05-24-2011 11:56 AM
96 123 ...
tools
  1. kr3w1's Avatar
    Hello all. I installed swype on my new thunderbolt but when I am in the messing application, it uses the keyboard that is usually used for places where you type urls. Meaning, I have no emoticon button and it doesn't automatically insert spaces.

    Yes I have the settings selected to insert spaces. And as a reference, in this application, it is inserting spaces just fine. But no emoticon button here either (i have enter key).
    Can anyone help me?

    Sent from my THUNDERBOLT using Tapatalk
    03-17-2011 12:51 PM
  2. kr3w1's Avatar
    Nobody?

    Sent from my Thunderbolt! (Jealous? You should be.)
    03-17-2011 02:53 PM
  3. ncbryan's Avatar
    Same thing on mine. Installed no problem. Not getting the auto space and auto caps. I am sure it is something that the Swype folks will fix soon.
    03-17-2011 02:58 PM
  4. Nidaja's Avatar
    Well, I can't get Swype to work at all on my TB
    Suggestions?
    03-17-2011 03:01 PM
  5. nutty's Avatar
    how do you install it? I am not seeing swype in the market.
    abomb78 likes this.
    03-17-2011 03:09 PM
  6. project.in.process's Avatar
    how do you install it? I am not seeing swype in the market.
    Swype isn't available in the market place, it's still in beta

    type in 'swype beta' in google, go to the swype website & sign up.
    you'll get an email--open on your phone, it'll direct you to a page to download it (still using your phone). open up the installer, choose your version (full or small version) and then install it.
    nutty and ipb_11 like this.
    03-17-2011 03:14 PM
  7. aupharmd2011's Avatar
    how do you install it? I am not seeing swype in the market.
    beta...go sign up at swype's website
    nutty likes this.
    03-17-2011 03:15 PM
  8. project.in.process's Avatar
    Well, I can't get Swype to work at all on my TB
    Suggestions?

    did you download the beta from the swype website?

    if yes, did you perform the installation of the software?
    if yes, did you enable swype under the language & keyboard section of your settings?
    if yes, did you longpress in an empty text input area, input method, tap Swype
    03-17-2011 03:16 PM
  9. nutty's Avatar
    Well, I can't get Swype to work at all on my TB
    Suggestions?
    So I installed, selected swype in the keyboard settings. It didn't work. I went back into the swype installer and had to select swype in there for it to start working
    03-17-2011 04:11 PM
  10. nutty's Avatar
    Same thing on mine. Installed no problem. Not getting the auto space and auto caps. I am sure it is something that the Swype folks will fix soon.
    the auto space works when I try to send an email. It does not work when I send a text message
    03-17-2011 04:11 PM
  11. imex99's Avatar
    With swype keyboard open, long press and select input method. Select other keyboard, same steps and select swype keyboard again. Had this same glitch on my evo. Keyboard should work until next reboot....
    Nidaja likes this.
    03-17-2011 04:23 PM
  12. nutty's Avatar
    With swype keyboard open, long press and select input method. Select other keyboard, same steps and select swype keyboard again. Had this same glitch on my evo. Keyboard should work until next reboot....
    That didn't work for me.... Autospace still only works in emails, not messages.
    03-17-2011 04:39 PM
  13. Ryanth's Avatar
    I'm getting stuck on logging in to the app.

    I downloaded the file from the swype website.
    I clicked to install the file and changed/accepted all of the settings.
    It then brings up a logging in window that never logs in.

    Any ideas?
    lovy likes this.
    03-17-2011 04:45 PM
  14. murof's Avatar
    I downloaded and installed it and am having the same problem too. I think it isn't quite ready for the thunderbolt. No spaces between words. Hopefully it will be fixed soon.
    03-17-2011 06:28 PM
  15. imex99's Avatar
    Working perfectly for me when following my instructions.... I typed my first response from my phone!!!
    03-17-2011 06:39 PM
  16. RkyMtnHigh's Avatar
    Swype isn't available in the market place, it's still in beta

    type in 'swype beta' in google, go to the swype website & sign up.
    you'll get an email--open on your phone, it'll direct you to a page to download it (still using your phone). open up the installer, choose your version (full or small version) and then install it.
    If you guys get an OTA that adds swype for you, make sure you uninstall your version before doing the OTA. How do you know if you're getting swype in an OTA? I don't know. Someone will have to guinea it and find out.
    03-17-2011 06:41 PM
  17. jblom's Avatar
    I had the same issue. I googled Htc evo swype apk. And I found one that works perfectly.
    New Version of Swype for HTC Evo | Market 4 Android

    I think that is the link to the one I downloaded. It's an old version but it works with auto space in the txt messaging pp.
    derrick.guyton and TeeKayDee like this.
    03-17-2011 06:44 PM
  18. Nidaja's Avatar
    I've uninstalled, reinstalled, gone through all the settings, enabled Swype in every menu I can find. It will not work. Even the tutorial fails to function....the first demo it does, does not continue, nor does the text it "swypes" show up in the text box (of the demo).
    Any other suggestions? I in all honesty won't/can't type on a standard touchscreen keyboard, and I'll end up taking my TB back This will make me so very sad
    03-17-2011 07:28 PM
  19. Mustang7303's Avatar
    Followed p.i.p's steps and got it working just fine. Used it for a couple of hours, but I'm back to the default keyboard now.
    03-17-2011 07:37 PM
  20. Nidaja's Avatar
    Ok, followed the long press/change keyboard/long press/change back to swype, and IT WORKED!! Thank you so much imex99!!
    03-17-2011 07:49 PM
  21. imex99's Avatar
    Ok, followed the long press/change keyboard/long press/change back to swype, and IT WORKED!! Thank you so much imex99!!
    No problem, hope it will help others.
    03-17-2011 08:01 PM
  22. kr3w1's Avatar
    No problem, hope it will help others.
    Tried it a few times. Didn't work for me
    03-18-2011 07:34 AM
  23. normio2's Avatar
    I'm using swype beta and it works perfectly on my TB.
    03-18-2011 07:35 AM
  24. yidfixy's Avatar
    Looks like I managed to uninstall the stock keyboard while trying to install Swype. Anyone know how to get it back?
    03-18-2011 10:36 AM
  25. project.in.process's Avatar
    Looks like I managed to uninstall the stock keyboard while trying to install Swype. Anyone know how to get it back?
    so, when you go to
    Menu>Settings>Language & Keyboard> there is no "TouchInputSettings" ?
    03-18-2011 10:51 AM
96 123 ...
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD