07-15-2018 04:14 AM
27 12
tools
  1. ehendraw's Avatar
    Hi all,

    I have a weird problem with my Nexus 4. This happened starting this morning... my mobile data is on and I can access Facebook (app). However, this is the only app/internet access that works. Other apps such as Twitter, Gmail, NHL, whatsapp and Google Chrome can't connect online - it keeps saying you do not have internet access.

    I've tried restarting the phone and made sure that my wifi is off. On a side note wifi works perfectly fine - when I connect via wifi all the app connected to the internet just fine.

    Let me know if someone have an idea on how to fix this! Would be very much appreciated. Thanks!
    05-28-2014 04:16 PM
  2. JohnBB101's Avatar
    Hello

    It sounds like a very specific problem, but try this (I'm running a custom ROM so the steps may be slightly different);
    1. Open Settings
    2. Hit "More..." under Data Usage
    3. Open "Mobile networks" then "Access Point Names"
    4. There should be more than one APN, so select one that hasn't been selected
    5. Try and see if it works now


    Good luck!
    YeonChulie likes this.
    05-29-2014 10:15 AM
  3. vishwa nara's Avatar
    Oh Dude ,
    thank you so much I had same problems. except my opera everything was not connecting on 3G. Now everything is working fine. thanks a lot friend!!
    04-20-2015 03:20 AM
  4. BCSugar's Avatar
    I tried your suggestion, as I also have been having issues connecting via my data network, however when I check the APNs, there is only one listed. Any other recommendations that I might try? I've been having trouble connecting via data for a couple or so months now...
    10-10-2015 09:40 PM
  5. Kasun Sirimanna's Avatar
    Hi, I'm having a Xperia L and had the same issue. I did everything you guys have mentioned but nothing happened. So I went to my network provider and changed the Sim. They gave a new one. It solved the problem. Thanks guys.
    belodion likes this.
    11-20-2015 06:26 AM
  6. San dro's Avatar
    Hello

    It sounds like a very specific problem, but try this (I'm running a custom ROM so the steps may be slightly different);
    1. Open Settings
    2. Hit "More..." under Data Usage
    3. Open "Mobile networks" then "Access Point Names"
    4. There should be more than one APN, so select one that hasn't been selected
    5. Try and see if it works now


    Good luck!
    Just wanted to say thank you. Worked for me, such a frustration to have a so called smartphone without internet ...
    02-03-2016 06:24 PM
  7. AndroidUserOA's Avatar
    thank you so much. now i can play pokomon go haha
    07-17-2016 09:27 AM
  8. morgan lund's Avatar
    What if there is only the one APN?
    07-19-2016 04:22 PM
  9. cgebert's Avatar
    JohnBB101 you are my hero! Tried your suggestion to ehendraw and now my phone works like it should without wifi. WooHoo!

    Thank you so much!
    10-01-2016 08:47 PM
  10. Saurabh Mishra4's Avatar
    Thanks Bro... you saved me from another reinstall of rom
    11-01-2016 03:33 AM
  11. YeonChulie's Avatar
    thank you. helps me a lot.
    11-23-2016 01:19 AM
  12. YeonChulie's Avatar
    Hello

    It sounds like a very specific problem, but try this (I'm running a custom ROM so the steps may be slightly different);
    1. Open Settings
    2. Hit "More..." under Data Usage
    3. Open "Mobile networks" then "Access Point Names"
    4. There should be more than one APN, so select one that hasn't been selected
    5. Try and see if it works now


    Good luck!
    thanks for this. helps me a lot.
    11-23-2016 01:19 AM
  13. cbwb's Avatar
    It claims that device provision is not working how do i fix this problem
    12-13-2016 09:01 PM
  14. B. Diddy's Avatar
    It claims that device provision is not working how do i fix this problem
    See response in your other thread: http://forums.androidcentral.com/goo...ml#post5606306
    12-15-2016 12:26 AM
  15. Ysobel Sandoval's Avatar
    thank you so much! mine's working now
    01-10-2017 12:35 AM
  16. Kabir R's Avatar
    Hey thanks a lot...solves my pblm...I followed the instructions as mention above in my Sony Xperia z2 phone n at last did restore default and my Facebook started working using mobile data Internet.
    02-21-2017 10:28 AM
  17. Modiken Silvia Mapeka's Avatar
    I tried your suggestion, as I also have been having issues connecting via my data network, however when I check the APNs, there is only one listed. Any other recommendations that I might try? I've been having trouble connecting via data for a couple or so months now...
    scanning this answer......



    Fixes to fix this issue:

    1. go to settings ➡ more ➡ mobile networks ➡ APN ➡ select any APN you want

    that's it! enjoy!
    09-02-2017 02:59 PM
  18. Modiken Silvia Mapeka's Avatar
    Hello

    It sounds like a very specific problem, but try this (I'm running a custom ROM so the steps may be slightly different);
    1. Open Settings
    2. Hit "More..." under Data Usage
    3. Open "Mobile networks" then "Access Point Names"
    4. There should be more than one APN, so select one that hasn't been selected
    5. Try and see if it works now


    Good luck!
    see if he fix this issue from you.
    09-02-2017 03:00 PM
  19. and2017's Avatar
    Hello

    It sounds like a very specific problem, but try this (I'm running a custom ROM so the steps may be slightly different);
    1. Open Settings
    2. Hit "More..." under Data Usage
    3. Open "Mobile networks" then "Access Point Names"
    4. There should be more than one APN, so select one that hasn't been selected
    5. Try and see if it works now


    Good luck!
    The suggestion was very apt. The right APN was selected for the BSNL Network and it started working.
    09-06-2017 10:06 AM
  20. cheryl montgomery's Avatar
    I am using a android phone ON5 Samsung older version Google engine but Samsung internet that doesn't work cannot use internet at all any advice would be extremely appreciated thank you for your service's and time. Cheryl Montgomery
    [email removed by moderator]
    10-03-2017 08:39 AM
  21. Payk01's Avatar
    Hello

    It sounds like a very specific problem, but try this (I'm running a custom ROM so the steps may be slightly different);
    1. Open Settings
    2. Hit "More..." under Data Usage
    3. Open "Mobile networks" then "Access Point Names"
    4. There should be more than one APN, so select one that hasn't been selected
    5. Try and see if it works now


    Good luck!

    Hi sir, thanks for this. Do you have other solutions? Same problem for me. I tried this today, but did not work for me. Though I tried this also.." turn airplane mode back on, turn your phone off, wait for a minute, turn your phone back on, turn airplane mode off, wait for thirty seconds, then turn mobile data on."

    Please help me, my phone is Oppo F5 and is about 1 month old only.
    kusum bhardwaj likes this.
    01-05-2018 08:09 PM
  22. LexiBraun's Avatar
    Aha, didn't work. I tried pressing all but the set one but it's still having issues
    01-11-2018 03:12 AM
  23. amagondes's Avatar
    Hello

    It sounds like a very specific problem, but try this (I'm running a custom ROM so the steps may be slightly different);
    1. Open Settings
    2. Hit "More..." under Data Usage
    3. Open "Mobile networks" then "Access Point Names"
    4. There should be more than one APN, so select one that hasn't been selected
    5. Try and see if it works now


    Good luck!
    Thank you this worked for me! I did have to restart my phone before it worked
    01-12-2018 02:35 PM
  24. kusum bhardwaj's Avatar
    JohnBB101
    Hello

    It sounds like a very specific problem, but try this (I'm running a custom ROM so the steps may be slightly different);
    Open Settings
    Hit "More..." under Data Usage
    Open "Mobile networks" then "Access Point Names"
    There should be more than one APN, so select one that hasn't been selected
    Try and see if it works now


    Good luck!

    No it hasn't work in my phone.many option are open with APN.my phone is coolpad note5
    05-19-2018 12:48 PM
  25. Zakaria Ibrahim's Avatar
    Data is on but i cant use all apps
    On my lg g6 especially facebok,googl play store and internet
    05-28-2018 07:22 PM
27 12

Similar Threads

  1. Google Play Can No longer See My Phone (Galaxy S3/Verizon)
    By Mr. Chicken in forum Samsung Galaxy S3 Rooting, ROMs, & Hacks
    Replies: 2
    Last Post: 08-18-2016, 09:36 PM
  2. Log Screen-comes on randomly
    By Sammuel1973 in forum Samsung Galaxy S5
    Replies: 5
    Last Post: 05-31-2014, 07:46 AM
  3. Replies: 4
    Last Post: 05-29-2014, 07:11 AM
  4. How can I transfer game save data from a broken device?
    By Kirbologist in forum General Android Device Chat
    Replies: 0
    Last Post: 05-28-2014, 03:56 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 05-28-2014, 02:27 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD