Milestone Help

themixwizard

New member
Dec 15, 2009
2
0
0
Visit site
I just received my Motorola Milestone to be used on AT&T's network. The phone itself is great. However, I have a bit of a problem. I put my sim card in and can make/receive phone calls. Wifi works too. However, I am not able to connect to AT&T's data network. I know it's not 3g, but edge should work. The response is usually network error or something similar.

Does anyone know if there is some sort of settings I'm missing that should be on the phone to make it work? If so, can someone point me in the right direction? Thanks.
 
Nov 28, 2009
17
0
0
Visit site
that is an odd situation. when something like that happened to me, i had to call and get the data part of my plan reconfigured or reinitalized or whatever they had to do. what did att say?
 

slowhatch

Active member
Nov 25, 2009
31
0
0
Visit site
First off all does the milestone support ATT's 3G frequency? If it does, and if its anything like running an unlocked storm on ATT (Which i did for a friend), you need to send the ATT service books to get data..
 

themixwizard

New member
Dec 15, 2009
2
0
0
Visit site
I figured it out after much searching and digging. Milestone does not work on AT&T's 3g frequency. It will work on the lower scale of AT&T's data network. Not that I could really tell the difference in speed anyway. I popped the sim card out of my iphone and into the milestone. I found that you have to setup the data connection setting for milestone. If anyone needs it in the future, here it is:

Menu button > Settings > Wireless Controls > Mobile Networks > Access Point Names > Menu Button > New APN
Name: AT&T
APN: wap.cingular
Proxy: leave blank
Port: leave blank
Username:WAP@CINGULARGPRS.COM
Password:CINGULAR1
Server: leave blank
MMSC: http://mmsc.cingular.com
MMS Proxy: wireless.cingular.com
MMS Port: 80
MCC:310
MNC:410
APN Type: leave blank
 

Forum statistics

Threads
945,657
Messages
6,926,500
Members
3,159,935
Latest member
CR5