SD Card issues

jammocaz

Member
Oct 7, 2012
19
0
0
Visit site
i have a 32gb SD card that for the most part worked fine in JB. I would restart and it would eventually find the card after a reboot. Well that is not the case anymore and I cannot access the card unless I remove it from the device? This is a major annoyance. What is the point of additional storage? Anyone else having this issue?
 

whoover

Well-known member
Oct 22, 2012
191
0
0
Visit site
i have a 32gb SD card that for the most part worked fine in JB. I would restart and it would eventually find the card after a reboot. Well that is not the case anymore and I cannot access the card unless I remove it from the device? This is a major annoyance. What is the point of additional storage? Anyone else having this issue?

You probably didn't install the card correctly. Try reinstalling it per this link. If it doesn't see it then, it might have been damaged by having the terminals misaligned with the socket. That can put power on the data lines and blow the card.
http://forums.androidcentral.com/dr...ing-after-installing-sd-card.html#post2297236
 

lowboydrvr

Well-known member
Apr 29, 2011
144
11
0
Visit site
Twice since I've owned the phone (once a month ago, and then again last night), my RHDM suddenly stopped seeing my SD card (just out of the blue, worked one minute and then not the next). I took the card out, reinserted, restarted the phone a couple of times, nothing. After a few minutes, the SD card suddenly showed up again. Don't know what's up with that, am just happy that its back again.
 

jammocaz

Member
Oct 7, 2012
19
0
0
Visit site
You probably didn't install the card correctly. Try reinstalling it per this link. If it doesn't see it then, it might have been damaged by having the terminals misaligned with the socket. That can put power on the data lines and blow the card.
http://forums.androidcentral.com/dr...ing-after-installing-sd-card.html#post2297236

whoover, that did not work either. The only thing that worked was reformatting the card on a computer. I inserted the card and it recognized fine. Problem is I have done this before and it happened again. I thought it was a fluke.. which is why I asked the community if they ever saw or experienced something similar. The door was fully closed and tight. I am worried that after a period of time this will occur again?

Thanks for your help!
 

Forum statistics

Threads
941,324
Messages
6,907,990
Members
3,157,864
Latest member
dahikino2