How to resolve "Problem encountered preparing hold for me"

Striker_WG

Member
Feb 12, 2023
6
0
0
Visit site
I've tried clearing all kinds of app cache and user data. Rebooted numerous times. Uninstalled and reinstalled updates to Phone and Google apps.

Sometimes the feature will allow me to toggle it on, but after a few minutes it always reverts to having a problem.

Do I need to reset my entire device?
 

mustang7757

Super Moderator
Moderator
Feb 6, 2017
90,690
5,328
113
Visit site
You try uninstall the update to the phone app?
To do that long press the phone app>tap info>upper right corner tap and uninstall update and test
 

Striker_WG

Member
Feb 12, 2023
6
0
0
Visit site
Ok registered for an account!

I am in Canada, running a Google Pixel 5,everything is set to English, I am with Rogers.

I have tried uninstalling the phone updates, however I've done that through the Google Play store, not through a long press on the app icon, though I suspect either approach achieves the same results.
 

mustang7757

Super Moderator
Moderator
Feb 6, 2017
90,690
5,328
113
Visit site
Ok registered for an account!

I am in Canada, running a Google Pixel 5,everything is set to English, I am with Rogers.

I have tried uninstalling the phone updates, however I've done that through the Google Play store, not through a long press on the app icon, though I suspect either approach achieves the same results.
Hi welcome to Android central

Yeah both are same approach, did it work ?
 

Striker_WG

Member
Feb 12, 2023
6
0
0
Visit site
Yes, I have tried uninstalling updates for the Google app as well. The issue occurs when there are no updates applied to the Google app and the Phone app.
 

Striker_WG

Member
Feb 12, 2023
6
0
0
Visit site
After reinstalling the updates to both Google and the Phone app, the error is cleared. I can reactivate Hold For Me (which requires access to WiFi). The next time I go into the setting, the error is back.
 

mustang7757

Super Moderator
Moderator
Feb 6, 2017
90,690
5,328
113
Visit site
After reinstalling the updates to both Google and the Phone app, the error is cleared. I can reactivate Hold For Me (which requires access to WiFi). The next time I go into the setting, the error is back.
Should report this to Google , maybe wait see if a update will correct this
 

Forum statistics

Threads
941,464
Messages
6,908,973
Members
3,157,934
Latest member
quickmessage3899