Nexus 6 / 7.0: Notification bar, Home button, Recent apps button all broken

siragi

New member
Dec 24, 2016
4
0
0
Visit site
Recently my phone froze while running Google Auto. I turned it off an on again and afterwards the system seems corrupted in some way. No amount of restarting helps.

Symptoms:
  • The notification bar can only pulled down a short way (some icons visible) but not the full expansion.
  • No notifications ever appear (although the sound of their arrival is heard)
  • The "home" button doesn't work. A click is registered (vibration/animation) not no action is triggered. I have to "back" my way out of everything.
  • The "recent apps" switcher button similarly doesn't work.
  • Exchange syncing stopped working, likewise Google Keep no longer syncs. Probably other things aren't syncing either. :/
  • Certain parts of the "Settings" are inaccessible, such as switching users.
  • The phone seems to always indicate that data connection (via the sim card) is disabled, even though it does work.
  • Various other oddities.

I've found this issue described in other threads for other devices:

(Note that none of these mention Google Auto, so I suspect the fact I happened to be running that when this happened may be a red herring.)

The S7 thread includes a thorough description of a fix, which seems to help a lot of people. It involves using Nova Launcher to launch a particular "SetupWizard" activity, but this activity isn't available for me. I suspect that's because my phone is running 7.0.

So, I'm about to do a factory reset, since the Pixel thread suggests this has helped (although not permenantly), but I'm putting this out there to see if anyone else has run into this, and found a solution to it?

Siragi
 

Fail Omator

New member
Jan 26, 2018
1
0
0
Visit site
Recently my phone froze while running Google Auto. I turned it off an on again and afterwards the system seems corrupted in some way. No amount of restarting helps.

Symptoms:
  • The notification bar can only pulled down a short way (some icons visible) but not the full expansion.
  • No notifications ever appear (although the sound of their arrival is heard)
  • The "home" button doesn't work. A click is registered (vibration/animation) not no action is triggered. I have to "back" my way out of everything.
  • The "recent apps" switcher button similarly doesn't work.
  • Exchange syncing stopped working, likewise Google Keep no longer syncs. Probably other things aren't syncing either. :/
  • Certain parts of the "Settings" are inaccessible, such as switching users.
  • The phone seems to always indicate that data connection (via the sim card) is disabled, even though it does work.
  • Various other oddities.

I've found this issue described in other threads for other devices:

(Note that none of these mention Google Auto, so I suspect the fact I happened to be running that when this happened may be a red herring.)

The S7 thread includes a thorough description of a fix, which seems to help a lot of people. It involves using Nova Launcher to launch a particular "SetupWizard" activity, but this activity isn't available for me. I suspect that's because my phone is running 7.0.

So, I'm about to do a factory reset, since the Pixel thread suggests this has helped (although not permenantly), but I'm putting this out there to see if anyone else has run into this, and found a solution to it?

Siragi


at my phone it happend yesterday too, i had no clue what to do. Is the facvtory reset the only way?2
 

vicky80

New member
Jun 30, 2018
2
0
0
Visit site
Setupwizard activity is under Android Setup option when you use Nova launcher for Nexus 6p


Recently my phone froze while running Google Auto. I turned it off an on again and afterwards the system seems corrupted in some way. No amount of restarting helps.

Symptoms:
  • The notification bar can only pulled down a short way (some icons visible) but not the full expansion.
  • No notifications ever appear (although the sound of their arrival is heard)
  • The "home" button doesn't work. A click is registered (vibration/animation) not no action is triggered. I have to "back" my way out of everything.
  • The "recent apps" switcher button similarly doesn't work.
  • Exchange syncing stopped working, likewise Google Keep no longer syncs. Probably other things aren't syncing either. :/
  • Certain parts of the "Settings" are inaccessible, such as switching users.
  • The phone seems to always indicate that data connection (via the sim card) is disabled, even though it does work.
  • Various other oddities.

I've found this issue described in other threads for other devices:

(Note that none of these mention Google Auto, so I suspect the fact I happened to be running that when this happened may be a red herring.)

The S7 thread includes a thorough description of a fix, which seems to help a lot of people. It involves using Nova Launcher to launch a particular "SetupWizard" activity, but this activity isn't available for me. I suspect that's because my phone is running 7.0.

So, I'm about to do a factory reset, since the Pixel thread suggests this has helped (although not permenantly), but I'm putting this out there to see if anyone else has run into this, and found a solution to it?

Siragi
 

vicky80

New member
Jun 30, 2018
2
0
0
Visit site
Setupwizard activity is under Android Setup option when you use Nova launcher for Nexus 6p

It fixes the problem for Nexus 6p

Recently my phone froze while running Google Auto. I turned it off an on again and afterwards the system seems corrupted in some way. No amount of restarting helps.

Symptoms:
  • The notification bar can only pulled down a short way (some icons visible) but not the full expansion.
  • No notifications ever appear (although the sound of their arrival is heard)
  • The "home" button doesn't work. A click is registered (vibration/animation) not no action is triggered. I have to "back" my way out of everything.
  • The "recent apps" switcher button similarly doesn't work.
  • Exchange syncing stopped working, likewise Google Keep no longer syncs. Probably other things aren't syncing either. :/
  • Certain parts of the "Settings" are inaccessible, such as switching users.
  • The phone seems to always indicate that data connection (via the sim card) is disabled, even though it does work.
  • Various other oddities.

I've found this issue described in other threads for other devices:

(Note that none of these mention Google Auto, so I suspect the fact I happened to be running that when this happened may be a red herring.)

The S7 thread includes a thorough description of a fix, which seems to help a lot of people. It involves using Nova Launcher to launch a particular "SetupWizard" activity, but this activity isn't available for me. I suspect that's because my phone is running 7.0.

So, I'm about to do a factory reset, since the Pixel thread suggests this has helped (although not permenantly), but I'm putting this out there to see if anyone else has run into this, and found a solution to it?

Siragi
 

slawadia

New member
Aug 19, 2018
1
0
0
Visit site
Recently my phone froze while running Google Auto. I turned it off an on again and afterwards the system seems corrupted in some way. No amount of restarting helps.

Symptoms:
  • The notification bar can only pulled down a short way (some icons visible) but not the full expansion.
  • No notifications ever appear (although the sound of their arrival is heard)
  • The "home" button doesn't work. A click is registered (vibration/animation) not no action is triggered. I have to "back" my way out of everything.
  • The "recent apps" switcher button similarly doesn't work.
  • Exchange syncing stopped working, likewise Google Keep no longer syncs. Probably other things aren't syncing either. :/
  • Certain parts of the "Settings" are inaccessible, such as switching users.
  • The phone seems to always indicate that data connection (via the sim card) is disabled, even though it does work.
  • Various other oddities.

I've found this issue described in other threads for other devices:

(Note that none of these mention Google Auto, so I suspect the fact I happened to be running that when this happened may be a red herring.)

The S7 thread includes a thorough description of a fix, which seems to help a lot of people. It involves using Nova Launcher to launch a particular "SetupWizard" activity, but this activity isn't available for me. I suspect that's because my phone is running 7.0.

So, I'm about to do a factory reset, since the Pixel thread suggests this has helped (although not permenantly), but I'm putting this out there to see if anyone else has run into this, and found a solution to it?

Siragi



Exactly all these issues have occured in my phone too. But in my case, my phone just ran out of battery and switched off and when i turned it on again, all these issues came with it. I tried "Nova Launcher" solution but .setupwizardtestactivity is not present. I can't switch users. Only option i am left with now is to factory reset. Please suggest if there's any other solution.
 

ranibane0309

Member
Aug 14, 2014
9
0
0
Visit site
Exactly all these issues have occured in my phone too. But in my case, my phone just ran out of battery and switched off and when i turned it on again, all these issues came with it. I tried "Nova Launcher" solution but .setupwizardtestactivity is not present. I can't switch users. Only option i am left with now is to factory reset. Please suggest if there's any other solution.

Yeah same issues with my Nexus 6. Out of the blue really the battery on my phone has been a nightmare since buying it but this time when it died and I plugged in to restart ever since then all these issues. I tried Nova launcher idea (no setup wizard activity), no switch user option, cellular data is turned off half of settings are permissions denied.
My list of issues -
https://forums.androidcentral.com/a...ecent-notifications-pulldown-not-working.html

Were you able to get it fixed without factory reset?
 

Forum statistics

Threads
944,556
Messages
6,923,359
Members
3,159,621
Latest member
wadeharper