Wifi disconnecting randomly quite a bit

skippylou

Member
Jul 4, 2011
5
0
0
Visit site
Anyone else have this issue? Seems wifi will just randomly disconnect, 4g won't kick in right away, then wifi will start working again 10/15/20 seconds later.

Happening to a buddy of mine as well with the razr m.

Scott
 

pdaniel219

Well-known member
Jan 15, 2012
208
0
0
Visit site
My RAZR M was having a lot of problems connecting to WiFi when I first got it. But it was only mine, it connected to everyone else's with no problem. I had to change my router from WAP to WEP. Its less security, but it connected immediately. I can't tell you why, I just know it works. I think I'll have to get a new router because I'm nervous about the security. Not sure if this will help you or not, but it worked for me.

Sent from my XT907 using Android Central Forums
 

anthony2558

Well-known member
Jan 15, 2011
1,607
90
0
Visit site
Mine to. First RAZR m would drain 3% overnight, this new one will drain 40% over night do to the constant dropping and switching to 4G. Any fix?

Sent from my XT907 using Tapatalk 2
 

anon(3653)

Well-known member
Nov 19, 2009
408
13
0
Visit site
I had that happen whenever I was on the other side of the house from my router, but fixed it in my wifi settings. When on the wifi screen in settings I hit the menu button (three dots on the bottom right). I choose "advanced". The setting for "Avoid poor connections" was checked by default. I have never had a problem with it since I unchecked that setting.

Sent from my Xoom using Tapatalk 2
 

anthony2558

Well-known member
Jan 15, 2011
1,607
90
0
Visit site
Yup I have that unchecked as well and still have issues. Verizon is sending me a certified like new phone, so will see if that corrects my problem.

Sent from my XT907 using Tapatalk 2
 

Latest posts

Forum statistics

Threads
936,696
Messages
6,879,703
Members
3,155,427
Latest member
rodriguez