1. n_thacker's Avatar
    I am unable to Factory Reset my Motorola Photon. Whenever, I try to reset it wipes data & settings upto May 12, 2012. It would not delete/wipe anything prior to that date.



    Kindly help me.

    Thx
    05-31-2012 01:13 AM
  2. tirith's Avatar
    Have you tried doing it in the recovery menu instead of through the menu/settings/... Method?

    Sent using my MoPho-King photon
    05-31-2012 05:20 AM
  3. n_thacker's Avatar
    U mean the fastboot method by holding power+vol dn. If this i have done it
    05-31-2012 06:56 AM
  4. tirith's Avatar
    Yes, so you've tried from ui and recovery...?

    What data isn't clearing if I may ask?

    Sent using my MoPho-King photon
    05-31-2012 04:10 PM
  5. n_thacker's Avatar
    It clears data & apps only upto May 12, 2012. Everything prior to May 12, 2012 remains intact

    thx
    05-31-2012 10:33 PM
  6. tirith's Avatar
    Sounds like a phone defect... I heard something about a photon "all wipe" package, let me research

    Sent using my MoPho-King photon
    06-01-2012 07:35 AM
  7. KSmithInNY's Avatar
    The way a recovery works it's not possible for it to wipe specific data based off a random selection criteria (like date). It's criteria is partition or directory. You may have something wonky going on but i saw some confusion above so it's worth clarifying:

    Tirith was asking if you've tried a reset through the recovery, it can be stock or CWM. You wouldn't need to access fastboot although when at the moto menu clicking volume down to get to android recovery, you would pass by the fastboot option. So were clear you've gone into the moto boot menu, pressed volume down until you see the android recovery options, pressed volume up to select, and wiped from the recovery?

    EDIT - Don't worry about the confusion either, i believe moto goes out of their way to make things more difficult ... what am i saying of course they do (hello e fuse and encrypted bootloader and and and).

    P.S. I've been 100% convinced and vocal this entire time that Sprint had nothing to do with motos decision around this phones bootloader despite motos claims. I provided example after example of devices sold before and after this that had no such security. I even went as far as to reach out to a friend employed by sprint in R&D who confirmed that Sprint did not at all have that specification for the device. Now Sprint launches what will probably be the biggest flagship phone of 2012, selling more units then the photon could have ever hoped, and look at that .... HTC will unlock the bootloader and turn S off and the phone hasnt even launched publicly. HTC differs from moto in that they dont mind unlocking if you agree to waive warranty, but if the carrier feels differently HTC will not unlock the phone as in the case with the ATT HTC one x. Translation = Sprint ok'd HTC to unlock probably their biggest device of the year.

    I dont care that its locked because the community provided an option (which moto broke), what i do mind is sprint didn't ask for it to be locked, moto is blaming sprint, and meanwhile the customers are the ones paying the price. Neither Sprint or moto assisted in the cost of my phone so theres no subsidy, and I'd happily relieve any manufacturer from warranty claims yet nobody is listening to the guy that shelled out $600 for the device.
    tirith likes this.
    06-01-2012 11:24 AM
  8. n_thacker's Avatar
    Will re-flashing the stock rom help in the above problem. If so can someone guide me how to do it.

    Thx
    06-02-2012 09:01 AM
  9. tirith's Avatar
    Possibly...

    I just can't wait for my nexus to get here ..

    Sent using my MoPho-King photon
    06-02-2012 08:43 PM
  10. n_thacker's Avatar
    If re-flashing is the only option can someone guide me how to flash a rom.

    I am unrooted and on stock rom.

    Can anybody guide how to re-flash the stock rom step by step as am a newbie

    Thx
    06-04-2012 04:02 AM
  11. mrabbott's Avatar
    Just joined the forum because I'm having the exact same problem, except my reset goes back to May 27, 2012. I can delete text messages, apps, data, pics, everything... and after the reset it all comes back as of that date. Also unrooted and on stock ROM.

    Spent an hour on the phone with Sprint and the rep (who was thankfully very nice and helpful) was also stumped. Going thru the UI results in a powerup followed by an Android character icon with an attention symbol ("!" in a triangle) over its head that never goes away (at least not while my patience lasted). Going thru the fastboot menu method (power and volume-down; apologies if I've got the terminology wrong), it seems to reset just fine but only back to May 27. I haven't taken it to the Sprint store (fwiw) or run it over with my car yet.

    Anyway, you are not alone, n_thacker, and any help would be very welcome and appreciated.

    Thanks!
    06-06-2012 07:55 PM
  12. tirith's Avatar
    I found a new way to try last night... I'll let you know when I get home today.

    Sent using my MoPho-King photon
    mrabbott likes this.
    06-07-2012 10:19 AM
  13. tirith's Avatar
    ##786# go to bottom, theres a factory test option, try and advise...

    Sent using my MoPho-King photon
    mrabbott likes this.
    06-08-2012 01:23 AM
  14. mrabbott's Avatar
    Thanks, tirith. Just tried it. As you said, there's a "Reset to factory defaults" option at the bottom, but it wants a 6-digit passcode.
    06-08-2012 08:35 AM
  15. tirith's Avatar
    ... Crap. I know what mine is... But call sprint and ask for it.

    Sent using my MoPho-King photon
    06-08-2012 06:35 PM
  16. n_thacker's Avatar
    Just joined the forum because I'm having the exact same problem, except my reset goes back to May 27, 2012. I can delete text messages, apps, data, pics, everything... and after the reset it all comes back as of that date. Also unrooted and on stock ROM.

    Spent an hour on the phone with Sprint and the rep (who was thankfully very nice and helpful) was also stumped. Going thru the UI results in a powerup followed by an Android character icon with an attention symbol ("!" in a triangle) over its head that never goes away (at least not while my patience lasted). Going thru the fastboot menu method (power and volume-down; apologies if I've got the terminology wrong), it seems to reset just fine but only back to May 27. I haven't taken it to the Sprint store (fwiw) or run it over with my car yet.

    Anyway, you are not alone, n_thacker, and any help would be very welcome and appreciated.

    Thanks!
    I tried to flash it with Stock Rom but the problem remains as it is.

    I guess its time to invoke warranty
    06-09-2012 01:13 PM
  17. n_thacker's Avatar
    Just joined the forum because I'm having the exact same problem, except my reset goes back to May 27, 2012. I can delete text messages, apps, data, pics, everything... and after the reset it all comes back as of that date. Also unrooted and on stock ROM.

    Spent an hour on the phone with Sprint and the rep (who was thankfully very nice and helpful) was also stumped. Going thru the UI results in a powerup followed by an Android character icon with an attention symbol ("!" in a triangle) over its head that never goes away (at least not while my patience lasted). Going thru the fastboot menu method (power and volume-down; apologies if I've got the terminology wrong), it seems to reset just fine but only back to May 27. I haven't taken it to the Sprint store (fwiw) or run it over with my car yet.

    Anyway, you are not alone, n_thacker, and any help would be very welcome and appreciated.

    Thanks!
    I checked your post on the xda forum. Also I have been in touch with Mark on Motorola forum and he said one more person also has the same problem. He said he is looking forward to recieving handset for either of you so that he can work it out.

    I would have sent him my handset but since am based in India it would be difficult. But u can get it rectified by sending it to them.
    06-14-2012 07:32 AM
  18. mrabbott's Avatar
    Thanks. I haven't been contacted by anyone and have no other info, except that someone else is having the same problem. I posted another reply on the motorola forum.

    I really need to get this resolved and want to do it without the "help" (and questioning) from a tech at the Sprint store, if I can avoid it.
    06-14-2012 01:05 PM
  19. mrabbott's Avatar
    @tirith -

    Got the code from Sprint. No joy. Same story. The reset starts, then stops with the Android guy and attention symbol ("!") over his head. From there, vol up/down simo and I get to the Android recovery menu. The reset from there rolls me back to the way things were on May 27. Apps, call logs, texts, photos, lock pattern, etc.
    06-14-2012 02:16 PM
  20. gen_status's Avatar
    im trying to unlock my phone it has a username and password the phone model is a motorola sprint photon 4g can someone help
    06-16-2012 06:54 PM
  21. gen_status's Avatar
    how do i reset my phone so thi like brand new thats how i want it
    06-16-2012 06:59 PM
  22. tirith's Avatar
    From power off, hold power and vol-down. You'll see the moto symbol and it will say fastboot. Hit vol down until you see android recovery. Hit vol up.

    You'll see the android guy with a exclamation point. Hit both vol buttons at the same time.

    Scroll to factory/data reset. Hit power.

    Done.

    Sent using my MoPho-King photon
    06-17-2012 08:29 AM
  23. n_thacker's Avatar
    Hi guys,

    I think its time invoke warranty. I would have done it but am based in India so sending the handset to USA is a long process.

    However, anyone facing the same problem should send it to Motorola's repair/service facility to get a solution to this problem. As i have tried everything including flashing a sbf too.

    I think it is best to send the handset to their repair/service facility for speedy solution to the problem or at least a replacement.

    Thx
    06-26-2012 12:47 PM
  24. mrabbott's Avatar
    Sent mine to Motorola and a week later was sent a replacement (reconditioned) unit. No explanation about what was wrong. The replacement is working fine so far.
    06-29-2012 10:01 PM
  25. Appol1623's Avatar
    Thanks, tirith. Just tried it. As you said, there's a "Reset to factory defaults" option at the bottom, but it wants a 6-digit passcode.
    mine wants 10 digits
    05-10-2018 09:34 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD