System UI Tuner

ptkelly

Well-known member
Sep 28, 2013
1,387
2
38
Visit site
I have a Nexus 5x running Android 7.1.2 beta 2. I've been trying to access the System UI Tuner. I follow these instructions:
"Pull down the notification shade on your phone, then open your Quick Settings menu."

"Tap and hold on the gear icon at the top of the screen for about five seconds."

All is fine up to this point. I pull down the notification shade. It says no notifications. I long press on the settings gear wheel for five seconds, ten seconds, and either nothing happens or I go to the settings menu.

"You’ll then see a message that says System UI Tuner has been added to Settings."

I don't see any such message.

"Open the Settings app on your phone and scroll to the bottom. There you’ll find System UI Tuner."

The bottom of my settings screen is still "About phone".

Am I doing something wrong?
 

anon(123856)

Well-known member
Jan 12, 2011
1,087
0
0
Visit site
I have a Nexus 5x running Android 7.1.2 beta 2. I've been trying to access the System UI Tuner. I follow these instructions:
"Pull down the notification shade on your phone, then open your Quick Settings menu."

"Tap and hold on the gear icon at the top of the screen for about five seconds."

All is fine up to this point. I pull down the notification shade. It says no notifications. I long press on the settings gear wheel for five seconds, ten seconds, and either nothing happens or I go to the settings menu.

"You’ll then see a message that says System UI Tuner has been added to Settings."

I don't see any such message.

"Open the Settings app on your phone and scroll to the bottom. There you’ll find System UI Tuner."

The bottom of my settings screen is still "About phone".

Am I doing something wrong?

Have you played with the animation settings in developer options? I had this issue once as well and it turned out I had set all the animations to off and that was the problem. I re-enabled the animations, turned on System UI Tuner, the set them back to off. Worth a shot anyway.
 

Javier P

Ambassador
Feb 21, 2014
19,479
4
0
Visit site
The System UI tuner should be available on the Nexus. Do you have animations disabled in the developer options? The three values need to be set at 1x or 0.5x if you want to enable the UI tuner. Once enabled you can switch the animations off​ again.
 

Javier P

Ambassador
Feb 21, 2014
19,479
4
0
Visit site
Have you played with the animation settings in developer options? I had this issue once as well and it turned out I had set all the animations to off and that was the problem. I re-enabled the animations, turned on System UI Tuner, the set them back to off. Worth a shot anyway.
Ooops. Badcat was quicker with the trigger. He replied while i was still typing. :D
 

pazzo02

Well-known member
Feb 16, 2011
1,168
75
0
Visit site
Silly question since some have already mentioned developer options, but have you enabled developer options?
 

Trending Posts

Forum statistics

Threads
946,053
Messages
6,926,157
Members
3,160,055
Latest member
boxxtronix