1. Android Central Question's Avatar
    I don't seem to have any issues with other widgets, just this one. When the label is showing percentage strength, it always reads zero. When it's set for reading in dBm, it stays at -113 even when I have perfect LTE signal. I tried resetting the phone, and allowed phone permission, then location permission. Nodda. Any isnight on this? Thanks yo!
    Al
    HTC Bolt
    04-19-2018 05:46 PM
  2. Rukbat's Avatar
    -113dbm isn't a terrible signal, it's still usable (although it's not great). But "percentage" of what? If it's "percentage of a good signal", the developer might have set "good signal" as -100dbm, and -113dbm is 20 times less signal, so it's almost zero. (And 96dbm is normally considered a decent signal, so if it's using that, -113dbm is 80 times less signal. Remember, db is logarithmic. A 3db difference is 1/2 (or twice) the strength.)
    04-20-2018 04:47 PM
  3. oldsauce's Avatar
    Yea i know what everything represents. Yes, percentage signal strength out of a hundred. So you can either choose it to display as that, or in dBm.
    Like i said, the problem is with the readout . They never change. Stays on 0% when on that setting, and -113 on the dBm setting; Issue being that the readings are stuck on incorrect values. You see what im saying? Im guessing its something i need to change in maybe settings or permissions. But i have no idea what.
    04-20-2018 08:23 PM
  4. oldsauce's Avatar
    -113dbm isn't a terrible signal, it's still usable (although it's not great). But "percentage" of what? If it's "percentage of a good signal", the developer might have set "good signal" as -100dbm, and -113dbm is 20 times less signal, so it's almost zero. (And 96dbm is normally considered a decent signal, so if it's using that, -113dbm is 80 times less signal. Remember, db is logarithmic. A 3db difference is 1/2 (or twice) the strength.)
    It appears that either label works with any other mobile network besides LTE. I switched to GSM and it was giving me readings. Since Elixir 2 had the ability to turn on Wimax, it seems it's a bit outdated. Lol. If anybody knows how to input something to allow it to read the LTE network, that would be cool! No response from Dev.
    04-21-2018 09:38 AM

Similar Threads

  1. Galaxy Apps App Issues
    By bIOforger in forum Samsung Galaxy S9 & S9+
    Replies: 6
    Last Post: 04-26-2018, 07:12 AM
  2. Can't connect WiFi on mobile
    By Isabel Gerber in forum Ask a Question
    Replies: 16
    Last Post: 04-22-2018, 04:39 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 04-20-2018, 02:55 PM
  4. android 4.2 issue for HTML5 app
    By MyersKimb in forum General Help and How To
    Replies: 1
    Last Post: 04-19-2018, 01:17 PM
  5. alarm clock issue after Android update to 8.1 on Pixel XL phone
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 04-19-2018, 10:24 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD