Nexus 5 rings even when set to vibrate/silent

tenf00t

New member
Mar 3, 2014
3
0
0
Visit site
Hey guys, weird problem here. I have a rooted Nexus 5 with KK 4.4.2 that rings even if set to vibrate. The phone vibrates once and then the rigner actually is set back to full volume. Pretty annoying during meetings.

Any ideas?
 

srkmagnus

Retired Moderator
May 23, 2010
13,434
210
0
Visit site
Hey guys, weird problem here. I have a rooted Nexus 5 with KK 4.4.2 that rings even if set to vibrate. The phone vibrates once and then the rigner actually is set back to full volume. Pretty annoying during meetings.

Any ideas?

Open Settings - Sounds. Check to make sure all the sounds are turned down. If you press the volume rocker all the way to silent and see the icon display silent then there should be no sound. If you still have sound something else could be interfering with the setting. Take a look at what's installed and consider a factory reset of the problem persist. It shouldn't be root related. At least not rooted itself.

Sent from my Nexus 5 using AC Forums mobile app
 

tenf00t

New member
Mar 3, 2014
3
0
0
Visit site
Open Settings - Sounds. Check to make sure all the sounds are turned down. If you press the volume rocker all the way to silent and see the icon display silent then there should be no sound. If you still have sound something else could be interfering with the setting. Take a look at what's installed and consider a factory reset of the problem persist. It shouldn't be root related. At least not rooted itself.

It's really weird, If i press the volume rocker all the way down it does show the silent icon but as soon as I receive a call it goes all the way back up again. I assume a factory reset will solve my problem but was hoping to avoid that :)
 

tenf00t

New member
Mar 3, 2014
3
0
0
Visit site
Ok, figured it out. I had the app Sound Profile installed which turns sound off at night and turns them back on in the morning. I had already tried disabling the app to see if it was the culprit but apparently it had to be uninstalled. I'll try to figure out if I can configure it some other way. Thank you
 

srkmagnus

Retired Moderator
May 23, 2010
13,434
210
0
Visit site
Ok, figured it out. I had the app Sound Profile installed which turns sound off at night and turns them back on in the morning. I had already tried disabling the app to see if it was the culprit but apparently it had to be uninstalled. I'll try to figure out if I can configure it some other way. Thank you
No problem - Glad you were able to find the culprit :)
 

Ben Ronick

New member
May 20, 2014
1
0
0
Visit site
Thanks for the tip... This was driving me crazy. I had "Profile Scheduler" installed and disabled, once I uninstalled it everything seems to be working again.
 

Forum statistics

Threads
943,722
Messages
6,919,756
Members
3,159,181
Latest member
raykv23