Swype: Symbols instead of letters

londonmitch

New member
Jan 2, 2010
0
0
0
Visit site
Today I sent this: I will be off at 5. The recipient got: B6@o pN @<(hpTtXl. Does anyone have any idea why? I am using handcent and swype.

Thanks
 

Adiliyo

Well-known member
Oct 17, 2009
2,412
49
0
Visit site
sometimes it gets stuck in alt mode, just click on the number/symbol button and then back onto the letter button.

seems to fix it for me
 

weswilkes

Member
Dec 16, 2009
5
0
0
Visit site
My little brother has had that same problem but with his Chocolate. He has gone to send normal texts but went to the other person as symbols. He swears it the government tracking him lol but I think its more of a network glitch. Extremely rare but it happens I guess...
 

Ignitros

Well-known member
Oct 25, 2009
64
0
0
Visit site
I have had this happen a couple times recently while using Swype as well as a few texts just going out as blank even though it was perfectly fine on my side. I do think it has something to do with Handcent and Swype together. I have been able to replicate it a few times.

I don't have the problem using Handcent and the Android keyboard (physical or virtual) or Swype and the Android messaging program but when using both Swype and Handcent I have it every once in awhile.

I basically tested it by using each program individually for 100 outgoing messages each and see how many had the error.... It looked like this:

Handcent - Android physical keyboard = 0 errors
Handcent - Android virtual keyboard = 0 errors
Android Messaging -Android physical keyboard = 0 errors
Android Messaging - Android virtual keyboard = 0 errors
Handcent - Swype keyboard = 4 errors
Android Messaging - Swype keyboard = 0 errors
 

londonmitch

New member
Jan 2, 2010
0
0
0
Visit site
Emailed The developer

I emailed the developer of Handcent and they are looking into it... I think. If anyone else is having the this problem please post it here. I will hopefully be updating the Handcent people.
 

londonmitch

New member
Jan 2, 2010
0
0
0
Visit site
It happened again today on 2 messages within a 5 minute time frame.

I typed: What did you decide for dinner? Burgers? And it looked fine on my phone

The person got: '@Bir7@Pd R2

And

Will you forward me the last message?

'HX6do L7@/a@@
 

Ignitros

Well-known member
Oct 25, 2009
64
0
0
Visit site
I'm getting the same goofy texts being sent from my phone once in awhile. I really only see it when using Handcent along with Swype. Are you seeing it while running another sms application?

BTW... did you hear anything from Handcent?
 
Last edited:

popo999

New member
Jan 13, 2010
0
0
0
Visit site
Just to confound the issue a bit, I first ran into this problem on my Droid with Swype using the default Messaging app. I only just switched to Handcent.
 

Tobii1

Banned
Jul 5, 2010
136
3
0
Visit site
Mine still has this problem. And I'm using the default messaging app that comes with my Galaxy S, so it's not just a Handcent problem I think.

Any solution for this?
 

MowDownJoe

Regular lawnmower man...
Feb 14, 2010
215
25
0
Visit site
My mother has been having this problem as well with her Droid X, and she only uses the default multitouch keyboard. Plus, it only seems to be affecting text messages sent to my sister (who uses a Blackberry).
This is a strange problem. Hope someone can hammer down the cause of it.
 
Last edited:

Tobii1

Banned
Jul 5, 2010
136
3
0
Visit site
Well, no replies yet. Although I ran a few tests and realised it's not only swype related. Other keyboard apps, even the default, in my case Samsung, behave the same way.

I have tried changing the input mode from automatic to gsm alphabet and kept getting the same error. I've been using Unicode as the input setting for a week now and I haven't had that problem anymore.

How to change your input settings? Goto your messaging app -> settings -> input mode
 

Members online

Trending Posts

Forum statistics

Threads
942,956
Messages
6,916,659
Members
3,158,749
Latest member
sandersc