1. Android Central Question's Avatar
    Since the update when I select a video link - for example, a Google search result, an NFL game recap, or a video clip in NYTimes - the YouTupe app opens to my home screen but no video, just the ads, trending videos, and suggestions of videos I might like. Those work. As do any videos listed from the YouTube app search bar. I have Android 10 on a Pixel 3. I reset Chrome. I logged out of Google and all associated apps before logging back in. I cleared cache, data, and history. I've restarted the phone. Before I hard reset my phone, what am I missing.
    09-09-2019 06:20 PM
  2. mustang7757's Avatar
    Hi, welcome to Android Forums

    I'd like to recommend creating a account so me or other members can assist you, as guest have limitations in replying here and if we need further Information to communicate with you.

    I'll provide a link to register, please come back to your post so we can further assist you . Thank you
    https://forums.androidcentral.com/sh...d.php?t=409154
    09-09-2019 06:47 PM
  3. mustang7757's Avatar
    The links always go to chrome?
    Maybe try resetting app preferences in phone settings under apps
    09-09-2019 06:48 PM
  4. Matteo Griffin's Avatar
    The links don't go to Chrome, they go to the app. But the video is not called. And I don't see any error messages. I am a registered user BTW.
    09-09-2019 10:38 PM
  5. mustang7757's Avatar
    The links don't go to Chrome, they go to the app. But the video is not called. And I don't see any error messages. I am a registered user BTW.
    Hi, welcome!
    So this is on your pixel 3 Android 10 ...did this just happened ?
    09-09-2019 10:41 PM
  6. B. Diddy's Avatar
    Welcome to Android Central! Go to Settings>Apps, go to the list of all of the apps, tap Menu at the upper right, then Reset App Preferences. Now see what happens if you tap a YouTube link.
    09-09-2019 10:50 PM
  7. Matteo Griffin's Avatar
    The links don't go to Chrome, they go to the app. But the video is not called. And I don't see any error messages. I am a registered user BTW.
    09-09-2019 10:57 PM
  8. mustang7757's Avatar
    The links don't go to Chrome, they go to the app. But the video is not called. And I don't see any error messages. I am a registered user BTW.
    Thank you for that information twice
    Did this start happening on Android 10??
    09-09-2019 10:58 PM
  9. Matteo Griffin's Avatar
    Yes, yesterday afternoon.
    09-09-2019 11:04 PM
  10. Matteo Griffin's Avatar
    Just tried it. Problem remains.
    09-09-2019 11:05 PM
  11. Matteo Griffin's Avatar
    Sorry, the interface is a little dodgy on a phone screen. It started on Android 9. I thought maybe I needed to update the operating system so I did that in hopes it would solve the problem but it didn't. I think that maybe the videos are supposed to open in Chrome, instead of the app? But at the moment I can only see a video in YouTube app by entering it in the app search bar.
    09-09-2019 11:07 PM
  12. mustang7757's Avatar
    Just tried it. Problem remains.
    Also try reset settings not reset phone ..
    To to that go into phone settings >type reset and should pop up reset settings
    09-09-2019 11:08 PM
  13. B. Diddy's Avatar
    Funny, we're all duplicating things. I just realized I suggested the same thing @mustang7757 did.

    Does this happen in Safe Mode? https://support.google.com/pixelphon.../2852139?hl=en
    mustang7757 likes this.
    09-10-2019 12:29 AM
  14. Matteo Griffin's Avatar
    Yes it does. I feel like the problem is that I need to change a setting somewhere so that when I select a video in search results it just plays in the Google app or browser instead of pointing to the YouTube app. But for some reason I haven't found a way to do that.
    09-10-2019 02:53 PM
  15. mustang7757's Avatar
    Yes it does. I feel like the problem is that I need to change a setting somewhere so that when I select a video in search results it just plays in the Google app or browser instead of pointing to the YouTube app. But for some reason I haven't found a way to do that.
    You can click under the video and tap share and copy , then go to your browser and paste it there , see what happens
    09-10-2019 03:02 PM
  16. B. Diddy's Avatar
    Looks like you're not alone: https://forums.androidcentral.com/sa...ml#post6638470
    09-10-2019 10:38 PM

Similar Threads

  1. My Note 9 Unlcocked Not Getting Pie Update
    By Abdulai Bah in forum Samsung Galaxy Note 9
    Replies: 11
    Last Post: 09-11-2019, 08:03 PM
  2. Software Update not downloading over mobile data even though I have it set to
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 09-09-2019, 11:40 PM
  3. Multiple accounts on Android 10 not working
    By Android Central Question in forum Google Pixel 3 & Pixel 3 XL
    Replies: 1
    Last Post: 09-09-2019, 10:37 PM
  4. Multiple accounts on Android 10 not working
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 09-09-2019, 05:22 PM
  5. Unable to adjust brightness on work device
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 09-09-2019, 04:57 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD