1. olwogo's Avatar
    Hey guys I need help with this phone. I did an unlock on a T mobile Galaxy SII T989 phone so I could use it in AT&T's go phone. It is a 4g phone and (when on T mobile) worked great on 4g. It works well on AT&T, all but the 4g. Does anyone know how to fix this glitch or is it just the way the phone was configured for T Mobile? Any help would be appreciated!!
    08-01-2013 09:07 PM
  2. Golfdriver97's Avatar
    Hey guys I need help with this phone. I did an unlock on a T mobile Galaxy SII T989 phone so I could use it in AT&T's go phone. It is a 4g phone and (when on T mobile) worked great on 4g. It works well on AT&T, all but the 4g. Does anyone know how to fix this glitch or is it just the way the phone was configured for T Mobile? Any help would be appreciated!!
    Welcome to the forums!
    I think the differences between the two companies is what is causing the problem. Tmo used HSPA+ for 4G and I think AT&T has always used LTE. Two different radios.
    08-01-2013 11:56 PM
  3. Mellimel22's Avatar
    No that's not it. The Tmo version doesn't have the proper radios for att lte. Att mostly work off of the 700mhz band with only a couple markets on the 1700 band. Tmobile is using 1700 strictly. That's why u are not getting lte and only hspa+.

    Sent from my T-Mobile LG Escape using Tapatalk 2
    08-02-2013 01:18 AM
  4. olwogo's Avatar
    So no way to make this phone work in 4g mode with AT&T. Short of getting a new phone. Thanks for the information. I will continue to learn about this and see what I can learn. I like this forum, I already saved myself a 50 mile drive. I shall read more on my phone. Thanks!!
    08-02-2013 07:35 AM
  5. Mellimel22's Avatar
    Because Tmobile uses 1700mhz for hspa+(aka4g) except in markets where they refarmed the data to make it run on 1900 like att. So bottom line if your area isn't refarmed u will be on edge or worse.

    Sent from my T-Mobile LG Escape using Tapatalk 2
    08-02-2013 09:49 AM

Similar Threads

  1. Nexus 10 won't work
    By Karam Hatem in forum Google Nexus 10 Tablet
    Replies: 4
    Last Post: 08-03-2013, 08:50 AM
  2. S2 Plus updated to 4.2.2 before Note 2?!
    By joshwithachance in forum Samsung Galaxy Note 2
    Replies: 2
    Last Post: 08-02-2013, 01:21 AM
  3. watchon - getting working
    By gemniii in forum Samsung Galaxy Note 8.0 Tablet
    Replies: 1
    Last Post: 08-01-2013, 10:34 PM
  4. Browser Photos folder on nexus tab
    By Robert Astin in forum Google Nexus 7 Tablet (2012)
    Replies: 0
    Last Post: 08-01-2013, 08:53 PM
  5. Nexus 7 not turning on?
    By Alejv98 in forum Google Nexus 7 Tablet (2012)
    Replies: 0
    Last Post: 08-01-2013, 08:51 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD