Welcome to the Android Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!

View Poll Results: What is your hardware version and how often does it reboot.

Voters
45. You may not vote on this poll
  • Version 0001 with no reboots

    0 0%
  • Version 0001 with occasional reboots (2 or less a week)

    0 0%
  • Version 0001 with frequent reboots

    0 0%
  • Version 0002 with no reboots

    16 35.56%
  • Version 0002 with occasional reboots (2 or less a week)

    15 33.33%
  • Version 0002 with frequent reboots

    14 31.11%
  • Other

    0 0%
Results 1 to 16 of 16
  1. Thread Author  Thread Author    #1  

    Default What is your phone hardware and reboot status after the OTA update.

    I decided to see if there is absolutely any correlation between the hardware and the rebooting issue.

    I have hardware version 0002 and have had exactly 3 reboots since launch day and 2 of them were after the update while I was in a very bad signal area.
  2. #2  
    braxtoq's Avatar

    Posts
    121 Posts
    Global Posts
    145 Global Posts

    Default

    Interesting so far...... I have had less than 10 reboots and shutdowns since the OTA, none prior to the OTA.
  3. #3  

    Default

    ive never had it reboot on its own ever...385hrs of up time thats when i rebooted it after update
  4. Thread Author  Thread Author    #4  

    Default

    Quote Originally Posted by budlight-budlight View Post
    ive never had it reboot on its own ever...385hrs of up time thats when i rebooted it after update
    Well and I wouldn't even consider my 2 reboots after the OTA random reboots. Like I said in another thread it only rebooted when I was in a basement and struggled to get a data signal. I think the rebooting is like a built in fail safe almost. If it's having issues getting a signal it reboots to try and clear out all cache and then hopefully re-establish a connection so it doesn't drain the battery while it is constantly struggling to get a signal.

    I haven't had any random reboots when I was not in a basement.
  5. #5  

    Default

    I've owned my phone for 2 weeks and 1 day.Received my OTA a week ago and the reboots begun.I only get 1 a day

    Hardware is 0002
  6. #6  
    NotJustAPhone's Avatar

    Posts
    11,475 Posts
    Global Posts
    11,780 Global Posts
    ROM
    GS3: CleanROM / N4: AOKP

    Default

    Are there actually version 1 phones out there? I have a version 2 and bought my Tbolt on launch day.
  7. Thread Author  Thread Author    #7  

    Default

    Quote Originally Posted by NotJustAPhone View Post
    Are there actually version 1 phones out there? I have a version 2 and bought my Tbolt on launch day.
    I don't know. That's what I'm trying to figure out. I bought mine on launch day as well, but I'm in the middle of the country as well. So depending on where they came from and how they were distributed either the eastern half or western half of the country could have gotten version 0001 phones.

    Sent from my Thunderbolt
  8. #8  

    Default

    Quote Originally Posted by WebDevAnalyst View Post
    I decided to see if there is absolutely any correlation between the hardware and the rebooting issue.

    I have hardware version 0002 and have had exactly 3 reboots since launch day and 2 of them were after the update while I was in a very bad signal area.
    I have been very vocal about TB's flaws, but I must say that I have not had any random reboots before or after the OTA update.
  9. #9  

    Default

    Every time I see comments, posts about reboots, the number of people having problems is a lot less of the ones no having problems at all.
  10. #10  

    Default

    I have very 002 and it reboots 1-2 times a day after the ota. Before I don't think it ever rebooted itself.
  11. #11  

    Default

    I have 0002 and i haven't had any reboots.

    Sent from my ADR6400L using Tapatalk
  12. #12  
    pppilot's Avatar

    Posts
    33 Posts
    Global Posts
    34 Global Posts

    Default

    I've never even been able to even get the update! It's never been pushed to my phone and I've tried to manually update several times every day since the update became available and each time get the "service not available" message or something like that. Wait! I just tried it again and now it's available! Only now I'm afraid to try it because it may make things worse. I've had the Tbolt since the first week it was available (Hardware Ver. 0002) and have never had any random rebooting. However, it has issues when traveling between 4G and 3G areas. It loses its data connection and may not reconnect unless I do a reboot. It also generally does not work well on 3G - it's very slow, if it works at all.

    What do you guys think? Should I do the update or stand pat until a new update becomes available?
  13. #13  
    Mortiel's Avatar

    Posts
    611 Posts
    Global Posts
    612 Global Posts
    ROM
    N/A

    Default

    I am not certain of this, but I am pretty sure my friend at HTC said the HW version 0001 was the CES demo model. It was never put on a production line. Thats what I thought he had said.
    Former Verizon Wireless Technical Consultant
  14. #14  
    Chrisy's Avatar
    Banned

    Posts
    2,327 Posts
    Global Posts
    17,450 Global Posts

    Default

    0002 with frequent reboots, about 10 a week. More or less depending on Google navigation usage, and location.
  15. #15  
    Malibu02's Avatar

    Posts
    51 Posts
    Global Posts
    52 Global Posts
    ROM
    stock

    Thumbs up

    Im a noob here but I have had my version 2 non rooted for a couple of months and 0 problems before or after OTA. Not in a 4G area.
  16. #16  

    Default

    do the update I bought my phone first day of a available. first 1 online did the update no problems whatsoever
    Quote Originally Posted by sky king View Post
    I've never even been able to even get the update! It's never been pushed to my phone and I've tried to manually update several times every day since the update became available and each time get the "service not available" message or something like that. Wait! I just tried it again and now it's available! Only now I'm afraid to try it because it may make things worse. I've had the Tbolt since the first week it was available (Hardware Ver. 0002) and have never had any random rebooting. However, it has issues when traveling between 4G and 3G areas. It loses its data connection and may not reconnect unless I do a reboot. It also generally does not work well on 3G - it's very slow, if it works at all.

    What do you guys think? Should I do the update or stand pat until a new update becomes available?

Posting Permissions