1. Profaniter's Avatar
    Hi everyone how are you all doing? I posted this SAME similar comment in another forum (Verizon Note 2). I was wondering if anyone experienced some kind of lag on your phone? For example (as I already explained in the another forum), if you press home it'd take a tad bit while for it finally takes you to the home screen. Normally, before this update, it was able to take me quickly to the home screen.. if you hold down the home button, it'd take awhile for it finally load up the applications running in the background. Normally, it'd quickly load up whatever apps you want to see.. I notice it really does some impact on the performance, DOES ANYONE CARE to comment on that if they experience the same? if so, what can I do to reduce this problem?
    12-20-2013 04:57 PM
  2. N2myN2's Avatar
    I read your first post and during the day have not noticed any significant differences in performance with 4.3 over 4.1.2.
    Try rebooting your phone.
    12-20-2013 05:09 PM
  3. burwil's Avatar
    I think the first hour or so things are settling in so it's show at first and things move snappy with time.

    Sent from Jesse's new lab.
    mumfoau likes this.
    12-20-2013 05:52 PM
  4. mumfoau's Avatar
    I think the first hour or so things are settling in so it's show at first and things move snappy with time.

    Sent from Jesse's new lab.
    That's exactly what I experienced while I was setting up a few hours ago! It's buttery smooth now though!
    12-20-2013 06:12 PM
  5. zeuswsu's Avatar
    If you have S Voice enabled turn off the setting that maps it to the home screen button. I'd say speed is about the same for me after the update.

    Sent from my SCH-I605 using Tapatalk
    12-20-2013 06:45 PM
  6. Profaniter's Avatar
    Yes I tried rebooting and nope.. Still just a tiny bit tad lag in responding.. I still notice it.
    12-20-2013 07:23 PM
  7. Profaniter's Avatar
    If you have S Voice enabled turn off the setting that maps it to the home screen button. I'd say speed is about the same for me after the update.

    Sent from my SCH-I605 using Tapatalk
    I looked at that feature you talked about..I found the S-Voice app through the app drawer, I unchecked EVERYTHING.. apparently it still seemed the same.. I don't get it.. Maybe I ought to wait around for the next small update to improve system performance and stability..
    12-20-2013 07:29 PM
  8. shouse3's Avatar
    Try a factory reset that may work. I did a factory reset after I upgraded to 4.3

    Posted via Android Central App
    12-20-2013 10:52 PM
  9. brandonx1000's Avatar
    no factory reset here, runs smooth as butter after the update
    N2myN2 likes this.
    12-21-2013 10:57 AM
  10. mumfoau's Avatar
    I always do a factory reset after a software update! I guess to preclude a gremlin invasion!

    Sent from my Galaxy Note II using Tapatalk
    1812dave likes this.
    12-21-2013 06:28 PM
  11. Profaniter's Avatar
    Try a factory reset that may work. I did a factory reset after I upgraded to 4.3

    Posted via Android Central App
    Did it help smooth everything faster that way after you upgraded to 4.3?

    Sent from my SCH-I605 using AC Forums mobile app
    12-24-2013 09:18 PM
  12. Profaniter's Avatar
    If you have S Voice enabled turn off the setting that maps it to the home screen button. I'd say speed is about the same for me after the update.

    Sent from my SCH-I605 using Tapatalk
    I would say the same. I checked the settings and nothing changed..

    Sent from my SCH-I605 using AC Forums mobile app
    12-24-2013 09:19 PM
  13. shouse3's Avatar
    I would say so phone works wonderful. just make sure everything is backed up. I lost a few important phone numbers doing the factory reset
    12-28-2013 11:18 AM

Similar Threads

  1. Nexus 5 faster performance than Nexus 7
    By nelhop in forum Google Nexus 7 Tablet (2012)
    Replies: 10
    Last Post: 02-20-2014, 10:38 AM
  2. Poor YouTube performance!? :-(
    By mugenakuma in forum Samsung Galaxy Note 10.1 (2014)
    Replies: 21
    Last Post: 02-07-2014, 06:27 PM
  3. Performance
    By Dominosdad in forum HTC One V
    Replies: 4
    Last Post: 02-04-2014, 04:14 AM
  4. Not powering on until I perform a soft reboot
    By maryqueens2013 in forum Google Nexus 7 Tablet (2012)
    Replies: 1
    Last Post: 12-17-2013, 12:10 PM
  5. Weak GSM/Edge Performance on Android compared to S60
    By nirajvashi in forum General Help and How To
    Replies: 4
    Last Post: 12-07-2013, 08:14 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD