Verizon Note 3: No USB after 4.3 update.

dkwannabe

Member
Mar 13, 2014
5
0
0
Visit site
I bought the note 3 week of launch in October. December I bought the Samsung smart dock. HDMI, audio & all 3 usb ports worked flawlessly. I could use a flash drive, wireless mouse dongle or anything else. I hadn't used the dock in a few weeks but decided to yesterday & to my dismay none, ZERO of the USB ports work. HDMI & sound still fine but nothing for the USB ports. I've had 2 OTA updates since I've had the phone. I was just wondering if anyone else has had this problem. Is there a solution?

Thank
 
Last edited by a moderator:

anon(7820633)

Well-known member
Jul 15, 2013
64
0
0
Visit site
Re: No USB after 4.3 update.

I bought the note 3 week of launch in October. December I bought the Samsung smart dock. HDMI, audio & all 3 usb ports worked flawlessly. I could use a flash drive, wireless mouse dongle or anything else. I hadn't used the dock in a few weeks but decided to yesterday & to my dismay none, ZERO of the USB ports work. HDMI & sound still fine but nothing for the USB ports. I've had 2 OTA updates since I've had the phone. I was just wondering if anyone else has had this problem. Is there a solution?

Thank


Try enabling it in settings. It might have been disabled accidentally.
 

dkwannabe

Member
Mar 13, 2014
5
0
0
Visit site
Re: No USB after 4.3 update.

I'm not seeing any option to re-enable usb. Can someone please help me out.

Posted via Android Central App
 

pdub73

Well-known member
Dec 29, 2010
331
2
0
Visit site
Re: No USB after 4.3 update.

delete please
 

Attachments

  • USB.JPG
    USB.JPG
    52.8 KB · Views: 104
Last edited:

dkwannabe

Member
Mar 13, 2014
5
0
0
Visit site
Re: No USB after 4.3 update.

I don't have a PC. The usb ports on the Samsung Smart Dock are the USB ports I'm talking about. Nothing with a computer....

Posted via Android Central App
 

pdub73

Well-known member
Dec 29, 2010
331
2
0
Visit site
Re: No USB after 4.3 update.

Sorry...didnt read thoroughly

Sent from my SM-N900V using AC Forums mobile app
 

christobal

Member
Sep 28, 2013
17
0
0
Visit site
Re: No USB after 4.3 update.

I am also having a hard time getting audio out of the USB charging port using my car dock. It worked after I enabled it when I bought the phone in November, but now it doesn't and I can't find anything in settings for it. :(
 

GANote3

Well-known member
Nov 18, 2013
251
0
0
Visit site
Re: No USB after 4.3 update.

Have you did a soft reset and cleared the cache since the update. After an update it is always a good idead to wipe the cache. It will not hurt the phone at all.

Sent from my SM-N900V using AC Forums mobile app
 

christobal

Member
Sep 28, 2013
17
0
0
Visit site
Re: No USB after 4.3 update.

Hmmmm. I have not heard of "clearing the cache" on a phone before. Any quick instructions on how to do that? It's odd that there USED to be a setting for USB audio, but I cant find it anymore.
 

christobal

Member
Sep 28, 2013
17
0
0
Visit site
Re: No USB after 4.3 update.

Still stuck. I have tried every search string I can think of, but there is no mention of this I can find whatsoever. I have an iBolt dock that has one cable that splits the USB port into two, a USB that goes into a charger and a stereo 1/8" plug. Audio USED to come out of the 1/8", but mysteriously wont any more and I can no longer find the setting for enabling the USB audio anywhere on the phone.
 

pegleg96

Member
Nov 2, 2013
19
0
0
Visit site
I have the I-Bolt dock and to get audio out of the USB port you have to go into settings. Scroll down to System, select Accessory, and check off Audio Output Mode-use external speakers when phone is docked. Hope this helps

Sent from my SM-T310 using AC Forums mobile app
 

Trending Posts

Forum statistics

Threads
942,938
Messages
6,916,589
Members
3,158,748
Latest member
Randomname09