Welcome to the Android Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 3 of 3
  1. Thread Author  Thread Author    #1  
    Geo Turner's Avatar

    Posts
    1 Posts
    Global Posts
    3 Global Posts

    Default Beam not working properly

    We bought both of our kids a Nexus 7. I am trying to transfer video from one to the other using the beam feature. Everything seems to work except once I tap beam, I hear a chime like something happened but the video is nowhere to be found on the other Nexus 7. I have the beam feature ennabled as well as the NFC checked.
  2. #2  
    skyrockett's Avatar

    Posts
    372 Posts
    ROM
    4.1.2 stock JB

    Default Re: Beam not working properly

    i dont think it can transfer large files like videos. It still uses Bluetooth.. unlike Samsung Galaxy 3 or any other Samsung Tablets where they use wi-fi direct. I don't know why but there's no Wi-fi direct feature on Nexus series/
  3. #3  

    Default Re: Beam not working properly

    Both Nexus 7 and Nexus 10 has wi-fi direct, I am beaming away between N10 and S3 as we speak, large videos as well.

    S3 has both S-beam (samsung proprietary) and Android beam (stock android)
    N10 has only android beam as Samsung is not allowed to paly around with the software, it is supposed to be stock android.

    Transferring from S3 to N10 I have to deactivate S-beam at S3. I guess S3 tries to send by S-beam by default which N10 doesnt support. Once S-beam is disabled transferring works well. Transferring from N10 to S3 works even if S-beam is enabled at S3.

Similar Threads

  1. Replies: 27
    Last Post: 05-16-2011, 05:14 PM
  2. 3g connection not working properly
    By md17 in forum Verizon Droid Incredible
    Replies: 6
    Last Post: 11-26-2010, 04:49 PM
  3. sirius radio not working properly?
    By StayFly in forum Android Apps
    Replies: 11
    Last Post: 09-14-2010, 09:59 AM
  4. Contact specific ringtones not working properly
    By akt83 in forum Sprint Epic 4G
    Replies: 6
    Last Post: 09-02-2010, 02:24 PM
  5. MMS not working properly on my Att Nexus
    By MRGQ in forum Google / HTC Nexus One
    Replies: 15
    Last Post: 04-02-2010, 02:51 PM

Posting Permissions