05-04-2013 01:49 PM
526 ... 1112131415 ...
tools
  1. mmarz's Avatar
    The PRL should in no way effect the touchscreen. Try flashing a different rom. If a rom changes fixes it, then your system files or kernel are the problem. Try doing a fresh install.

    Another cause could be the moving itself. Changing climates/humidity changes can cause moisture to form inside electronics. If the problem will not go away no matter what you flash, you may have damaged something inside the phone.

    These are my best guesses as to the issue.
    07-19-2011 05:11 PM
  2. brian117's Avatar
    Just had a question. Is it possible for different PRL's to effect your TWS (time without signal) percentage? I am currently using the 01120 PRL and my TWS is like 70-90%. Now I don't know if that's a bad thing but from research I'd say it was. This PRL has been working fine for me and all 3G connectivity works but just curious if maybe I should try different PRL's or go back to the stock one to lower this TWS issue. I do not want my battery draining from this. Thanks.
    07-19-2011 08:17 PM
  3. LeslieAnn's Avatar
    Just had a question. Is it possible for different PRL's to effect your TWS (time without signal) percentage? I am currently using the 01120 PRL and my TWS is like 70-90%. Now I don't know if that's a bad thing but from research I'd say it was. This PRL has been working fine for me and all 3G connectivity works but just curious if maybe I should try different PRL's or go back to the stock one to lower this TWS issue. I do not want my battery draining from this. Thanks.
    Yes, it can effect your tws. A new PRL may locate a new tower to connect to.
    Hunting for a signal uses more power than just staying connected, so yes, 90% is bad.
    07-19-2011 09:07 PM
  4. Superorb's Avatar
    The PRL should in no way effect the touchscreen. Try flashing a different rom. If a rom changes fixes it, then your system files or kernel are the problem. Try doing a fresh install.

    Another cause could be the moving itself. Changing climates/humidity changes can cause moisture to form inside electronics. If the problem will not go away no matter what you flash, you may have damaged something inside the phone.

    These are my best guesses as to the issue.
    It seems like the problem only happens when connected via USB and debug mode is on. Once disconnected it works fine. I've never noticed it do this before though.
    07-21-2011 01:10 PM
  5. daubster's Avatar
    While reading this thread, I came upon the link for checking your MSL code on Virgin Mobile site. The last post I read about it stated it didn't work anymore. I just tried it out and it worked fine for me.

    First sign on to your VM account. Then type in the following:
    https://www1.virginmobileusa.com/myaccount/home.dosdf

    It did give me an ERROR 404, but it listed all kinds of info and in there was the MSL number (six digits).
    07-21-2011 07:08 PM
  6. Eollie's Avatar
    While reading this thread, I came upon the link for checking your MSL code on Virgin Mobile site. The last post I read about it stated it didn't work anymore. I just tried it out and it worked fine for me.

    First sign on to your VM account. Then type in the following:
    https://www1.virginmobileusa.com/myaccount/home.dosdf

    It did give me an ERROR 404, but it listed all kinds of info and in there was the MSL number (six digits).
    yeah it appears to be working again.
    07-21-2011 07:16 PM
  7. slyr114's Avatar
    is there any way to change the prl if you are on a mac or maybe directly from the phone? i am on vacation and am getting very weak reception, 3g drops in and out without me even moving.... i only have my macbook with me but i was wondering if there was a software like qpst for mac as well?
    07-23-2011 04:53 PM
  8. 3deal's Avatar
    Help! I lost 3G after swapping stock PRL. After revert to stock PRL still no 3G. Any suggestions? TIA
    07-24-2011 10:40 AM
  9. Eollie's Avatar
    Help! I lost 3G after swapping stock PRL. After revert to stock PRL still no 3G. Any suggestions? TIA
    run the activate app.
    07-24-2011 11:15 AM
  10. camf3xu's Avatar
    run the activate app.
    this
    07-24-2011 11:51 AM
  11. camf3xu's Avatar
    whats the most reliable prl right now? i just loaded 60680. usually get bad service at my house. still only have 1 bar with 94 dbm.

    edit: is it suposed to say digital roam at first and flash a triangle for like 1 minute.
    07-24-2011 11:56 AM
  12. 3deal's Avatar
    run the activate app.
    It worked!
    07-24-2011 11:59 AM
  13. Jk16w's Avatar
    Fixed problem, pretty happy with results especially since i live in rural country
    07-26-2011 03:31 AM
  14. Jk16w's Avatar
    Ok so I am using the PRL: 60680, seeing better results for the last 40mins.

    I am wondering if this is the newest PRL, if there is a better PRL, and what towers do 60680 use.
    07-26-2011 06:50 PM
  15. 3deal's Avatar
    It seems the signal bar doesn't show 3g level. I set the network in evdo only then the signal level would stay in -120 but the signal bar is changing.
    07-26-2011 10:25 PM
  16. inyourface9806's Avatar
    No one has been able to get their MSL....and if you call tech support and ask them they will not give it to you. In fact they do not even know it. Sorry! If you find a way to get the MSL, I am all ears.
    this page gives a different way to get the msl. same procedure, different technique. look at number 2

    [HOWTO] Change PRL on Virgin Mobile LG Optimus V (5/06/2011) - xda-developers
    07-27-2011 08:52 AM
  17. camf3xu's Avatar
    this page gives a different way to get the msl. same procedure, different technique. look at number 2

    [HOWTO] Change PRL on Virgin Mobile LG Optimus V (5/06/2011) - xda-developers
    The link daubster posted on the last page is working again and the easiest way.
    07-27-2011 09:15 AM
  18. slyr114's Avatar
    please someone, is there a way to change my prl using a macbook with just osx no windows on it?!?!
    07-27-2011 01:26 PM
  19. chuang4u's Avatar
    Ok so I am using the PRL: 60680, seeing better results for the last 40mins.

    I am wondering if this is the newest PRL, if there is a better PRL, and what towers do 60680 use.
    i am also wondering about this. anyone know? and is 61677 the most up to date hybrid prl?
    07-28-2011 01:14 AM
  20. davidh44's Avatar
    While reading this thread, I came upon the link for checking your MSL code on Virgin Mobile site. The last post I read about it stated it didn't work anymore. I just tried it out and it worked fine for me.

    First sign on to your VM account. Then type in the following:
    https://www1.virginmobileusa.com/myaccount/home.dosdf

    It did give me an ERROR 404, but it listed all kinds of info and in there was the MSL number (six digits).
    Looks like it stopped working again. It was working when I previously tried 4 days ago.

    I went from 61007 to 60680 tonight. Open Signal Maps showed connecting to the same tower as always, yet Speedtest app went from 100ms ping 500kbps/200kbps right before the PRL swap to 140ms 2200kbps/400kbps right after. I did multiple speedtests to the same server to make sure there weren't any anomalies (not uncommon). I've gotten 2000kbps+ in the past at non-peak hours with 61007, but not lately.

    Is Open Signal Maps known to be inaccurate in identifying the tower to which the phone is connecting? If not, then I guess I have to chalk it up to another speedtest variation over a short period of time. A PRL swap shouldn't make any difference in speed unless I'm connecting to a different tower.
    07-28-2011 03:04 AM
  21. sharpe351's Avatar
    Ok, I am certainly NOT computer illiterate, but a lot doesn't make any sense here. When I go to device manager I don't get a list of connected devices. Apparently you all aren't using XP. This wasn't made to use with XP I guess. I was able to get all the necessary codes, etc. for my phone, but I guess windows 7 has to be used for the rest. I give up.

    Nevermind. Finally got it. Just being difficult as usual for an old machine.

    Sent from my LG OP V using Tapatalk...
    07-28-2011 01:41 PM
  22. jack454's Avatar
    Ok, I am certainly NOT computer illiterate, but a lot doesn't make any sense here. When I go to device manager I don't get a list of connected devices. Apparently you all aren't using XP. This wasn't made to use with XP I guess. I was able to get all the necessary codes, etc. for my phone, but I guess windows 7 has to be used for the rest. I give up.

    Sent from my LG OP V using Tapatalk...
    07-28-2011 02:22 PM
  23. sharpe351's Avatar
    Not a huge change here. still a poor connection no matter the .prl I use. I'm not in a great reception area at home. A work there are 5 towers less than a mile away. Using 60680.

    Sent from my OV using Tapatalk
    07-28-2011 02:35 PM
  24. camf3xu's Avatar
    Not a huge change here. still a poor connection no matter the .prl I use. I'm not in a great reception area at home. A work there are 5 towers less than a mile away. Using 60680.

    Sent from my OV using Tapatalk
    Same but I go from no service to no bars but service in my basement. Ill take it
    07-28-2011 07:00 PM
  25. sharpe351's Avatar
    Same but I go from no service to no bars but service in my basement. Ill take it
    True. I got 3g at the house better than before. I can llink up to my tablet and have halfway decent internet access at the house.

    Sent from a disparaged guy with a SuperPAD...another happy customer.
    07-28-2011 07:14 PM
526 ... 1112131415 ...
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD