12-21-2018 10:15 AM
55 123
tools
  1. bdmridgback's Avatar
    Anyone else having this issue?

    Earlier today my ring tones and notification tones all went to default tones for no reason. So I reset them to what I usually use. Well, 6 hours later they all go back to default again.

    This is far from the first time this has happened, actually it happens a couple times a month at least.

    Anyone have an answer?


    32gb GS3 stock, not rooted, running all stock ringtones and notifications.
    09-02-2012 08:29 PM
  2. KenGibson's Avatar
    No, but touch sounds keeps resetting to default. And wifi turns off occasionally without me doing it.

    Sent from my SPH-L710 using Android Central Forums
    09-03-2012 11:39 AM
  3. bdmridgback's Avatar
    WiFi is normal to turn on and off, when in and out of WiFi areas with that option turned on.

    But these tones going to default are pissing me off.


    Sent from my Innovative Galaxy S3
    09-03-2012 05:12 PM
  4. bdmridgback's Avatar
    Did it again tonight!!! Damn it!!!



    Sent from my Innovative Galaxy S3
    09-03-2012 07:32 PM
  5. blueyzfr6's Avatar
    Mine does it to...it's annoying

    Sent from my SCH-I535 using Android Central Forums
    09-03-2012 07:43 PM
  6. miketko's Avatar
    Yup, mines been doing this for weeks now. Very annoying. Thought it might have something to do after I remove the battery as I do so often in having two batteries but it's not the Case

    Sent from my SGH-I747M using Android Central Forums
    09-03-2012 08:01 PM
  7. blueyzfr6's Avatar
    I think it might be that my ringtones are on the External SD card not on the phone. Every time ya turn it off, it resets.... IDK, just an idea
    09-04-2012 09:55 AM
  8. bdmridgback's Avatar
    Nope, I am using all the factory installed ringtones, nothing added to SD card.

    I am checking for Apps that I may have installed that could be causing it. I uninstalled one that I think maybe causing this issue, but won't post until I know for sure which one is causing it.



    Sent from my Innovative Galaxy S3
    09-04-2012 05:59 PM
  9. cjsmoove's Avatar
    Keep us posted as my wifes does this as well.
    09-05-2012 01:17 PM
  10. evq.003's Avatar
    For those of you using custom tones, I had a somewhat similar issue, where my tones were not being found/reconized. For me the solution was to move my ringtones and notifications into folders called ringtones and notifications at the top level of the SD card. Maybe you could try doing the same and see if that works.

    /mnt/extSdCard/ringtones
    /mnt/extSdCard/notifications
    09-05-2012 04:10 PM
  11. bdmridgback's Avatar
    I am not using any custom tones!

    ...but just for kicks I moved all the ringtones and notification tones up into new folders just to try it.




    Sent from my Innovative Galaxy S3
    09-05-2012 08:23 PM
  12. kaivorb's Avatar
    Just logging that my GS3 has been doing the same thing. I am running stock on Sprint w the 32gb model (trying to include relevant info).

    I have both the ringtones changing and the screen-touch-sound issue going on. And they happen separately from each other.

    I use custom tones, but I have them in the correct folders (been using same tones since OS 2.2 and I had to have them in correct folders back then).

    Would love to know what is messing with these settings.

    thanks
    K--
    09-05-2012 08:35 PM
  13. deanodrums's Avatar
    Sometimes when i get a text message only half of the tone plays.
    09-06-2012 01:47 AM
  14. cobaltgirl87's Avatar
    mine does it too!! its soooo annoying.
    09-06-2012 10:51 AM
  15. miketko's Avatar
    Anyone find out the problem? Even when I set a ring tone with the zedge app it still goes back to default without even re starting the phone

    Sent from my SGH-I747M using Android Central Forums
    09-07-2012 10:13 AM
  16. 534n's Avatar
    Sometimes when i get a text message only half of the tone plays.
    Apparently this has something to do with the checking for overflow of SMS for deletion. Under Messaging -> Settings you can disable the "Delete Old Messages" option and it should fix that.
    09-07-2012 03:40 PM
  17. 534n's Avatar
    As for the resetting of ring tones, do any of you use a task manager app or something that frees up "unused" data?
    09-07-2012 03:41 PM
  18. enfuego360's Avatar
    I know this is not the same phone, but my Thunderbolt has been doing this since January (Bought the phone when it first came out in March of 2011). It only happens when I restart my phone. A few months ago I received an OTA update and it seemed to fix it... That was until a week or two ago. It's doing the same thing again, and I can't figure out why. I'd love to see if someone could figure this out.
    09-07-2012 11:01 PM
  19. gandhimasterfly's Avatar
    As for the resetting of ring tones, do any of you use a task manager app or something that frees up "unused" data?
    I find this happens to me if i clear data/cache from media in apps section.

    I'm guessing somebody would know if they were doing that, but perhaps there are task killers/cache deleters at work in the background?
    09-08-2012 04:33 AM
  20. Scarab's Avatar
    Had this issue with my original Droid for more than 2 years and never figured it out. Now doing it on my SG3 so I'm thinking this may be pervasive with Android more than just 1 device. Dunno. It's not a deal breaker for me, just annoying.

    Could be something in the contact sync process setting ring tones back to default? System somehow restoring default during sync, updates or from a backup process? Conflicting settings created from another related process with a higher priority?

    Whatever it is, it's been around for quite awhile now. At least for me.
    09-08-2012 06:34 AM
  21. Legobricke's Avatar
    I had this issue with my Rezound...

    Ringtones and notifications resetting to defaults or actually switching to other ringtones.

    The issue was corrected when I finally did a factory reset (through HBOOT, not through SETTINGS).

    This did in fact fix the issue and it has never returned.... I know it's a different phone, but you never know...

    Lego
    09-08-2012 07:04 AM
  22. 534n's Avatar
    I find this happens to me if i clear data/cache from media in apps section.

    I'm guessing somebody would know if they were doing that, but perhaps there are task killers/cache deleters at work in the background?
    That would be my guess
    09-08-2012 09:59 AM
  23. krusty46's Avatar
    Sometimes when i get a text message only half of the tone plays.
    Mine just started this yesterday.
    09-08-2012 11:39 AM
  24. pszamosi's Avatar
    Well, just to chime in mine does it too... I had the same issue on my SG II Skyrocket. I always thought it had something to do with connecting it to usb, so i eventually just left the default alone. On the SG III the default is too quiet so I am still playing around...

    Sent from my ASUS Transformer Pad TF700T using Tapatalk 2
    09-08-2012 01:13 PM
  25. duck383's Avatar
    (S2) nice i found this discussion could not figure out what the problem was never had this issue with my old BB's / and have always made separate personal folder for ringtones, notification and music and it was still happening i even added my most used notifications and ring tones to the phone memory just to see and same happened on both ics .03/.04
    09-08-2012 01:41 PM
55 123
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD