1. Marc Robson's Avatar
    This has been happening for a few weeks (I cannot recall if it started prior to upgrading to 4.3, I think it did) but I kept thinking I just was not paying close enough attention to the battery.

    This week I woke and went to check the interwebs. Noticed my phone was reporting 100% charge (please disconnect the charger). I disconnected and read two articles (maybe 6 minutes of browsing). The phone suddenly died without a low-power warning. When I tried to restart, it showed a completely empty battery. I plugged it back in and a few minutes later I pressed power - the battery was now showing 50%. The phone did start and ran fine.

    I have the original battery and three spare batteries. This has occurred with the original and at least one of the spares.

    Some of the times the screen flickers before the phone dies; looks like an old TV with faint horizontal lines scrolling downward. But not always.

    This happens TOO frequently. Any ideas?

    I am running stock AT&T/Touchwiz
    12-13-2013 01:40 PM
  2. Golfdriver97's Avatar
    This has been happening for a few weeks (I cannot recall if it started prior to upgrading to 4.3, I think it did) but I kept thinking I just was not paying close enough attention to the battery.

    This week I woke and went to check the interwebs. Noticed my phone was reporting 100% charge (please disconnect the charger). I disconnected and read two articles (maybe 6 minutes of browsing). The phone suddenly died without a low-power warning. When I tried to restart, it showed a completely empty battery. I plugged it back in and a few minutes later I pressed power - the battery was now showing 50%. The phone did start and ran fine.

    I have the original battery and three spare batteries. This has occurred with the original and at least one of the spares.

    Some of the times the screen flickers before the phone dies; looks like an old TV with faint horizontal lines scrolling downward. But not always.

    This happens TOO frequently. Any ideas?

    I am running stock AT&T/Touchwiz
    Not entirely sure if this will cure it, but it is worth a shot. Clearing cache in recovery. Here is how: http://forums.androidcentral.com/sam...2-s3-tab2.html
    12-13-2013 11:31 PM
  3. GSDer's Avatar
    Any ideas?
    Start marking those batteries, and set aside any that are questionable.

    Be sure you fully charge any battery once you swap it in, so that you can be sure you're getting accurate calibration data for that particular battery.

    Run those babies down to at least 20%, and take screenshots of Settings -> Battery so that you have hard data to go on when you compare the batteries.

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM 10.2 using Tapatalk 4
    12-14-2013 12:02 AM
  4. Marc Robson's Avatar
    Yesterday was good. Today I switched batteries and had multiple instances. I did mark that battery and put it aside. I will make the screen cap comparisons over the next few days (using a fresh fully charged battery each morning) and look for any patterns.

    I have also cleared the cache in recovery.

    Thanks for the thoughts !
    12-16-2013 04:36 PM
  5. SoreAintya's Avatar
    I'm having the exact same issues with my wwife's S3, Samsung battery and two Anker all showing full charge then dying in a hour or so.
    This started happeningafter the update, and the update is the cause. I've done a factory reset to no avail, still drains faster then it should.
    What's odd though is it isn't the same results everytime.
    My daughter also has an S3 that's still on 4.2 and the batteries work as intended in her device and I'm reluctant to update her phone now because of it.
    12-18-2013 10:09 AM
  6. Austin185's Avatar
    Must be your battery going bad because I have 4.3 on my s3 and my battery life is great

    Posted via Android Central App
    12-18-2013 03:40 PM
  7. SoreAintya's Avatar
    The odds of 3 batteries dying the exact same time is astronomical...
    Also, as I mentioned same batteries in daughter 4.2 S3 work as expected. I even did a factory reset on my wife's phone with nothing installed except Swiftkey and she still had issues.
    12-18-2013 08:07 PM

Similar Threads

  1. Android OS battery drain with 4.4.2
    By edwards653 in forum Legacy Android & Other OS's
    Replies: 59
    Last Post: 07-14-2014, 10:19 AM
  2. Post your 10 hr Battery Screenshot!
    By kyoo in forum Google Nexus 5
    Replies: 51
    Last Post: 01-02-2014, 10:06 PM
  3. Back/Battery Door Replacement
    By alcor34 in forum LG G2
    Replies: 3
    Last Post: 12-22-2013, 08:19 PM
  4. Battery Usage - high
    By sdavid631 in forum Verizon Samsung Galaxy S4
    Replies: 4
    Last Post: 12-14-2013, 08:19 PM
  5. AT&T Software Update Broken: Devours Battery
    By RRenee82 in forum Samsung Galaxy S3
    Replies: 2
    Last Post: 12-13-2013, 10:33 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD