06-15-2016 10:50 PM
75 123
tools
  1. dpham00's Avatar
    Well at least I don't feel quite so alone any longer. Note 3 stock on Verizon with KK. I'm greeted with this almost two dozen times per day. Note my signal strength indicator. And the "Safe Mode" icon. I've tried everything...on my third phone now.
    If you have not done so, clear cache in recovery and also pull the sim. If that doesn't work do a factory data reset. If it still happens, I would call Verizon for support. They should help you resolve it. Probably would send you another sim or another device

    dpham00, Android Central Moderator
    Sent from my Verizon Samsung Galaxy Note 3
    06-29-2014 02:00 PM
  2. runamuck0870's Avatar
    Cleared cache, factory reset phones multiple times....and they've replaced SIM and phone 3 times now. Still having issues.
    06-30-2014 06:30 AM
  3. dpham00's Avatar
    Then it is probably a tower issue. Do you have problems on other towers?

    dpham00, Android Central Moderator
    Sent from my Verizon Samsung Galaxy Note 3
    06-30-2014 07:58 AM
  4. runamuck0870's Avatar
    Problems all over city in my home town, problems in other cities (I travel weekly). This all started with Kit Kat upgrade. I've seen a post over on another forum about downgrading my baseband back to MJE. I'm currently on NC4. Apparently, everyone else experiencing this problem has found it resolved when reverting back to earlier baseband. I'm going to have to give that a try. This isn't a tower problem...its a network/modem-radio firmware issue. Verizon keeps pointing their finger at Samsung saying they are aware of the issue affecting some customers in some markets. I don't know enough to say if its related to the XLTE frequency or not.

    I just want a reliable phone again. This has been dropping calls 20-25 times per day since the Kit Kat update.
    06-30-2014 11:02 AM
  5. dpham00's Avatar
    Sorry to hear it. My data is solid on KitKat. Didn't drop to 3g or 1x unless in a weak signal area

    dpham00, Android Central Moderator
    Sent from my Verizon Samsung Galaxy Note 3
    06-30-2014 04:32 PM
  6. runamuck0870's Avatar
    Followed the link provided earlier. Downloaded Odin 3, reverted my modem/radio firmware back to MJE.

    I _INSTANTLY_ shot up to 5 bars where I'd be in 1X or 3G signal, same as I had PRIOR to upgrade to Kit Kat. Clearly there's something going on in Verizon's update with certain tower configurations and the Note 3 radio.

    A month of dropped calls...man I don't know what it feels like to have solid connection again. For anyone else struggling with this....downgrade your radio firmware. Doesn't have anything to do with your ROM. Maybe Verizon will release an update eventually to resolve this.

    I'm wondering if this has anything to do with the XLTE rollout?
    dpham00 likes this.
    07-01-2014 09:18 AM
  7. dpham00's Avatar
    Glad it worked out for you

    dpham00, Android Central Moderator
    Sent from my Verizon Samsung Galaxy Note 3
    07-01-2014 11:45 AM
  8. runamuck0870's Avatar
    Sorry to hear it. My data is solid on KitKat. Didn't drop to 3g or 1x unless in a weak signal area

    dpham00, Android Central Moderator
    Sent from my Verizon Samsung Galaxy Note 3
    Out of curiosity...you said your DATA is solid on KitKat. I never really had data issues on NC4. As can be seen by the image I posted, I'd still have 3-4 bars 4G signal and data would work just fine. It was voice that didn't work. That tends to indicate something in the radio and/or tower is messed up. Voice was my issue...dropped calls, calls straight to VM without ringing, etc. Moving back to MJE solved my issue.

    Hows your voice quality on KitKat, particularly while mobile (in a car, etc)?
    07-01-2014 04:49 PM
  9. dpham00's Avatar
    Out of curiosity...you said your DATA is solid on KitKat. I never really had data issues on NC4. As can be seen by the image I posted, I'd still have 3-4 bars 4G signal and data would work just fine. It was voice that didn't work. That tends to indicate something in the radio and/or tower is messed up. Voice was my issue...dropped calls, calls straight to VM without ringing, etc. Moving back to MJE solved my issue.

    Hows your voice quality on KitKat, particularly while mobile (in a car, etc)?
    No dropped calls. Call quality isn't great, sometimes I can't hear the other party for a second. I don't make calls when on the car. I don't call much so it doesn't affect me too much

    dpham00, Android Central Moderator
    Sent from my Verizon Samsung Galaxy Note 3
    07-01-2014 05:22 PM
  10. runamuck0870's Avatar
    Interesting. For the record, my issue after KK upgrade was primarily voice. Often times when I hear people complain about radio strength its hard to discern if they are talking about data speeds, voice quality or both. For me, I was having both issues, but the constant dropped calls and inability to even send a text, even though my phone was showing 4G signal, was unbearable.

    Maybe the next radio update will address this.
    07-02-2014 07:11 AM
  11. AdamHLG's Avatar
    I have THE EXACT identical signal issues posted above. Tried everything too. Verizon sending me a new phone on Monday. Wish I saw this first but if new phone has same issues we finally have a fix.
    07-05-2014 04:03 PM
  12. AdamHLG's Avatar
    Also, Runamuck... Did u happen to see if the issue we share is a Verizon only issue ie if it's not happening on other carriers on kit Kat then it must be XLTE related and hence a Verizon issue.
    07-05-2014 04:07 PM
  13. radelster's Avatar
    In Arkansas/Missouri lots of dropped calls lately. In Florida ....many times cannot get enough signal to send a text! No root....no kk... hopefully soon no Verizon!

    Posted via Android Central App
    07-06-2014 03:02 PM
  14. cjacobs611's Avatar
    Glad I found this thread. I'm going to flash the radio back asap. Is mje the radio I had with 4.2? Also does anybody think it will help the gps issue as well?
    07-07-2014 03:21 PM
  15. AdamHLG's Avatar
    Riddle me this. I ordered the replacement phone and replacement Sim card and then learned about the MJE possible fix. Since I had a day to wait, I flashed MJE and I'll be damned it worked! Great signal, back to how it was. My replacement came today and I did not flash MJE (yet). However, while it's still only been a few hours, the replacement phone signal is fantastic and just like MJE. I don't get it.
    07-07-2014 05:36 PM
  16. runamuck0870's Avatar
    We can't rule out that Verizon is actually working on this issue and is updating towers or infrastructure software and that's helping as well. However, I've reverted all the way back to MI9 which shipped when this phone first released and I'm back to solid voice signal. In fact, today I happened to drive the same 45 mile round trip twice, same highway. On the way in I was running MJE and dropped one call (on NC4 I dropped same call 6-8 times). I got to office and updated firmware to MI9. Drove the same route back home, then same route two more times after and on same call number didn't drop call one time.

    In fact, as I type this, I'm using my phone in hotspot mode to fuel my iPad and just a week ago I had no signal at this same kitchen table for days on end while on NC4.

    Definitely something changed from radio firmware downgrade but what...I've no clue.

    Regardless, the nice thing about this fix is that it doesn't require Root. Works fine on stock devices. So if you wanted to you can downgrade your modem firmware and then each day upgrade a version or go all the way back to most current radio firmware. So really, nothing but gains in trying.
    07-07-2014 07:04 PM
  17. AdamHLG's Avatar
    One thing to also keep in mind is... And I think but I'm not sure about this... Is that reverting to any radio under NC2 means no XLTE. I believe this is true because there was no XLTE before Kit Kat. I was of the belief that Verizon flipped the XLTE switch once kit Kat got rolled out. Unless that was pure coincidence. I don't think MJE or earlier was XLTE ready. I could be wrong.

    In any event I would trade off dropping XLTE (until the note 4 of course) for a solid 4g and when necessary 3g signal like the day the note 3 was released. I never saw 1x and no signal like I did in the phone I just exchanged.

    On that note, the replacement phone and replacement Sim seems to be functional ie great signal. Seems the replacement did the trick. I have no idea why.
    07-08-2014 08:48 AM
  18. patrick1229's Avatar
    Add me to the list of people that had terrible service after the kk "upgrade"

    Called verizon and since this was an asurion replacement they opted to replace my handset. Got the new handset and i have great service now. Unfortunately they are replacing it again due to whenever i set the phone down it reboots. Any slight bump causes a reboot.

    Crap shoot with these phones it seems like
    07-08-2014 02:15 PM
  19. runamuck0870's Avatar
    I had the reboot issue with my first two Note 3's. In my case, it was a bad battery that eventually was isolated as the culprit...they replaced the phones but not the battery. Might want to make sure yours is a tight fit against the contacts.

    I've no idea what the real issue here is. But XLTE does me no good whatsoever if my phone is showing "No Signal" at almost all times. There are many users who barely touch voice calls any longer but I'm on my phone 3-4 hours per day. Going from zero dropped calls to literally dozens of dropped calls per day (not an exaggeration...I was logging them) was exasperating. I'm on MI9 now and it has thus far seemed the most stable. On NC4 I was either 4G full bars or no signal...no in between. I'm watching my signal switch between 4G to 3G to 1X and back again as it should as I drive around, with nary a dropped call.

    Can't explain whats happened to cause this. Whether KK, XLTE rollout, tower issues, firmware issues or something else entirely...clueless. Only know the fix.
    07-09-2014 09:07 AM
  20. AdamHLG's Avatar
    I've had my replacement phone that included replacement SIM now for 2 days and can confirm my signal issues are resolved.
    07-09-2014 11:45 AM
  21. Nakrohtap's Avatar
    I finally got the Odin to work (using 3.07) and changed my baseband back to MJE last night. We'll see how this goes. I was sick of dropped calls in my house and text messages not being sent due to no network errors.

    Sent from my SM-N900V using Tapatalk
    07-09-2014 11:53 AM
  22. Nakrohtap's Avatar
    Just noticed that my 4G was on 4 bars, so I did a speed test. It doesn't appear that switching to MJE is affecting the speed any.


    Sent from my SM-N900V using Tapatalk
    07-09-2014 04:28 PM
  23. Nakrohtap's Avatar
    Update - Back home and got the no signal notification again. Frustrating.
    I also noticed that on the Samsung website, it says that Band 4 was enabled with MJE.
    However, there is a baseband version and build number.
    If your build is still on NC4, does it matter what your baseband is as far as Band 4 is concerned?
    I am tempted to try NC2 or MJ7.
    07-09-2014 07:17 PM
  24. Markster1's Avatar
    Having the same issue with note 3 since going to kit kat. My Note 2 on kit kat doesn't have this issue. I just lose all my mobile signals in areas with lower signal strength. In an area with strong signal strength it's fine. Everywhere my note 3 loses signal I still have it on note 2.

    Sent from my SM-N900V using Tapatalk 2
    07-16-2014 12:19 PM
  25. runamuck0870's Avatar
    I've tried all the radios now, from MI9 to NC4. In general, I've got the best voice experience on MI9 but my WiFi flakes out all the time...which if I recall was an issue with the Note 3 at release. It just won't hold a Wifi signal. Second best for me has been MJ7 and MJE a narrow third. NC2 and NC4 I may as well be carrying a WiFi only iPad. Almost no voice ability at all, even with full bars. Call drops everywhere.

    The verizon support forums are filled with other users experiencing the same issue. All you see there is the "Yank your SIM, Force CDMA only, Clear Cache, Factory Reset, Warranty Replace...Rinse....Repeat" advice from the official Verizon support reps. No help, we are on our own.
    07-16-2014 04:38 PM
75 123

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 02-11-2015, 09:18 PM
  2. "Navigate home" and "Navigate to work" not working
    By SquaredCircle in forum Ask a Question
    Replies: 4
    Last Post: 08-28-2014, 09:55 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 06-19-2014, 08:08 PM
  4. My device not supports to move applications to sdcard
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 06-19-2014, 08:04 PM
  5. Stuck on Google screen
    By Drew Townes in forum Google Nexus 7 (2012) Rooting, ROMs, & Hacks
    Replies: 0
    Last Post: 06-19-2014, 03:55 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD