Android Auto doesn't work with AT&T version of Note 4 for me, how can I get it working?

Neil Roehm

Member
Jul 27, 2015
5
0
0
Visit site
Android Auto doesn't work with AT&T version of Note 4 for me

I just purchased a Pioneer AVIC-8100NEX to install in my 2009 Toyota Tacoma. I cannot get the Android Auto to work after several hours of attempts.
My setup is:
Pioneer AVIC-8100NEX w/FW version 1.03
AT&T version of Samsung Note 4 running Lollipop 5.01
Android Auto loaded

All correct settings are correct. Including USB2, Other, Android Auto in the 8100NEX setup

When I plug in the phone to the USB the Note 4 flashes for a second and that's it. It then that the only thing it does is charge the phone.

Does anyone have a clue how I can get this operating?
Thanks
Neil
 

Pedrore

Well-known member
Jun 2, 2015
148
0
0
Visit site
Re: Android Auto doesn't work with AT&T version of Note 4 for me

Some have reported problems with Android Auto being sensitive to a good USB connection and when they switched to a different USB cable their problems went away. Have you been able to try an alternate cable?
 

Neil Roehm

Member
Jul 27, 2015
5
0
0
Visit site
Re: Android Auto doesn't work with AT&T version of Note 4 for me

I have about 5 different versions of the cable, 1 being the Samsung, another being that the comes with the Pioneer cable kit. Other 3 or more are basic cables. But none work.
 

osho841

Member
Jul 30, 2015
6
0
0
Visit site
Re: Android Auto doesn't work with AT&T version of Note 4 for me

Try enableing USB debugging on the phone and then plugging it in to the receiver.
1. Enter "Settings", then, click "About Phone".
Step 2. Tap "Build number" for 7 times until you get a note "You are under developer mode".
Step 3. Then back to "Setting", then, click "Developer options".
Step 4. The last step, tick "USB debugging"
 

Phil Nickinson

Android Central Editor Emeritus
Apr 21, 2009
4,508
3,181
0
Visit site
Re: Android Auto doesn't work with AT&T version of Note 4 for me

I'd also try pulling down the notification area, then changing the USB connection. (Look for "Charge only," MTP, etc ... I forget exactly what the options are. Try flipping through those and see if one works.)
 

Neil Roehm

Member
Jul 27, 2015
5
0
0
Visit site
Re: Android Auto doesn't work with AT&T version of Note 4 for me

osho841, your info did it. Just placing it in debug mode seem to have kick started the setup process. It now works. Thanks much.
 

Trending Posts

Forum statistics

Threads
941,311
Messages
6,907,940
Members
3,157,860
Latest member
rlipso2434