05-17-2011 04:53 PM
30 12
tools
  1. HecAtic's Avatar
    Since there isn't wipe ODIN package for Community ROM 1.3
    I want to delete everything on my phone and flash everything from the scratch.

    However, I am wondering if it will wipe everything on my phone by using wipe user data/factory reset on CWM?
    05-16-2011 09:54 PM
  2. Landshark's Avatar
    Since there isn't wipe ODIN package for Community ROM 1.3
    I want to delete everything on my phone and flash everything from the scratch.

    However, I am wondering if it will wipe everything on my phone by using wipe user data/factory reset on CWM?
    Have you checked the last two pages of the odin sticky? I haven't posted the links to the wipe packages in the OP yet, but I did provide a link to one of the wipe packages in two posts. Might help you out.

    Sent from the shark tank using Tapatalk
    05-16-2011 10:03 PM
  3. icu's Avatar
    I may only know slightly more than you, but if you "wipe user data/factory reset" it should delete everything on your phone (not your SD obviously). I just recently did this to install ComRom 1.3 and it wasn't a big deal because I had backed up my contacts etc. via Accounts & sync under Settings. I then backed up all my apps/data via Titanium Backup and did a full Nandroid backup (in CWR) before wiping data & the caches and flashing ComRom 1.3.

    So just make sure you have backups of what you'll want moving forward - have a full Nandroid to fall back on just in case and give it a go.

    *ah too slow - ignore me listen to

    Kevin Gossett and Landshark like this.
    05-16-2011 10:08 PM
  4. bigjobber69's Avatar
    ok I just started from scratch as well and had some hiccups but am passed them now, now my only problem is with my contacts, they blink the persons photo than going to android photo than just blinking back and fourth...is there a fix for this? never had this happen before I started over..Oh it also doesnt show there picture while calling anymore during the whole call. that had never happened either.
    05-16-2011 10:17 PM
  5. Landshark's Avatar
    ok I just started from scratch as well and had some hiccups but am passed them now, now my only problem is with my contacts, they blink the persons photo than going to android photo than just blinking back and fourth...is there a fix for this? never had this happen before I started over..Oh it also doesnt show there picture while calling anymore during the whole call. that had never happened either.
    Just give it a little while on the pictures blinking. I had the same thing happen when I started from scratch recently to get my phone set up how I wanted it. After about 10 or 15 minutes once I had my contacts set up the way I wanted them, the blinking photos stopped. As far as the pics not showing during a call, I don't know as I've never experienced that problem.
    05-16-2011 11:23 PM
  6. Landshark's Avatar
    I may only know slightly more than you, but if you "wipe user data/factory reset" it should delete everything on your phone (not your SD obviously). I just recently did this to install ComRom 1.3 and it wasn't a big deal because I had backed up my contacts etc. via Accounts & sync under Settings. I then backed up all my apps/data via Titanium Backup and did a full Nandroid backup (in CWR) before wiping data & the caches and flashing ComRom 1.3.

    So just make sure you have backups of what you'll want moving forward - have a full Nandroid to fall back on just in case and give it a go.

    *ah too slow - ignore me listen to

    Nice photo. I may have to steal that and see if I can fit it in my signature.
    05-16-2011 11:24 PM
  7. bigjobber69's Avatar
    Yah its all good now flashed nitros honeycomb and all is well again.....now only thing is the facebook photos not updating as contact photos....wonder if ill still see that since i updated to shiny new ED03 lol im sure i will.
    05-16-2011 11:34 PM
  8. v2playa's Avatar
    Best way to start by (Odin) DL09 then ComRom 1.3 i been doing it this way always work.
    05-17-2011 12:09 AM
  9. Lttlwing16's Avatar
    Yah its all good now flashed nitros honeycomb and all is well again.....now only thing is the facebook photos not updating as contact photos....wonder if ill still see that since i updated to shiny new ED03 lol im sure i will.
    Big J are you still having problems with the contacts?

    The only way I could get contact pics to show up across all applications, (i.e. mms, phone, etc)..that I didn't have a saved photo on google (which are the majority), was by "joining them" with facebook. If I just "sync'd" with fb, the pic would show up in contacts, but not in other applications.

    When I "joined" them, it worked for me. I now get pics across all applications. Unfortunately if you wipe data/factory reset you obviously have to re-do it. one of the drawbacks.

    "Sync" may work, I was just too impatient to wait and find out.. I was tired of not having the pics in mms/phone.

    let me know if you need help with the joining process, your a smart dude, so I am sure you'll figure it out. It's tedious, but I haven't found another method..

    I guess you could save the pic and store on google somehow... I may look into that..
    05-17-2011 07:39 AM
  10. bigjobber69's Avatar
    Big J are you still having problems with the contacts?

    The only way I could get contact pics to show up across all applications, (i.e. mms, phone, etc)..that I didn't have a saved photo on google (which are the majority), was by "joining them" with facebook. If I just "sync'd" with fb, the pic would show up in contacts, but not in other applications.

    When I "joined" them, it worked for me. I now get pics across all applications. Unfortunately if you wipe data/factory reset you obviously have to re-do it. one of the drawbacks.

    "Sync" may work, I was just too impatient to wait and find out.. I was tired of not having the pics in mms/phone.

    let me know if you need help with the joining process, your a smart dude, so I am sure you'll figure it out. It's tedious, but I haven't found another method..

    I guess you could save the pic and store on google somehow... I may look into that..
    yah i know all about the joining contacts and syncing with fbook...had to do it with duplicates and what not. My prob was people photos would stay on old photos not updates if they changed there profile picture. I had a nightmare with my contacts yesterday when i started over. Google someone didnt have stored all my numbers i had into my contacts even "starred by android" half of those phone numbers arent there. Even obviously they were on my phone before i wiped.. I even just redid and and resynced and they still dont show up there in contacts in G-mail. I dont know why that is happening. Same goes for import/export when saved to SD card. It not saving all the numbers in contacts. You have a fix for this issue?
    05-17-2011 08:21 AM
  11. netlagger's Avatar
    Best way to start by (Odin) DL09 then ComRom 1.3 i been doing it this way always work.
    DL09 is a good but outdated modem. I would suggest switching to either ED01 or ED03 or EC01 at the least. But if DL09 works for you then all is gravy. I have been using ED03 for the past few days and all has been well for me, no complaints.
    05-17-2011 08:23 AM
  12. Lttlwing16's Avatar
    yah i know all about the joining contacts and syncing with fbook...had to do it with duplicates and what not. My prob was people photos would stay on old photos not updates if they changed there profile picture. I had a nightmare with my contacts yesterday when i started over. Google someone didnt have stored all my numbers i had into my contacts even "starred by android" half of those phone numbers arent there. Even obviously they were on my phone before i wiped.. I even just redid and and resynced and they still dont show up there in contacts in G-mail. I dont know why that is happening. Same goes for import/export when saved to SD card. It not saving all the numbers in contacts. You have a fix for this issue?
    Are they there on the google website in contacts?
    05-17-2011 08:44 AM
  13. bigjobber69's Avatar
    No some are but some in my phone definitely arent there. Really frustrating
    05-17-2011 09:21 AM
  14. Lttlwing16's Avatar
    you find a fix yet? I had luck setting up my accounts with Setup Wizard..
    05-17-2011 12:06 PM
  15. bigjobber69's Avatar
    No not getting it. Like my moms contact I can clearly see on my phone and I just resynced to google and it is not showing up anywhere. I have her linked and everything. So if im missing that Im wondering who else im missing. I have 581 contacts so i know the majority prob phone numbers r missing. WTF!!
    05-17-2011 12:25 PM
  16. Lttlwing16's Avatar
    Man Big J sorry.

    I am sure you've checked in contacts to ensure you have your google account "My Contacts" set to be displayed?

    Is the problem with displaying or sycning? You mentioned earlier that they are not even showing up in gmail contacts via PC?
    05-17-2011 12:50 PM
  17. bigjobber69's Avatar
    No they show up there just missing numbers
    05-17-2011 12:52 PM
  18. Lttlwing16's Avatar
    ahh..the numbers..sorry.. man, redundant, but do the numbers show up online?

    and you said the sdcard backup was the same? No numbers?
    05-17-2011 12:56 PM
  19. bigjobber69's Avatar
    Some show up online some don't. Very strange. Like ones I used frequently like my favs don't show up
    05-17-2011 01:32 PM
  20. Lttlwing16's Avatar
    and the sdcard backup can you check that?
    05-17-2011 01:34 PM
  21. HecAtic's Avatar
    Ok.. So if factory reset doesn't wipe out Sd card.. How should I clean it up? It looks annoying and I have no idea what all the folder are for.
    05-17-2011 01:34 PM
  22. bigjobber69's Avatar
    SD card import/export does the same thing like misses the numbers! I mean I could add them everytime but who know what im missing. just gonna do backup assistant and hope that is better next time. Hopefully next clean wipe backup assistant will have them all. cause g contacts is f''ed
    05-17-2011 01:45 PM
  23. Lttlwing16's Avatar
    @ hecatic

    Use Astro or a file manager and navigate to the sdcard. Erase anything that you feel is cluttering you up, that you know is not important. If your not sure, I would leave it there.
    05-17-2011 01:45 PM
  24. N2B8U's Avatar
    So I am on SC 2.9.2 right now. Should I flash ED01 package first then flash COMROM 1.3?
    And do I flash COMROM from CW?
    05-17-2011 02:31 PM
  25. bigjobber69's Avatar
    What ED01 package? You can just wipe your caches and than flash com rom 1.3 and all will be fine. It is recommended to wipe data, but some have had success without doing that. Just wipe your caches than flash 1.3.Com Rom 1.3 put on root of SD card and flash.
    05-17-2011 02:41 PM
30 12
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD