1. HemiRobo's Avatar
    About an hour ago I got a notification for a software update, I downloaded and installed it, then when my phone went to reboot it would boot past the Samsung logo to the Samsung Galaxy S3 logo and then just shuts off. I booted into Recovery mode, when I do that now, it displays in red text before the normal Manual mode stuff -

    Code:
    E: failed to mount /data (Invalid argument)
    E:Can't mount /data/fota/ipth-muc.prop
    E:failed to mount /data (Invalid argument)
    E:Can't mount /data/fota/ipth-muc.prop 
    E:failed to mount /data (Invalid argument)
    E:Can't mount /data/fota/ipth-muc.prop
    Unfortunately I can't remember if it was giving me this error before I started trying to fix the problem.


    When I attempt to wipe the cache, it says the wipe is successful, but before rebooting it gives me "E: failed to mount /data (Invalid argument)" again. My problem isn't solved and it continues to shut off after the Samsung Galaxy S3 logo.

    I then have tried multiple times to do a Factory Reset, and what displays is -

    Code:
    -- Wiping data...
    Formatting /data...
    E:format_volume: make_extf4fs failed on /dev/block/mmcblk0p15
    Formatting /cache...
    E:format_volume: make_extf4fs failed on /dev/block/mmcblk0p17
    Data wipe complete.
    E: failed to mount /cache (Invalid argument)
    E:Can't mount /cache/recovery/log
    E:Can't open /cache/recovery/log
    E: failed to mount /cache (Invalid argument)
    E:Can't mount /cache/recovery/last_log
    E:Can't open /cache/recovery/last_log
    E: failed to mount /cache (Invalid argument)
    E:Can't mount /cache/recovery/last_install
    E:Can't open /cache/recovery/last_install
    E: failed to mount /cache (Invalid argument)
    And again, it will only boot to the Samsung Galaxy S3 logo.

    I would try using Kies/Odin to repair this, but the MicroUSB port does not work. Would I be able to put new firmware/OS on my SD card to repair it? Or am I **** out of luck until my contract goes up in November?
    08-19-2015 12:34 PM

Similar Threads

  1. OTA update won't install after stock LP ROM installed
    By danfinger in forum Nexus 5 Rooting, ROMs, & Hacks
    Replies: 3
    Last Post: 08-19-2015, 01:31 PM
  2. Why aren't I receiving texts from 1 other Galaxy S6 user?
    By AC Question in forum Samsung Galaxy S6
    Replies: 2
    Last Post: 08-19-2015, 12:59 PM
  3. Can I get some help with downloaded files?
    By lbabus in forum Samsung Galaxy Note 10.1 (2014)
    Replies: 1
    Last Post: 08-19-2015, 12:33 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 08-19-2015, 12:31 PM
  5. syncing Galaxy s 6 pics
    By tessimom in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 08-19-2015, 12:27 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD