1. qdtphotog's Avatar
    When I first got the S3, Verizon 4g speed was blazing fast. I was so impressed. But it's been about 3 weeks with the phone and I've noticed that it's gotten very slow compared to what I experienced at the beginning. And I'm not a heavy user for them to throttle me. Our am I? I should hit about 3 gig at the end of the billing cycle. Anybody else have the same experience?

    Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
    07-25-2012 08:51 AM
  2. Forgetful's Avatar
    For the last 6 months to a year I only get 6-8 mb down here. We were one of the first lte markets. Sucks that tmobile people get faster speeds. If I wasn't on a family plan I'd drop Vzw so fast it'd be a electromagnetic phenomenon.

    Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
    07-25-2012 09:57 AM
  3. dpham00's Avatar
    verizon does not throttle 4g phones.

    Try to remove sim and battery, let sit for 5 minutes.
    07-25-2012 10:16 AM
  4. Suntan's Avatar
    I've had the phone since pre-release. Got this reading just last Sunday. If this is slow, I'm afraid to see fast...



    -Suntan
    07-25-2012 01:31 PM
  5. glassygurl's Avatar
    This happened to my previous phone.. I used to have the HTC Thunderbolt and at first, the 4G icon came out and my speed was really fast but after a few months, the icon went away and it got considerably slower... but I don't know if there was a problem with the phone or Verizon..
    07-25-2012 01:34 PM
  6. taylorz_412's Avatar
    I've had the phone since pre-release. Got this reading just last Sunday. If this is slow, I'm afraid to see fast...

    Click to view quoted image


    -Suntan
    I used to get speeds like this back when 4g just rolled out in my area and now because of all the traffic on the towers I'm lucky to see over 15

    GSIII VZW via tapatalk 2
    07-25-2012 01:37 PM
  7. Suntan's Avatar
    I used to get speeds like this back when 4g just rolled out in my area and now because of all the traffic on the towers I'm lucky to see over 15

    GSIII VZW via tapatalk 2
    Well yeah. The more traffic clogging any one tower will cause a general slowdown. The point was to illistrate that the *phone* hasn't slowed down in the couple of weeks it has been out, as the OP was questioning.

    -Suntan
    07-25-2012 02:26 PM
  8. PeteJE's Avatar
    I rarely have seen better than 8 - 12 down and 5 - 10 up. It hasn't changed for me over time. I am in so cal.
    07-25-2012 02:48 PM
  9. junglesnake98's Avatar
    Mine is getting faster in Kansas city. I'm assuming because everyone has 4g here now. I'm hitting mid 20's on average.
    07-25-2012 02:51 PM
  10. gafman's Avatar
    I just checked and I live in Chicago. Here is what I got. It could be how many people on 4g at the time. I have had my slll since the 9th.

    Sent from my SCH-I535 using Android Central Forums
    07-25-2012 03:00 PM
  11. socialillz's Avatar
    I've had my S3 since July 9th, and I'm loving the speeds


    Sent from my SCH-I535 using Android Central Forums
    07-25-2012 05:14 PM
  12. soccerdude2014's Avatar
    My 4G is like 10X faster than my home internet.... haha
    07-25-2012 06:34 PM
  13. dabomb420's Avatar
    just an imho opinion. btw this was all with a samsung droid charge

    Location Location Location, I've had 4g since last July in altoona pa, which is central pa and not anywhere major, and has a low population, i had 20 to 34 Mbits easy anytime of day, about 1 year later its 5-12 Mbits maxing at at maybe 20 "like if its 2 am", now here's what i saw, I just went to San Jose California AKA Silicon Valley and took a stroll to mountain view for lunch, not one speed test was under 50 Mbit, i feel as if it was my phones lte that hit its limits not the technology or the people on the network. it was midday and i was in a restaurant at lunchtime.

    p.s. still in altoona and got a galaxy s3 yesterday, avg speed is 8-12 Mbit, as advertised
    07-26-2012 04:02 AM
  14. strang5's Avatar
    I jut talked to VZW tech support and was told normal 4G speeds are between 2Mbps to 5Mbps.
    07-26-2012 08:43 AM
  15. dpham00's Avatar
    I jut talked to VZW tech support and was told normal 4G speeds are between 2Mbps to 5Mbps.
    http://news.verizonwireless.com/news/2012/07/pr2012-07-18.html


    Verizon advertises 5-12 down, 2-5 up for lte.

    http://www.verizonwireless.com/vzw-4g-lte-mobile-hotspot-mifi-4510l-certified-pre-owned.shtml
    07-26-2012 08:55 AM
  16. snookiesnoo's Avatar
    I jut talked to VZW tech support and was told normal 4G speeds are between 2Mbps to 5Mbps.
    Thats BS.
    07-26-2012 01:51 PM
  17. taylorz_412's Avatar
    Thats BS.
    Yeah I would agree 2-5mbps is better than 3g but no way on he// is that acceptable 4g you should at leat get 8mbps and up

    GSIII VZW via tapatalk 2
    07-26-2012 03:54 PM
  18. dpham00's Avatar
    Yeah I would agree 2-5mbps is better than 3g but no way on he// is that acceptable 4g you should at leat get 8mbps and up

    GSIII VZW via tapatalk 2
    It really depends on where you are. In weak 4g areas i have seen well under 1mbps,in strong areas, i have seen over 60mbps.
    07-26-2012 05:09 PM
  19. cjsmoove's Avatar
    I had the same problem on my bionic...thing is my boy has a Razr and his speed is not affected???? I'm starting to wonder is it an app causing the speedtest to be slow cuz honestly the phone,browsing and such is still blazing. but when I do a speedtest it was slowed to 2-3 mbps were as I usaully average 20-30 mbps
    07-27-2012 04:25 PM
  20. joebob2000's Avatar
    I have noticed that time of day does make a big difference in the speed. Also it does seem like the longer the phone is on the slower it goes. I have done a test and got like 1 megabit and then rebooted and instantly got closer to 10.

    Sent from my SCH-I535 using Android Central Forums
    07-28-2012 05:44 PM
  21. Kyprain's Avatar
    we dont have 4 lte were I live. but I went to town and it only showed 2 mb after I pulled the battery it showed 15mb, that was last week.
    I went to town again today same thing I only got 1.5 mb, after reboot I got 4mb, after pull I got 14mb. don't know what is going on?
    07-31-2012 11:54 PM
  22. montanaxvi's Avatar
    I thought I got rid of AT&T....

    Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
    08-02-2012 11:03 AM
  23. DreamSTi's Avatar
    Not for me lol. Running CM10 btw...
    08-02-2012 12:12 PM
  24. Michael Sparr's Avatar
    Have any of the people from this thread upgraded to the s4? I'm in Milwaukee wi. Had an s3 that in average was 20 mbps down and 10 up. Now im lucky to get 5 down and 3 up with my s4. Anyone else notice this?
    06-14-2013 11:35 PM
  25. blade22222's Avatar
    Have any of the people from this thread upgraded to the s4? I'm in Milwaukee wi. Had an s3 that in average was 20 mbps down and 10 up. Now im lucky to get 5 down and 3 up with my s4. Anyone else notice this?
    Wow, and I heard that reception was better then the gs3.

    Sent from my SCH-I535 using AC Forums mobile app
    06-15-2013 05:49 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD