Welcome to the Android Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 6 of 6
  1. Thread Author  Thread Author    #1  
    BPHusker's Avatar

    Posts
    131 Posts
    Global Posts
    130 Global Posts
    ROM
    Stock

    Default HTC Email not connecting to ISP pop3 server

    Ok, maybe I'm just doing this wrong since this is my first android phone, but I have tried adding my ISP's email to my EVO and it isn't working. It is a pop3 account and I have typed in the same information that was on my TP2 and it keeps saying it can't connect to the mail server. I am able to get to it through Outlook, so it isn't down.

    Any ideas?
  2. #2  

    Thumbs down

    Im havin the problem
  3. #3  

    Default

    If you have verified your data then check for a typo. I had a problem too when it would not connect. I finally noticed a typo I had. Corrected that and everything worked fine.

    Make sure you have the correct port for incoming and outgoing.
  4. #4  

    Default

    Mine worked just fine, I would double check your ISP's pop info, and see if they changed anything. Also, you may have done this, but in the pop server box, mine filled in just the last part of the domain name, and I had to edit it to say pop.mydomain.com

    Let us know if you are still having issues.
  5. #5  

    Default

    I am having kind of the same problem, except my ISP does not require authentication for outgoing mail. When I uncheck the box and finalize the settings, the phone does not save the change. It reverts back to authentication required. Anyone know what I am doing wrong?
  6. #6  

    Default Solution

    For those of you with this problem, I finally figured out that my problem was my ISP. They would not allow access to their outgoing server unless you were on their system. If you are having this problem, go to your Sprint account, my preference tab, change email server password. Use the SMTP user name and SMTP Server address there for your outgoing mail server. Everything works fine now.

Posting Permissions