1. rem_kujawa's Avatar
    Is this a know issue? I have tried just about everything short of replacement.
    05-24-2011 11:34 AM
  2. KSmithInNY's Avatar
    Normally I'd tell you to have your MSL handy and do a ##768# to clear NVRAM which should fix the issue but because this is a pure google experience, we don't have the Sprint programming menu's. Not sure they thought that part through entirely because if the NVRAM becomes corrupted, which would prevent you from updating profile and PRL, there would be no recourse except for returning the phone

    Well let's ask some basic question i guess and see where it goes:
    1) Is your phone unlocked?
    2) If yes: Stock or CWM recovery?
    3) If CWM: Stock or custom ROM?
    4) At the risk of losing your data, have you tried Menu > Settings > Privacy > Factory Data Reset
    - Note: I'm pretty sure this only clears cache and data but in lue of programming menu's, maybe it also clears NVRAM?

    I'm just spit balling here.
    05-24-2011 12:27 PM
  3. rem_kujawa's Avatar
    No, this is a pure stock device, I have tried multiple resets. I also called and did a MSID reprogram, and also tried data restore using my MSL.

    Also the menu I used was *#*#72786#*#*.

    I just don't want to replace this one because if there is nothing wrong with it.
    05-24-2011 01:07 PM
  4. AndroidOne's Avatar
    Well if you have tried all that and you keep having -> Failing Profile and PRL update, then I would say you have a problem that AFAIK is not a widely reported issue.

    I believe exchanging your phone at this point is the most reasonable option.
    05-24-2011 02:43 PM
  5. rem_kujawa's Avatar
    Well if you have tried all that and you keep having -> Failing Profile and PRL update, then I would say you have a problem that AFAIK is not a widely reported issue.

    I believe exchanging your phone at this point is the most reasonable option.
    Dude thats not what I want to hear.
    05-24-2011 03:31 PM
  6. AndroidOne's Avatar
    Dude thats not what I want to hear.
    Sorry...
    05-24-2011 03:37 PM
  7. mycrownvic02#WN's Avatar
    my prl updates have been failing too.. Although I am rooted on a stock rom.
    05-24-2011 04:28 PM
  8. KSmithInNY's Avatar
    Are you guys in poor signal area when trying? If yes, do you know a location with reliable signal where you can try again?

    Also just to be safe make sure the wifi radio is off and you don't cover the proximity sensor when trying. One more thought, you don't have anything on the phone controlling radios like juice defender do you?
    05-24-2011 04:37 PM
  9. wuwu's Avatar
    Mine are failing too, just got the phone yesterday. I get about 1-2 bars of 3g. Love everything else about this phone though!
    05-24-2011 06:40 PM
  10. KSmithInNY's Avatar
    Too many people in different areas with different configurations for this not to be a network issue IMHO
    05-24-2011 06:48 PM
  11. alpinejag's Avatar
    Have you tried doing it in a different location? Could be the tower.
    05-24-2011 08:06 PM
  12. rem_kujawa's Avatar
    I tried both on and off my Airave even drove to my Sprint tower, even drove to a another town. I did get it to update after I exchanged it.

    The only issue so far is I so no signal at home while connected to the airave then in went to roaming, I just pulled the battery and restarted the airave and Nexus and seems to be solid again.
    05-24-2011 08:35 PM
  13. splmonster's Avatar
    My question is why your updating the profile and PRL? They don't have updates... You did this same stuff on the Evo when it released. Just leave things alone and enjoy the phone. Man....

    I constantly see failures of both of these across multiple devices. It's Sprint and the tower, not the device.
    prdstm0nke likes this.
    05-24-2011 08:42 PM
  14. rem_kujawa's Avatar
    I updated it because it was NOT making calls, read the posts I made sprint told me to do it that's why. But I guess static and not being able to make or receive calls is normal to you.
    05-24-2011 09:20 PM
  15. splmonster's Avatar
    I updated it because it was NOT making calls, read the posts I made sprint told me to do it that's why. But I guess static and not being able to make or receive calls is normal to you.
    You wrote similar things back when the EVO launched. The only thing that would even "maybe" help would be updating the profile. The PRL is completely useless in this. Still if your having issues that serious, your looking at faulty hardware if a battery pull doesn't fix the issue.
    05-25-2011 01:48 AM
  16. rem_kujawa's Avatar
    I had signal fluctuating issues on my evolution, but I could make and receive calls. And the profile was what I was trying to update. I stopped at both a corporate store and best buy and they said it would have to be replaced.
    05-25-2011 07:16 AM
  17. splmonster's Avatar
    I had signal fluctuating issues on my evolution, but I could make and receive calls. And the profile was what I was trying to update. I stopped at both a corporate store and best buy and they said it would have to be replaced.
    They all say that just to get rid of the problem. 95% of them don't know a thing.. They are just sales reps. They want to get you on your way as quick as possible. I know this because I was in that business for 4yrs.
    05-25-2011 03:29 PM
  18. rem_kujawa's Avatar
    That maybe but but a corporate repair center should know something. Well anyways I couldn't make calls before and now I can that's all I care.
    05-25-2011 05:15 PM
  19. croz's Avatar
    I have read the entire thread. Has anyone figured out how to solve this? I am on my 3rd phone with the same issues. Update profile, PRL and activation failing. I kept the 3rd phone unrooted and locked for a couple days to see if I could do updates in my area. They worked fine. I was hesitant to unlock and root it for fear that it would start to do the same thing. Well I went ahead and did it and sure enough, the updates no longer work. The always fail.

    I unlocked, installed CWM 3.1.0.1, installed stock rooted rom Gjr22deoxed from XDA. then from that point, no more updates. I downloaded all new files just in case I had a corrupt file from previous installs.

    I have not called sprint yet to get a new MEID and see if that solves the issue.

    I do have bad reception in my home but the stock phone (before unlocking) updates were completing just fine.

    If someone knows the solution, please let me know.
    05-30-2011 11:22 AM
  20. rem_kujawa's Avatar
    I exchanged mine and it has worked fine since, though I only tried it twice once in the store and once at home and both times worked fine. If yours worked up till you unlocked it then its probably something with that. I'm not that savvy in rooting so maybe somebody else could help.
    05-30-2011 11:34 AM
  21. Robin Shope's Avatar
    As of yesterday, my husband's Nexus 6P would not make a call. It would get a message saying "your device is not yet activated". Spent over an hour on the phone with Sprint. They kept insisting that there should be a "more" selection in the settings. There is not. They tried to remotely reset the profile as well as had me dial a series of numbers. Nothing worked. Now what? Where it's this mystical," more" in settings? Why isn't there an option to do this task?
    This phone was bought at Best Buy, over 2 years ago and had worked fine until yesterday. It is not a Sprint phone but used on Sprint network. I believed that means it is unlocked.
    04-06-2018 12:17 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD