Epic 4G Touch LTE Ready???

Jul 27, 2010
16
0
0
Visit site
Recently, I updated my Epic 4G Touch to Jelly Bean. The only issue I had was that I lost the ability to send and receive mms messages. I have a pre-paid plan on the Sprint network through Flash Wireless. I called up my carrierand they had me update the MMSC URL by entering a dialer code. While in the menu, I noticed an item 'LTE APN Settings'. Does anybody know what that is?
 

Attachments

  • Screenshot_2012-12-18-09-20-13.png
    Screenshot_2012-12-18-09-20-13.png
    47.2 KB · Views: 77
  • Screenshot_2012-12-26-14-42-04.png
    Screenshot_2012-12-26-14-42-04.png
    41.3 KB · Views: 43
Last edited:

Paul627g

AC Moderator All-Star
Moderator
Nov 25, 2010
15,963
2,752
0
Visit site
Not sure exactly what that is but its not LTE (4g).

Epic 4g Touch was designed for WiMax 4g and not LTE (4g).

I wish it was as easy as a toggle setting to switch radio frequencies for 4g usage.
 

unixpsycho

Well-known member
Oct 26, 2009
178
10
0
Visit site
I tired to enable it for the hell of it... it started asking for a SIM card for certain apps or functions.

I assume Samsung is trying to make a modular firmware for most models that are compatible. Or there is an Galaxy S2 variant that has LTE in the wild somewhere.
 

thenameisnigel

Well-known member
Apr 27, 2012
1,446
148
63
Visit site
I tired to enable it for the hell of it... it started asking for a SIM card for certain apps or functions.

I assume Samsung is trying to make a modular firmware for most models that are compatible. Or there is an Galaxy S2 variant that has LTE in the wild somewhere.

I kept mines enabled but I haven't received any SIM prompts.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
 

thenameisnigel

Well-known member
Apr 27, 2012
1,446
148
63
Visit site
One place i remember was the Sprint Hotspot app. With LTE enabled it asked for a SIM card, I disabled LTE and it worked fine.

I always get SIM prompts with Sprint Hotspot even before I enabled LTE. I just always assumed it was a software bug that hasn't been worked out yet.
 

unixpsycho

Well-known member
Oct 26, 2009
178
10
0
Visit site
I always get SIM prompts with Sprint Hotspot even before I enabled LTE. I just always assumed it was a software bug that hasn't been worked out yet.

Could be. I just never saw that prompt until that.

Besides, our S2's don't have LTE radios :p . Weirder things have happened, i'm sure a group of hackers have a WiMAX radio transformed into an LTE radio somewhere. :confused:
 

Forum statistics

Threads
944,377
Messages
6,922,555
Members
3,159,522
Latest member
nuclei