07-17-2016 06:44 PM
996 ... 7891011 ...
tools
  1. DroidGuy1990's Avatar
    My Brand new nexus 5 black 32gb has a problem were the LED flash will simply not work. I called up Google to do a RMA but the problem is not only the $400 hold they need they also neglected to tell me there is a 2-3 week backorder even on RMA's...I just returned it instead...I am very disappointed to say the least.
    11-19-2013 11:02 AM
  2. keef56's Avatar
    Main problem for me currently is the poor volume output. I have had to select a pretty sad ring tone so that I can hear it when someone rings me and my phone is in my pocket. I did hear that there may be a patch soon but until then, I'll just have to keep listening hard:-)

    Also - I was looking for a half decent visual voicemail app and as I have o2 I used TUGO. It all worked except when I play back a voice message - no sound! so I'm back to 901. o2 said that TUGO wouldn't work on voicemail whilst I was on WiFi but that seems a bit lame.
    11-19-2013 04:57 PM
  3. SteveISU's Avatar
    I've been noticing when I leave my house and jump off of WiFi my phone goes to HSPA+ and not LTE. I have to power cycle the phone for it to acquire LTE. Any thoughts???

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
    11-19-2013 06:46 PM
  4. brianwong's Avatar
    I have found that my nexus have some kind of dent ant the bottom of the phone on the glass, I can kind of see it from the sides, but I can't feel it or anything. Did anyone have this problem?
    11-19-2013 07:05 PM
  5. nexus89's Avatar
    I've been noticing when I leave my house and jump off of WiFi my phone goes to HSPA+ and not LTE. I have to power cycle the phone for it to acquire LTE. Any thoughts???

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
    At first my complaint was that it would be on LTE & it wouldn't switch to hspa when there was no LTE. I had to select 3G under network settings and then it would change and pages would load again. Now it seems to me like its using hspa more often but it still does switch to LTE from time to time so its all good as I don't have to manually change now.

    Are you sure you have good LTE signal? Maybe not and that's why its choosing hspa instead?

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
    11-19-2013 07:12 PM
  6. SteveISU's Avatar
    At first my complaint was that it would be on LTE & it wouldn't switch to hspa when there was no LTE. I had to select 3G under network settings and then it would change and pages would load again. Now it seems to me like its using hspa more often but it still does switch to LTE from time to time so its all good as I don't have to manually change now.

    Are you sure you have good LTE signal? Maybe not and that's why its choosing hspa instead?

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
    I have a note 3 and Moto X, the LTE signal is fine on both of those.

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
    11-19-2013 08:07 PM
  7. ohwitty's Avatar
    I have a horrible static/hissing sound on all of the videos I record. And when I speak, there's a burst of static that accompanies my voice during video recording.
    11-19-2013 08:49 PM
  8. bunique4life05's Avatar
    I am on T-Mobile 30 dollar perpaid plan from my old T-Mobile S3.

    I seem to have an issue with turning off or losing my wifi connection and the only mobile data does not kick in. I have no bars to full bars but still no mobile data connection.I find I must toggle between network access port connections or restore default access port connection and then my mobile data will connect.

    I also don't understand the constant switch to lte then hspa + with varying bar singles and I rarely see edge. This is separate problem that I have had on myS3 and problem happens at work at home. Surprisingly my N5 worked pretty well at work and at home for no apparent reason.(I don't think this will last and I will have same spotty service again tomorrow ) I still have the WiFi and mobile data issue.

    Is anyone have suggestions to what's going on any possible solutions?

    Sent from my Nexus 5 using AC Forums mobile app
    11-20-2013 12:41 AM
  9. StaticVoidz's Avatar
    Does anyone have reception drops?
    11-20-2013 08:59 AM
  10. RG129's Avatar
    When I try to set an image as a wallpaper that is not to scale, the pan and zoom that I select never take effect. It always reverts back to a centered position. Can anybody confirm?

    Posted via Android Central App
    11-20-2013 12:05 PM
  11. RG129's Avatar
    I am on T-Mobile 30 dollar perpaid plan from my old T-Mobile S3.

    I seem to have an issue with turning off or losing my wifi connection and the only mobile data does not kick in. I have no bars to full bars but still no mobile data connection.I find I must toggle between network access port connections or restore default access port connection and then my mobile data will connect.

    I also don't understand the constant switch to lte then hspa + with varying bar singles and I rarely see edge. This is separate problem that I have had on myS3 and problem happens at work at home. Surprisingly my N5 worked pretty well at work and at home for no apparent reason.(I don't think this will last and I will have same spotty service again tomorrow ) I still have the WiFi and mobile data issue.

    Is anyone have suggestions to what's going on any possible solutions?

    Sent from my Nexus 5 using AC Forums mobile app
    My reception fluctuates and hands off between LTE and HSPA much more than it did on my GS4. As of right now, it's not so much a problem, since my hand-off seems almost instantaneous and there doesn't seem to be a loss in data transfer.

    My work has a low LTE signal so on my GS4 when it would hand off to HSPA, there would be a few seconds where I lost data con connectivity.

    Posted via Android Central App
    11-20-2013 12:08 PM
  12. bunique4life05's Avatar
    My reception fluctuates and hands off between LTE and HSPA much more than it did on my GS4. As of right now, it's not so much a problem, since my hand-off seems almost instantaneous and there doesn't seem to be a loss in data transfer.

    My work has a low LTE signal so on my GS4 when it would hand off to HSPA, there would be a few seconds where I lost data con connectivity.

    Posted via Android Central App
    I wonder what going on with my N5.
    Sent from my Nexus 5 using AC Forums mobile app
    11-20-2013 04:35 PM
  13. chrispher86's Avatar
    Idk if anyone else has posted this but if I have a media app open in the background and I'm on the homescreen, when I try to adjust the phone volume it adjusts the media volume. Kind of a minor annoyance. I have to close out all my media apps (YouTube, Pandora, etc.) before I can use the "ok Google" functionality.

    Sent from my Nexus 5 using AC Forums mobile app
    11-20-2013 05:26 PM
  14. DroidArmy's Avatar
    Idk if anyone else has posted this but if I have a media app open in the background and I'm on the homescreen, when I try to adjust the phone volume it adjusts the media volume. Kind of a minor annoyance. I have to close out all my media apps (YouTube, Pandora, etc.) before I can use the "ok Google" functionality.

    Sent from my Nexus 5 using AC Forums mobile app
    This is what's supposed to happen. When you hit the volume button, a volume slider should pop up with a button next to it (correct me if I'm wrong). If you hit the button, it will bring up more volume options.

    sent from my Galaxy S3 rocking Cyanogenmod
    11-21-2013 06:11 AM
  15. Oliver Kasper's Avatar
    Well, I thought that I had read everything about setting up the Nexus 5 on Consumer Cellular (CC) and was ready for everything to work. Everything does work except the reception of MMS images. I cannot send MMS or receive any pictures. All other systems work without a hitch. Am I missing something or is this a limitation of CC? Any help is greatly appreciated!
    11-21-2013 06:58 AM
  16. DroidArmy's Avatar
    Well, I thought that I had read everything about setting up the Nexus 5 on Consumer Cellular (CC) and was ready for everything to work. Everything does work except the reception of MMS images. I cannot send MMS or receive any pictures. All other systems work without a hitch. Am I missing something or is this a limitation of CC? Any help is greatly appreciated!
    Are your apn settings correct?

    sent from my Galaxy S3 rocking Cyanogenmod
    11-21-2013 09:22 AM
  17. chukka63's Avatar
    Well, I thought that I had read everything about setting up the Nexus 5 on Consumer Cellular (CC) and was ready for everything to work. Everything does work except the reception of MMS images. I cannot send MMS or receive any pictures. All other systems work without a hitch. Am I missing something or is this a limitation of CC? Any help is greatly appreciated!
    you may need to activate that with your carrier
    11-21-2013 10:36 AM
  18. sahuagin's Avatar
    Only problem I have, and I have not seen it anywhere else (?) is that any photos stored/taken and the homescreen is peppered with milticoloured dots, mainly Red and White but if I move the picture/page the colour changes.
    Anyone else seen this?
    11-21-2013 03:07 PM
  19. snookasnoo's Avatar
    Interesting..I use an iPhone 5s and a Moto X..I really prefer the clean look of stock Android which is even better in KitKat, and will cobble together whatever it takes to make it the way i want it. If the others just added functionality that would be one thing but I don't like their skins. My only issue is do I want a Nexus 5 over the Moto X when the Moto X is on Verizon and just received KitKat.

    I have problems with the People (Contacts) app, which is more of a Kit Kat thing, but annoying nonetheless. I have the app sync with my Exchange account and It has created a contact for every email address I have used on my computer at work, most of which are not in my contacts. I cannot find a way to only show only my actual contacts. I have around actual 200 contacts and it is showing 865 contacts. If someone has a fix, I would love to know.

    Is the lock screen supposed to be able shortcut to apps? It looks like it should, but I cannot find any setting for it. You can move in four directions, but they all just unlock the screen.

    Overall, I am underwhelmed with the phone and Kit Kat. The phone is fine and has some good points, it is just not as good as others out there, for my purposes. The price point is a huge plus, but there are a lot of things that other manufacturers offer with their software that are missing from stock android. There are apps to fill many of the gaps, but I feel like I am working too hard to get what LG, HTC, Samsung and others give you out of the box (and work better). I have a hard time convincing myself that I should use it instead of my GS4, G2 or Note III.
    11-21-2013 05:39 PM
  20. porter_sc's Avatar
    Hello and nexus 5 has some problems with GPS. I met recently with the problem of nexus does not search for satellites. This can be seen on these films, you have a similar problem. Someone could use some check to be sure?

    2:15 min


    5:30 min
    11-22-2013 03:13 AM
  21. Madalin Sirbu's Avatar
    can anyone help me, it gives me this error on youtube:
    "Connection to server lost
    Touch to retry"
    11-22-2013 03:59 PM
  22. Diesel6401's Avatar
    can anyone help me, it gives me this error on youtube:
    "Connection to server lost
    Touch to retry"
    Touch to retry...

    J/K.

    Try to go to settings>apps>all>YouTube>clear cache

    Also try toggling airplane mode on/off.

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
    Attached Thumbnails Nexus 5: Problems & Issues-uploadfromtaptalk1385164627857.jpg  
    11-22-2013 05:58 PM
  23. HailStorm26's Avatar
    I have the sprint n5 and g2, had the note 3. Problem I am having is static, pops, squeals, during calls on both. I returned g2, have same issue, had same problem with note 3 , update fixed. I believe they all have same processor, wondering if fix is on the way?
    I had this same EXACT issue with my G2 also on Sprint. I had a hard time deciding between the G2 and Nexus 5, but ended up going with the G2 mainly because Sprint did not offer 32 gb for the Nexus 5, which the G2 had 32 gb. Also because the G2 had an amazing camera I thought. I do not make long phone calls, usually only 1 to 5 minutes because I use Skype more often for people I talk to most. I noticed the popping and crackling noises with the first call on my G2. At first I thought it was reception but it happened briefly almost after every call for a week. So I looked it up online and found a discussion on here about multiple G2 users having the same issue. They were also on different carriers too, plus it never happened with my iPhone 4S on Sprint before that. That issue is what caused me to switch to Nexus 5, not wanting to risk getting another G2 with crackling noises in the call.
    11-23-2013 01:39 AM
  24. HailStorm26's Avatar
    I have had the Nexus 5 for 6 days now, so I have had a good amount of time to go through pretty much everything on it. I have only run into a few things, all of them I would consider 2 of them to be semi major issues.

    1.) (The semi major issue) As many have already said, the volume for ring tones, notifications, and listening to videos at max is not very loud or good quality. I would say max volume is maybe 60% volume of what my iPhone 4S was. As switching to Android first time, that was a little disappointing but glad it seems to be software issue so that it can be fixed soon.

    2.) (Semi major issue) Shutter speed on the camera is pretty slow. Takes about 2 seconds to take a picture once clicking the blue dot on the bottom.

    3.) Google play updates (when set to prompt instead of automatic updates), does not prompt to download available updates except right after restarting the phone.

    4.) LED light blinks for emails and hang outs messages. But I tested it from a missed call and it does not blink for a missed call. It also does not blink for Kik messages despite the Kik settings being set to white LED light. However the LED light not blinking for Kik is likely an issue with their app that they just need to update to support Android 4.4 and Nexus 5.

    5.) My Twitter notifications vibrate even though I have vibrate ringing in my Android sound settings turned off. I check settings in Twitter and saw no vibrate setting in there. If anyone else has experienced this or knows how to make it stop, then please let me know. Also strange that it blinks green LED for Twitter notifications when all my stock apps blink white, and I also do not see a LED setting in the Twitter app.

    So far those are the only issues I have experienced, and luckily I think they are all things that could possibly be fixed with Android 4.4.1 or updates from the apps I experienced some things with. Fingers crossed.
    11-23-2013 02:21 AM
  25. Madalin Sirbu1's Avatar
    Thank you...but it didn't help very much...i couldn't solve the problem...

    Posted via Android Central App
    11-23-2013 01:43 PM
996 ... 7891011 ...

Similar Threads

  1. Nexus 5: Camera spot
    By Incitatus in forum Google Nexus 5
    Replies: 13
    Last Post: 02-07-2015, 09:43 PM
  2. Wirefly Nexus 5 listed specs incorrect?
    By ttwiitch in forum Google Nexus 5
    Replies: 24
    Last Post: 11-21-2013, 06:59 PM
  3. Problem with the earphone jack
    By Don500488 in forum Samsung Galaxy S3
    Replies: 2
    Last Post: 11-09-2013, 08:20 AM
  4. This is how the Spigen Ultra Hybrid looks on the White Nexus 5
    By angry english in forum Google Nexus 5
    Replies: 8
    Last Post: 11-08-2013, 06:03 PM
  5. No Simultaneous Voice and 4G on Nexus 5?
    By deesugar in forum Google Nexus 5
    Replies: 8
    Last Post: 11-08-2013, 04:47 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD