Camera stopped working

Makad

Well-known member
May 9, 2010
341
11
0
Visit site
Just not working at all, everything else works fine. Anything I can do to fix this?

Good for you, now you won't waste time taking photo's with it.
Just got back from Vegas, I took photos with my 3G and my wife took photos with her Photon. Day, night, natural light, the Photon took better pictures by far.
 

MikeBinOK

Well-known member
Jun 9, 2010
249
16
0
Visit site
The bright side is that you won't have to put up with that annoying "click" sound they added in the latest OTA update! :D

On a more serious note, once I believed my camera was totally fubared because all I could see was black. It ended up that I'd accidentally switched to the front camera, and was holding the phone with my finger over the front camera lens. In my case, I could see the various controls and things on the screen, I just had black coming through from the lens. Do you see the zoom bar on the left, and the various menu buttons on the screen?

Have you tried getting to the camera both through the apps menu, and by firmly pressing down the camera button when the phone is powered up?

Does the video camera app work? Since you say "camera", I assume that you are talking about the still camera.
 

warpdrive

Well-known member
Jul 13, 2011
1,493
65
0
Visit site
screen just turns to black, no menu options, no video camera, not sure wtf happened

Ok, quick question....what is your PRL?
When I did that stupid 4G update, everything worked fine but my camera didn't work. Just black screen like you say.

sent with my EVO3D with lazer beams
 

CarrieK

Well-known member
Feb 3, 2011
966
198
0
Visit site
Ok, quick question....what is your PRL?
When I did that stupid 4G update, everything worked fine but my camera didn't work. Just black screen like you say.

sent with my EVO3D with lazer beams

Yes, this is definitely a possibility. While it didn't have it happen to me during The Great PRL Fiasco of 2011 I saw reports from people to whom it did. Reverting back to the 21081 PRL and redoing the hands free activation resolved it.

I am also glad to know I'm not the only one who has done the accidental front camera thing before! ;) :p
 

steveh552

Trusted Member
Mar 6, 2010
584
9
0
Visit site
In the last month of having my ogevo they had to replace my camera 3 times at a service center due to camera death. The front worked but not the back.

As to the poster with vegas pics, can you share some, im taking my photon and may just leave the sony at home.

Sent from my MB855 using Tapatalk
 

biggamer3

Well-known member
Jun 8, 2010
173
0
0
Visit site
guys, it for sure has something to do with latest update as thats when it started not working, my prl is updated, still just a black screen
 

warpdrive

Well-known member
Jul 13, 2011
1,493
65
0
Visit site
guys, it for sure has something to do with latest update as thats when it started not working, my prl is updated, still just a black screen

ok, then do us a favor. check to see just what your PRL number is.
if it is not 21081, then you may have to get it re-installed or run to a corp store to have them do it.
 

jean15paul

Trusted Member
Jun 17, 2011
1,222
41
48
Visit site
This is probably a dumb question, but ...
Have you tried to reboot? Have you tried a battery pull?

Unfortunately, I don't have any other insight. Good luck.