Question re: email using sbcglobal.net and Moto Droid

jblackfish

Member
Oct 12, 2011
8
0
0
Visit site
HELP!

I can get email and everything seems to be normal and functioning EXCEPT I cannot get a sent email to send. It ends up in the out box with a "email not sent" msg.

My email account settings are:

Incoming Server settings:

Server: android.imap.yahoo.com (followed by user name, which is email address, and password)
Advanced settings: (set by the phone) are port 143, etc. and verify certificate is checked.

Outgoing server settings:

Server: android.smtp.mail.yahoo.com (followed by same as above.)
Advanced settings: (set by the phone) are port 25, etc.

I have deleted and re-added the account using other server settings but they are all worse. This one works except for being able to send. Can ANYONE help? PLEEEEEZE!
 

Lee_Bo

Well-known member
Apr 4, 2010
929
58
28
Visit site
Although I do not have a Yahoo address, are you trying to add this to the mail app on the phone, or are you using the Yahoo mail app?
 

jblackfish

Member
Oct 12, 2011
8
0
0
Visit site
It's always been one of the email accounts (including several gmail accounts) that is in Settings:Accounts:My Accounts. When I 1st got the phone, I added it and it set up automatically - I didn't have to give it anything except the full address and pswd and it was working great. Then something happened several months later - I'm not aware of having done anything and it stopped working totally so I removed the account. When I added it back it wouldn't set up automatically so I had to look up the server descriptions and put them in manually.

The account works fine except for the send function. Funny thing is, maybe one out of 40-50 emails actually goes out but they all "hang" in the "outbox" folder for a long time until it quits trying and they disappear.

I hope that answers your question.