging and charged. Great.
    Yeah this stinks.. I like to have the light so i know if there is a message without having to manually check all the time.. And the no text reflow is really annoying. I hope these will be fixed with an update soon....
    07-15-2012 09:01 PM
  24. Shadow1976's Avatar
    I find this really annoying also. When you go to active applications to close web browser or whatever apps are running and then you get a warning message.
    07-15-2012 09:14 PM
  25. DonnaJ415's Avatar
    I'm having this same issue as well with no notification lights for texts..... No solid fixes for this yet?

    ~~~~
    Samsung Galaxy Tab 10.1
    Samsung Galaxy S2E4GT
    07-15-2012 09:21 PM
33 12
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD