S5 active "ap not in use. internet connection slow"

Curtis Mittong

New member
Nov 24, 2014
4
0
0
Visit site
I will try to be brief but this has been a 3-hour ordeal. Phone is an S5 Active (sm-g870a) android 4.4.2

- installed a new wifi printer on main computer last night (connected wirelessly, not USB)
- after printer installation, wireless worked fine on all four devices in the house (printer, main computer, secondary laptop, S5 phone.
- this morning, phone gives me the "ap not in use internet slow" announcement. All other devices working fine.
- when connecting, the status line says "authenticating... obtaining IP address... failed to obtain IP address.
- I have done what seems like hundreds of restarts, hard resets on the router, phone restarts, etc.
- After restarts/resets, my first thought was to turn off the printer in case there was some IP conflict. No dice.
- Started phone in the configuration mode (holding power, volume, and home) and wiped the cache. No dice.
- Uninstalled all printer software and unplugged printer from the wall. No dice.
- Tried "forget" and re entered the password a few billion times. No dice.
- logged into router and verified SSID broadcast enabled.
- found a tutorial that suggested I set DHCP to static on the phone. When I do that, it greys out the "connect" button and I can't even attempt connect.
- downloaded a wifi fixer and it has been cycling through attempts for the last 45 minutes with no luck.

AAAAAHHHHH. Please help
 

Curtis Mittong

New member
Nov 24, 2014
4
0
0
Visit site
Update.

- removed security from wireless router and was able to connect.
- added a lighter security (password instead of a big WPA hex key and was able to connect.
- enjoyed three hours of connectivity and now back to the same problem.
 

Forum statistics

Threads
943,777
Messages
6,920,010
Members
3,159,223
Latest member
otagg