Anyone else with Nova not getting any notification sounds?

spyderrc10gt2

Well-known member
Dec 14, 2012
53
0
0
Visit site
I'm using the free version at the moment but before I purchase the paid version this needs to be solved. I've e-mailed the developer and he claims its not an issue with Nova but with my phone. I'm not on silent or vibrate and all volumes are turned up.
 

fatboy97

Well-known member
Aug 10, 2010
4,820
891
0
Visit site
I'm using the free version at the moment but before I purchase the paid version this needs to be solved. I've e-mailed the developer and he claims its not an issue with Nova but with my phone. I'm not on silent or vibrate and all volumes are turned up.

Change back to your stock TouchWiz launcher.... I'm going to guess you will still have the issue. It's not a launcher issue. If it's Gmail go into Gmail > Menu > Settings > select the Gmail account > Inbox sound & vibrate > check the Sound... if that is set to an actual sound and not on Silent, then go into the main Settings > My Device tab > Sound > Volume > make sure all your volumes are set all the way to max.
 

droidlouise

Active member
Oct 26, 2011
40
0
0
Visit site
Still trying to figure all the details out but I've always gotten notification sounds with Nova. I did download the extra add on that shows the number of missed calls, or emails or whatever. But I'm pretty sure I got notifications from the very beginning of my exploits. Might there be a problem with the default sound app - is it assigned? Only thing I can think of.

Using the paid version.

Louise
 

spyderrc10gt2

Well-known member
Dec 14, 2012
53
0
0
Visit site
Thanks for the responses, sorry for the delay. Kids+Moving+overtime=no spare time lol. I double checked to make sure all volumes were turned up and they were, so I switched back to TW and was still not getting any sounds. Decided to restart the phone and now my notification sounds are back in both TW and Nova! :) Something screwy must of happened when I first installed Nova and the phone just needed a restart to fix it
 

paintdrinkingpete

Well-known member
Dec 12, 2009
2,917
276
0
Visit site
Thanks for the responses, sorry for the delay. Kids+Moving+overtime=no spare time lol. I double checked to make sure all volumes were turned up and they were, so I switched back to TW and was still not getting any sounds. Decided to restart the phone and now my notification sounds are back in both TW and Nova! :) Something screwy must of happened when I first installed Nova and the phone just needed a restart to fix it

When in doubt, always reboot!

IT Crowd - Have You Tried Turning It Off And On Again? - YouTube