Android OS over 60+%

expertzero1

Well-known member
Aug 31, 2011
184
9
0
Visit site
I have no clue why its over 60% most of the time.


I just rebooted my phone, with beautiful widget running, and its over 60% for the past few days.

I thought it was go launcher, removed it and still presists, battery drained 50% in 8 hours with maybe 10 minutes of 3g data use, and screen brightness at 1% or whatever...

Any ideas why it would be over 60%?
 
  • Like
Reactions: pparker

snarf77

Well-known member
Apr 9, 2010
152
2
0
Visit site
I thought the same

Thought it was launcherpro

did a hard reset but still got horrible drain

Maybe take it back to sprint store?
 

vinvo

New member
Sep 19, 2011
1
0
0
Visit site
Mine is currently at 55%, but it has been to 60%. I'm also wondering if I need to return the phone. How long have you guys been getting on a full charge?
 

DaveInFL

Well-known member
Sep 7, 2010
529
3
0
Visit site
Same here too. I also have beautiful widgets installed. Is this the culprit perhaps?
Currently my battery lasts about 10-11 hours a day with normal usage.
 

oversteer325

Well-known member
Feb 10, 2011
164
36
0
Visit site
I'm around 40% but have still had extremely good battery life. I'm just asuming that all the other functions are more power efficient which makes the AndroidOS artificially inflated since it is a percentage of a percentage.
 

Ricolando

Well-known member
Aug 31, 2010
157
4
0
Visit site
I've gotten double digit percentages as well for android os, but battery life is stellar so it's more of an annoyance as to why this occurs rather than a major concern for me.

Sent from my Epic 4G Touch
 

chill.117

Active member
Jul 18, 2011
37
0
0
Visit site
Same here too. I also have beautiful widgets installed. Is this the culprit perhaps?
Currently my battery lasts about 10-11 hours a day with normal usage.
I also have beautiful widgets installed, maybe this is what's wrong. I thought it might have been the applications manager widget but I uninstalled that and the problem is still going on, I guess I'll try beautiful widgets next.

I hope it's not the problem though, especially because it's a paid app....
 

chill.117

Active member
Jul 18, 2011
37
0
0
Visit site
I don't think it's beautiful widgets.... Now the only thing i can think of is wifi, because i'm either at school or home all day, and i just keep wifi on the entire time
 

Mitalis

Well-known member
Apr 15, 2010
111
0
16
Visit site
I too have Beautiful Widgets installed and have noticed this as well. I'm only using it since the AccuWeather widget doesn't properly update my current location.
 

DaveInFL

Well-known member
Sep 7, 2010
529
3
0
Visit site
Today has been pretty good for me. 8 hours off the charger and still at 70%. OS usage was down to 35% or so. I did have WiFi off earlier but I've turned it on again since I am home. Didn't realise it was off. I'll keep an eye on the remainder of the battery to see if WiFi is the culprit.
 

tkemack

Well-known member
Jun 4, 2011
558
59
0
Visit site
When I first got the phone on launch day I experienced this. Now it only gets up to 17%. I do not have beautiful widgets installed. Can't think of a reason why it changed suddenly. Maybe it was the battery pull I did on Sunday, idk

sent from my Samsung Galaxy S2 Epic longest phone name in the world Touch 4G
 

earthdog

Member
Feb 26, 2011
21
0
0
Visit site
It looks to me that its having WiFi enabled. I have been running 14% after disabling WiFi and then if I enable WiFi it goes back up to 50%+
 

tkemack

Well-known member
Jun 4, 2011
558
59
0
Visit site
I've had wifi on and connected for about an hour and it's still holding at 13%

Sent from my Galaxy 10.1....own one or be owned
 

jfenton

Well-known member
Aug 11, 2010
645
37
0
Visit site
I just turned WIFI on for the first time and I've been seeing usage around 65% so I don't think WIFI has anything to do with it....at least not in my case.
 

youngjediboy

Well-known member
Aug 22, 2011
204
6
0
Visit site
Ok I just shut off and did a battery pull, started up and opened up the battery status and now I see Android OS at 93%!!!! Isn't that extremely abnormal? What's going on?
 

youngjediboy

Well-known member
Aug 22, 2011
204
6
0
Visit site
I'm worried about this now. I checked again and Android OS is still high at 89%. I have wifi, 4G, GPS all off. It's just on regular 3G and looking at Android's Task Manager I don't have any active apps running.
This morning I was at one of my jobs and in 5 hours it's dropped from 100% to about 40%. I only used the phone to check emails a few times.
 

Members online

Trending Posts

Forum statistics

Threads
943,973
Messages
6,920,864
Members
3,159,335
Latest member
qqw999adsfdg