Results 1 to 14 of 14
Like Tree1Likes
  • 1 Post By accordngs
  1. Thread Author  Thread Author    #1  

    Question Network Error whenever I try to load Email - AOL

    Ok, so whenever I try to load up my AOL email I get "Network Error" and nothing else.

    This has been going on for about a week now. I have restarted my phone countless times, tried removing the account and re-adding it twice. Still no luck. My Yahoo! and Gmail accounts still work just fine.

    Anyone have any ideas. I tried searching with no luck and really don't want to do a factory reset.
  2. #2  
    NuMom2J's Avatar

    Posts
    34 Posts
    Global Posts
    44 Global Posts

    Default

    bump.

    this is a concern of mine. i haven't found much info anywhere about being able to use my aol email on this device. that is my main email account (have had it for yearssssssss--haven't used aol software in years, but kept my email account through aol.com). i know that i could have those emails imported to my gmail account but my gmail account is for business ONLY. i really hope that aol email will correctly work WITH push notification as well. i've used blackberry for a few years and i love blackberry's messaging system, so this is a biggie for me moving to the EVO.
  3. #3  
    DroidXcon's Avatar

    Posts
    11,645 Posts
    Global Posts
    11,775 Global Posts
    ROM
    Stock for now

    Default

    Quote Originally Posted by MzSongstressDanielle View Post
    bump.

    this is a concern of mine. i haven't found much info anywhere about being able to use my aol email on this device. that is my main email account (have had it for yearssssssss--haven't used aol software in years, but kept my email account through aol.com). i know that i could have those emails imported to my gmail account but my gmail account is for business ONLY. i really hope that aol email will correctly work WITH push notification as well. i've used blackberry for a few years and i love blackberry's messaging system, so this is a biggie for me moving to the EVO.
    try this
    Long press home screen, select shortcut, get EMAIL.

    Put it on face plate or app list, then hit (menu), (account settings), then scroll

    down to (incoming settings), put in username and password, imap.aol.com,

    (port) 143, ( outgoing server settings) smtp.aol.com, (port) 587, check

    (Require sign-in) fill in username/password, next page - select your

    settings on this page, including selecting your ringtone etc.

    good luck.
    If i've made life easier buy me a Macchiato
    Thanked by:
  4. Thread Author  Thread Author    #4  

    Default

    Quote Originally Posted by DroidXcon View Post
    try this
    Long press home screen, select shortcut, get EMAIL.

    Put it on face plate or app list, then hit (menu), (account settings), then scroll

    down to (incoming settings), put in username and password, imap.aol.com,

    (port) 143, ( outgoing server settings) smtp.aol.com, (port) 587, check

    (Require sign-in) fill in username/password, next page - select your

    settings on this page, including selecting your ringtone etc.

    good luck.
    That's what all my settings are set as....never changed it...still no luck
    Thanked by:
    maryjlesperance likes this.
  5. #5  
    DroidXcon's Avatar

    Posts
    11,645 Posts
    Global Posts
    11,775 Global Posts
    ROM
    Stock for now

    Default

    Quote Originally Posted by accordngs View Post
    That's what all my settings are set as....never changed it...still no luck
    ok download K-9 and put in your aol info there , that should work
    If i've made life easier buy me a Macchiato
    Thanked by:
  6. #6  

    Default

    What's an AOL?
    Thanked by:
    verwon 
  7. Thread Author  Thread Author    #7  

    Default

    Quote Originally Posted by DroidXcon View Post
    ok download K-9 and put in your aol info there , that should work
    Thanks for the idea....but I think I am going to have to call customer service if no one here knows how to fix this....

    I hate to think that I would have to use some 3rd party app to get my email when the one that came on the phone doesn't work. It was working fine since June up until this week. So there's gotta be a fix.

    If I get an answer tomorrow from customer service I'll post it up here for others.
  8. #8  

    Default

    Trouble-shooting are basic steps that are used to fix most problems. Which sometimes requires a reset of the device. However, a reset of the device should always be your last option.

    Basic steps:
    Have you tried updating your data profile, it might be a data connection problem.

    Have you tried using a computer to log onto your account - to see if the problem is coming from the phone.

    Removing and re-adding the account a few times sometime work too.

    Remove and reinsert the battery after completely powering down the device wouldn't hurt either.

    Note: Help on the forums is usually better than customer service advice. Sometimes not even a hard reset of the device fix the problem - because six out of ten times the problem is a network connection problem and not the account.

    Good luck.
  9. #9  
    dougsyo's Avatar

    Posts
    19 Posts
    Global Posts
    49 Global Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Mark_in_Tulsa View Post
    What's an AOL?
    They distributed coasters by mail and in magazines in the 90's.

    My AOL e-mail quit since yesterday morning too - but only with Sprint's client, K9 works fine.
    I wonder if it's related to what broke in streaming audio apps?

    While I don't depend on getting e-mail on my phone, it's a great convenience.

    Doug
    Last edited by dougsyo; 12-30-2010 at 09:31 AM.
    Happy with my Verizon HTC Rezound, looking to move past GB.
  10. #10  

    Default

    I have not been able to add my Verizon fios email to the email app since I got my evo had no issues putting it on my pre.have not figured out why yet.get some sought of. Network can't verify your account mesg.

    Sent using taptalk.
    love my evo.
  11. #11  

    Default

    Just tried it again,authentication failed,please verify account infomation. I have no idea what they want.I had no issues putting my yahoo email in.

    Sent using taptalk.
    love my evo.
  12. Thread Author  Thread Author    #12  

    Default

    Quote Originally Posted by rushrl View Post
    Trouble-shooting are basic steps that are used to fix most problems. Which sometimes requires a reset of the device. However, a reset of the device should always be your last option.

    Basic steps:
    Have you tried updating your data profile, it might be a data connection problem.

    Have you tried using a computer to log onto your account - to see if the problem is coming from the phone.

    Removing and re-adding the account a few times sometime work too.

    Remove and reinsert the battery after completely powering down the device wouldn't hurt either.

    Note: Help on the forums is usually better than customer service advice. Sometimes not even a hard reset of the device fix the problem - because six out of ten times the problem is a network connection problem and not the account.

    Good luck.
    Thanks for the ideas:

    1. Did the data profile update - no luck. I even tried deleting and re-adding the account again after the refresh.

    2. I have logged into my account many many times on the computer. This has been necessary for me to access the email. I am also able to get to it on the phone if I go to AOL.com on the browser....this option is very very slow and glitchy though. (AOL.com isn't very mobile friendly for me)

    3. I have removed the account and re-added it probably like 10 times already.

    4. Turned off phone, removed battery, waited a couple of minutes. Started up email, removed account, re-added it...no luck!

    So in the end I still don't have the email account working. And I do agree that the forums are a much better place for help, that is why I came here first But if I am still not able to fix it here, I have no choice but call sprint....but I just have a gut feeling they are going to say "Reset your Phone." That seems to always be their answer. :o
  13. #13  
    vel7wil's Avatar

    Posts
    375 Posts
    Global Posts
    417 Global Posts
    ROM
    stock

    Default

    I have AOL already set up on phone...but I believe there is a problem with Aol itself today........recieved a lot and I mean alot of returned emails as undeliverable....problem....I didnt send them...(whole nother issue) so it could their servers.....
    Current: Samsung Galaxy Note II
    Roms: Lab Rats LK8
    Version:4.1.2
    Hardware: L900.09
    Baseband: L900VPALK8
    PRI: ?
    PRL: 55010
    Kernel: 3.0.31-626403scinfra@SEP-83#1
    Themes: Million Shades of Gray
    Launcher: TW Launcher
    Recovery: TWRP
    Retired: Samsung Instinct,Palm Pre,HTC Evo 4g,htc Evo 4G LTE



  14. Thread Author  Thread Author    #14  

    Default

    Quote Originally Posted by vel7wil View Post
    I have AOL already set up on phone...but I believe there is a problem with Aol itself today........recieved a lot and I mean alot of returned emails as undeliverable....problem....I didnt send them...(whole nother issue) so it could their servers.....
    That's what I thought at first...since AOL generally is poo...

    but mine has been happening for at least a week now. My pops has the same phone and AOL email as well...and his has been working fine. So makes me think the problem is my phone, not the network or AOL's servers.

Tags for this Thread

Posting Permissions

B