02-05-2014 11:48 AM
175 ... 567
tools
  1. tony bag o donuts's Avatar
    The ONLY option? Hardly. I use My Backup Pro and it works great.
    My backup pro is for rooted devices no?

    Posted via Android Central App
    01-14-2014 04:02 AM
  2. Clocks's Avatar
    My backup pro is for rooted devices no?

    Posted via Android Central App
    It cant do rooted actions (like backup the apk file) but it works fine on non-rooted devices.
    tony bag o donuts likes this.
    01-14-2014 12:58 PM
  3. srvctec's Avatar
    It cant do rooted actions (like backup the apk file) but it works fine on non-rooted devices.
    Exactly. It even backs up most of your homepage icons/shortcuts.

    It was on sale in the last couple of weeks for 50% off- no idea if it still is.
    01-14-2014 01:13 PM
  4. ScottGeek's Avatar
    Ummm, well I moved a lot of my apps to the SD card and noticed that the icons on the home screens went grey with a little "sd" on them... very odd. And of course, some of those grey sd icons tell me that the app is not found. Really? So, one might think...well not a Android OS odd thing, but poorly written apps. Ok... I went to my Note 3 (which of course has a slightly different rev of 4.3), with the same apps... I moved some of these to the sd card... yeap no grey sd icons.... yeap no issues... yeap same apps... yeap same move method using the app manager... YEAP ODD.

    ~ScottGeek
    01-14-2014 08:27 PM
  5. jlost's Avatar
    Ummm, well I moved a lot of my apps to the SD card and noticed that the icons on the home screens went grey with a little "sd" on them... very odd. And of course, some of those grey sd icons tell me that the app is not found. Really? So, one might think...well not a Android OS odd thing, but poorly written apps. Ok... I went to my Note 3 (which of course has a slightly different rev of 4.3), with the same apps... I moved some of these to the sd card... yeap no grey sd icons.... yeap no issues... yeap same apps... yeap same move method using the app manager... YEAP ODD.

    ~ScottGeek
    You have to delete the icon and replace it with a fresh one from the apps menu. Not weird at all though.
    01-15-2014 07:15 AM
  6. ScottGeek's Avatar
    You have to delete the icon and replace it with a fresh one from the apps menu. Not weird at all though.
    In the end, Yes... I rebuilt the grey sd ones... Weird/Odd? Well, IMHO, I believe so... I say this from comparison of the same process of moving apps to the SD with my Note III. Granted the two important points are that the Note III is different hardware and is running the N900...MJE base version of 4.3... and the Note II is on I605...MJ9. The point being, I did not have to delete and replace the icons on the Note III

    It's not a show stopper by no means, but it is "odd"? -It's one of those- "gee not all 4.3 versions of the OS/Hardware act and do the same thing... the same way" moments

    ~ScottGeek
    01-15-2014 12:04 PM
  7. srvctec's Avatar
    The point being, I did not have to delete and replace the icons on the Note III


    ~ScottGeek
    Didn't your Note III come with 4.3 already installed? If so, that's why you see the difference. The update process caused the symptom and sounds totally normal to me.
    01-15-2014 12:50 PM
  8. jlost's Avatar
    Didn't your Note III come with 4.3 already installed? If so, that's why you see the difference. The update process caused the symptom and sounds totally normal to me.
    True
    01-15-2014 01:20 PM
  9. ScottGeek's Avatar
    Didn't your Note III come with 4.3 already installed? If so, that's why you see the difference. The update process caused the symptom and sounds totally normal to me.
    Actually, no. The Note III OTA'ed a while back to ...MJE (yes it did come with 4.3, but an older rev of 4.3) and the OTA update to 4.3 of the Note II did not cause the grey sd icons... Moving the apps from main memory to the sd card causes the odd icons... and if you tap the icon too soon... as a bonus you get a app not found (got love that ).

    Who knows... maybe the app/icon indexing code is not tuned well for smaller hardware....
    01-16-2014 05:58 PM
  10. rjwerth's Avatar
    What have I noticed? I've noticed that my WIFI is very sketchy, my BT is VERY slow to connect to anything, my battery is draining (most likely to the WIFI constantly connecting) and Verizon (who has known about these issues for some time) still has no fix from Samsung. Yea!
    01-16-2014 06:44 PM
  11. tony bag o donuts's Avatar
    Anyone get a your wifi is highly unstable message

    Sent from my SCH-I605 using Tapatalk
    01-17-2014 08:37 PM
  12. stevenkisor1's Avatar
    Anyone get a your wifi is highly unstable message

    Sent from my SCH-I605 using Tapatalk
    YES, and its driving me nuts. I get this message at home, at Dr's office, at relatives homes... everywhere I had perfectly fine Wifi prior to 4.3.

    A couple weeks after the update, I could no longer tolerate the lag, the unresponsiveness, all the issue that have been mentioned, and did a factory reset. My Note II performs much better EXCEPT for this nagging "unstable wifi" message. And its not just a message, there is something definitely wrong. It will randomly switch from wifi to 4g, and many times will have BOTH wifi and 4g icons, showing it moving data on both networks at the same time.
    I have deleted the wifi settings and started over again (the factory reset obviously did that also) to no avail. And I also tried the different settings for automatically swithing networks.
    I use a nightstand dock, and will hear/see it randomly changing networks during the night (30 ft from wifi router).

    Along with wifi, I also notice a decreased performance in bluetooth.
    I use Bluetooth streaming in my car stereo ( Kenwood DPX500). I used to be able to keep my Note in my pocket and it would always sync. Now I have to place it in the cup holder near the stereo. (I know, its no big deal, but its an example that something changed).

    I wonder if they (whoever they might be), for the sake of better battery performance, lowered the power output to these wifi and bluetooth radios. (Yep, I'm an old-school Ham)

    Posted via Android Central App
    01-18-2014 07:21 AM
  13. underdonk's Avatar
    What have I noticed? I've noticed that my WIFI is very sketchy, my BT is VERY slow to connect to anything, my battery is draining (most likely to the WIFI constantly connecting) and Verizon (who has known about these issues for some time) still has no fix from Samsung. Yea!
    Can't speak to the BT issue, but I was getting the same message re: WiFi after the OTA (no factory reset). I simply "forgot" the wireless networks affected and re-added them and the problem was solved. It only did this for network which I had connected to and saved "profiles" for prior to the 4.3 OTA. Hope this helps.
    01-18-2014 08:32 AM
  14. jlost's Avatar
    YES, and its driving me nuts. I get this message at home, at Dr's office, at relatives homes... everywhere I had perfectly fine Wifi prior to 4.3.

    A couple weeks after the update, I could no longer tolerate the lag, the unresponsiveness, all the issue that have been mentioned, and did a factory reset. My Note II performs much better EXCEPT for this nagging "unstable wifi" message. And its not just a message, there is something definitely wrong. It will randomly switch from wifi to 4g, and many times will have BOTH wifi and 4g icons, showing it moving data on both networks at the same time.
    I have deleted the wifi settings and started over again (the factory reset obviously did that also) to no avail. And I also tried the different settings for automatically swithing networks.
    I use a nightstand dock, and will hear/see it randomly changing networks during the night (30 ft from wifi router).

    Along with wifi, I also notice a decreased performance in bluetooth.
    I use Bluetooth streaming in my car stereo ( Kenwood DPX500). I used to be able to keep my Note in my pocket and it would always sync. Now I have to place it in the cup holder near the stereo. (I know, its no big deal, but its an example that something changed).

    I wonder if they (whoever they might be), for the sake of better battery performance, lowered the power output to these wifi and bluetooth radios. (Yep, I'm an old-school Ham)

    Posted via Android Central App

    You can shut it off in the Wi-Fi settings so that it doesn't pop or so you don't switch from your Wi-Fi to cell signal.
    N2myN2 and tony bag o donuts like this.
    01-18-2014 09:18 AM
  15. stevenkisor1's Avatar
    Under Advanced settings in WiFi, "auto network switch" is turned off. I've checked it many times. Is there a different setting that I'm missing?

    Posted via Android Central App
    01-19-2014 05:12 AM
  16. fats1969's Avatar
    My battery life sucks can't figure it out someone help me!!!
    Attached Thumbnails Verizon Galaxy Note 2 - What have you noticed about 4.3?-1390247526908.jpg  
    01-20-2014 01:52 PM
  17. jlost's Avatar
    My battery life sucks can't figure it out someone help me!!!
    Well for starters you have GPS on. That's a big battery hog. And I see that the screen is on a lot.
    01-20-2014 02:09 PM
  18. fats1969's Avatar
    Yes but I have my screen on lowest for me
    01-20-2014 02:58 PM
  19. tony bag o donuts's Avatar
    How many apps are running in background?

    Sent from my SCH-I605 using Tapatalk
    01-20-2014 06:26 PM
  20. fats1969's Avatar
    I end them all maybe 6
    01-20-2014 09:10 PM
  21. reb0957's Avatar
    Since the update my golflogix app can't use the gps. I have done everything but a factory reset. I am pissed about it
    01-21-2014 10:56 PM
  22. 1812dave's Avatar
    Well for starters you have GPS on. That's a big battery hog. And I see that the screen is on a lot.
    His screen shot shows GPS "on", but there are no blue bars indicating active use so I'm not convinced that his GPS is the source of his battery going down in such a short time 5 hours. That is ridiculously short battery life. wonder if it's simply a bad battery, although it looks like a lot of screen "on" time in the screen shot.
    01-21-2014 11:36 PM
  23. Monique Holmes's Avatar
    I noticed that when I had the free hot spot app I could use it. But after the update I can no longer use it. Why is that? Or how can I get it back?

    Posted via Android Central App
    01-22-2014 10:16 AM
  24. fillossofer's Avatar
    My battery life sucks can't figure it out someone help me!!!
    It looks like you're not getting a good mobile network signal. The yellow indicates a weak signal. The only "flat" spot on your graph corresponds to a green line on the signal - so you went somewhere and got a better signal. In my experience, being in a "fringe" area will kill a battery in no time. If you're using the phone in the same place as you were before the 4.3 update and were getting better battery life before, I'd do a factory reset and see if that helps.
    01-24-2014 11:33 AM
  25. Liquidretro's Avatar
    YES, and its driving me nuts. I get this message at home, at Dr's office, at relatives homes... everywhere I had perfectly fine Wifi prior to 4.3.

    A couple weeks after the update, I could no longer tolerate the lag, the unresponsiveness, all the issue that have been mentioned, and did a factory reset. My Note II performs much better EXCEPT for this nagging "unstable wifi" message. And its not just a message, there is something definitely wrong. It will randomly switch from wifi to 4g, and many times will have BOTH wifi and 4g icons, showing it moving data on both networks at the same time.
    I have deleted the wifi settings and started over again (the factory reset obviously did that also) to no avail. And I also tried the different settings for automatically swithing networks.
    I use a nightstand dock, and will hear/see it randomly changing networks during the night (30 ft from wifi router).

    Along with wifi, I also notice a decreased performance in bluetooth.
    I use Bluetooth streaming in my car stereo ( Kenwood DPX500). I used to be able to keep my Note in my pocket and it would always sync. Now I have to place it in the cup holder near the stereo. (I know, its no big deal, but its an example that something changed).

    I wonder if they (whoever they might be), for the sake of better battery performance, lowered the power output to these wifi and bluetooth radios. (Yep, I'm an old-school Ham)

    Posted via Android Central App
    Yes I have lag for sure and bad battery life. If a factory reset fixed your problems there I think I will try that. I can deal with the bad battery life but the lag is such a PITA. Formatting is no fun but it's an easy fix if you have time.
    02-05-2014 11:48 AM
175 ... 567

Similar Threads

  1. Battery Has Gone Crazy on my Galaxy S3
    By Bebusy in forum Samsung Galaxy S3
    Replies: 4
    Last Post: 01-29-2014, 11:48 AM
  2. Sprint Galaxy Note 2 - Which app is accessing my GPS?
    By ForTheGlory in forum Sprint Galaxy Note 2
    Replies: 8
    Last Post: 01-01-2014, 07:15 AM
  3. Galaxy Note 10.1 (2014) Message always says Refreshing
    By spasell in forum Samsung Galaxy Note 10.1 (2014)
    Replies: 2
    Last Post: 12-27-2013, 12:30 PM
  4. A new observation/discovery about Samsung Link, sending media to TV from Note
    By dianehelen in forum Samsung Galaxy Note 10.1 (2014)
    Replies: 2
    Last Post: 12-27-2013, 08:24 AM
  5. Galaxy Tab 2 - Storage problem
    By CallumE97 in forum Samsung Galaxy Tab 2
    Replies: 1
    Last Post: 12-27-2013, 07:35 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD