1. er99's Avatar
    With gingerbread (EL29)and the stock modem (i forget which one it was) i was getting 10Mbps 4G speeds. I decided to give ICS a second chance and everything is working pretty smoothly so far. The last problem i'm having with it is my internet speeds. I have flashed half a dozen different modems, currently using FH13 because its stable when sending picture files via text but i cant get over 1.5ish Mbps downloads with any of the modems iv'e tried so far. And the speeds are pretty sketchy at best. I'm curious if anyone is having better results? if so what modem are you using?
    10-13-2012 09:55 AM
  2. elmo's Avatar
    What area are you in? I'm in San Francisco area. I've noticed my speeds are down in the past week from avg of 4-7 mbps to around 1.5-2.5 mbps. In my case I don't think ICS has anything to do with it though. Currently on FI27.
    10-14-2012 08:32 PM
  3. Gami004pilot's Avatar
    Im having the same exact issue for the past several weeks since the last update. I've called Sprint andSamsung about this problem.
    Am not rooted.
    I use to get 10mb easily on speed test and now i can get no more then 1.5mb.
    3g even sucks.
    What should i do?
    10-14-2012 08:37 PM
  4. elmo's Avatar
    Getting 7-8.25mbps speeds this morning.
    10-16-2012 09:38 AM
  5. er99's Avatar
    What area are you in? I'm in San Francisco area. I've noticed my speeds are down in the past week from avg of 4-7 mbps to around 1.5-2.5 mbps. In my case I don't think ICS has anything to do with it though. Currently on FI27.
    los angeles. it was definately a software issue because when i flashed back to GB i was back to normal speeds. upgraded to fl27 this morning though and they seemed to have fixed the problem. my 4g speeds are back to normal.
    10-21-2012 10:31 AM
  6. er99's Avatar
    Im having the same exact issue for the past several weeks since the last update. I've called Sprint andSamsung about this problem.
    Am not rooted.
    I use to get 10mb easily on speed test and now i can get no more then 1.5mb.
    3g even sucks.
    What should i do?
    if your on ICS wait for the fl27 upgrade. i read everyone should get it by the beginning of november.
    10-21-2012 10:32 AM
  7. rraman3110's Avatar
    Im currently on FI27 and 4G speeds are the same as always.

    Sent from my SPH-D710 using Tapatalk 2
    10-21-2012 07:37 PM
  8. Gami004pilot's Avatar
    if your on ICS wait for the fl27 upgrade. i read everyone should get it by the beginning of november.
    Your right. That's what I'm gonna do. Wait to FL27 hits my phone and see what happens.
    I spent part of my day at the Sprint store today to see if they can help resolve my 4G issue and the young non-knowledgeable rep looked at me as if I were a moron when I stated my issue. They stood with my phone for 2hrs and when I got back to the store to get my phone..., he stated that my phone was perfectly fine. I did a factory reset and then did a speed test with my wife's phone right next to my phone and my phone hit 1mbs vs her 12mbs on a speed test. All he could say is... "We can replace your phone with a refurbished one".
    I think I'm gonna wait till the update happens and see if it helps... (Fingers crossed). If not then I'm gonna learn how to root it LOL...
    10-21-2012 11:39 PM
  9. rraman3110's Avatar
    I recant my previous statement. My 4G speeds have improved on FI27. I was usually getting around 3mbps to 5mbps. Now I am getting anywhere between 6mbps to 10mbps. I pulled my screenshot from about 12:30PM on an average Monday. I am also not very far from the tower.
    What modem are you using with ICS and whats your 4G speeds?-screenshot_2012-10-22-12-49-49.png
    10-22-2012 11:57 AM
  10. shortyjacobs's Avatar
    No need to wait if you don't want to.

    You can force the OTA if you feel like it. Clear Data from Google Framework a couple of times, (Settings -> Applications -> All -> Google Services Framework -> Clear Data), then go back and "Check Samsung Update" or whatever it's called. It may take a few minutes after clearing framework, or you might have to do it a couple of times, but so far this has worked 3 updates in a row for me. The only thing clearing data does is you sometimes have to reselect your default launcher, (if you have installed another launcher like Go or LauncherPro), and I think you have to hit "agree" once more when you try and use something that uses location services, (like Voice Search). Totally painless.
    10-22-2012 08:38 PM
  11. Gami004pilot's Avatar
    I did the new update today and it fixed my problem...
    My phone speedtest did 16mbps with no problem just like it use to.

    Thanks for the help on here...
    10-26-2012 12:23 AM

Similar Threads

  1. What case/skin are you using with the Hyperion 4200
    By tech_fan in forum Samsung Galaxy S III Accessories
    Replies: 8
    Last Post: 09-21-2012, 10:10 PM
  2. What APN settings are you using with AT&T?
    By MattMJB0188 in forum Google / Samsung Galaxy Nexus
    Replies: 10
    Last Post: 09-07-2012, 04:29 PM
  3. What browser are you using with Optimus V?
    By Delrahim69 in forum Virgin Mobile Optimus V
    Replies: 30
    Last Post: 03-09-2011, 08:21 PM
  4. What case are you using for your Eris?
    By weihl165 in forum HTC Droid Eris
    Replies: 29
    Last Post: 04-30-2010, 03:23 PM
  5. What plan are you using for your Incredible?
    By oatsack in forum Verizon Droid Incredible
    Replies: 8
    Last Post: 04-28-2010, 04:17 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD