1. Vindictive's Avatar
    Coming from a iphone 3GS. I notice that my connection with the my inspire drops from my bedroom which is about 40 feet away from my router. My 3GS didn't seem to have this issue and i don't recall dropping the connection. Anyone know a way to improve the wifi signal? Or maybe I will need to get a boaster or extender. Thanks.
    02-14-2011 10:56 AM
  2. jruzzano's Avatar
    I was just going to ask the same. I am coming from HTC Aria and often lose connection to wifi in the garage where I didn't with the Aria. I just hope I don't lose it by the pool in the summer!
    02-14-2011 11:12 AM
  3. Vindictive's Avatar
    It also appears to be happening to my cell signal. I always had a cell signal at my desk at work with my 3GS but right now it says no service
    02-14-2011 11:36 AM
  4. jruzzano's Avatar
    I might give this a try

    But I am open to other suggestions, please!
    02-16-2011 09:48 AM
  5. Blanco720's Avatar
    From what I understand, the connection and speed is also related to the firmware settings of the router (i.e., WAP vs WAP2, etc). I don't have much knowledge in networking, but maybe someone who does could provide some ideal setting for your router that use minimal security settings to optimize the connection speed...
    02-16-2011 10:02 AM
  6. velvetelvis's Avatar
    if you want the minimum security, use wep.
    02-16-2011 10:40 AM
  7. Blanco720's Avatar
    and will that make the data faster? Im only getting 12 down on my Inspire standing in the same room as my router which is hardwired into a 100 mbps ethernet...
    02-16-2011 10:42 AM
  8. velvetelvis's Avatar
    no it wont make it faster. it will just make it easier for people to get into.
    02-16-2011 10:54 AM
  9. fides7's Avatar
    Try going to menu, wireless and networks, wi-fi settings, menu, advanced, best wi-fi performance. This may help
    iancull likes this.
    02-16-2011 04:57 PM
  10. grasstrout's Avatar
    wifi on the Inspire is way better than on the N1...if that helps
    02-16-2011 06:42 PM
  11. Vindictive's Avatar
    This is getting old. I remove all the security settings on my router and I'm still getting drops. BTW I have two inspires and it happens on both. I also connect at work to a different brand router and I get the same dripping of the signal. I also notice that the gps signal goes in and out like others have posted about. I'm getting a wireless repeater on Monday and if that doesn't fix my wireless problem I'm going to return it. And get a Atrix.
    02-19-2011 09:52 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD