Pics/Videos showing up blank/black in Gallery & won't open

seinx

Well-known member
Dec 14, 2012
69
0
0
Visit site
This is the 5th time I've had to reset my phone to fix the issue I've been having with my gallery. After a while, only the first few rows will load and the rest show up blank/black and won't open. It's the same for Quickpic. Why does this happen and is there a solution? Resetting is a pain! When I look at my pics/videos stored on my SD card from my phone, they all load fine. Could it be the videos messing everything up? When I take longer videos, they don't play the whole way through and then it freezes and says sorry this video can't be played.
 

jaboop

Well-known member
Feb 6, 2013
241
0
0
Visit site
Try mxplayer, did you take the videos on that phone or are they transferred ?

Sent from my Nexus 7 using AC Forums mobile app
 

seinx

Well-known member
Dec 14, 2012
69
0
0
Visit site
It's not just about the videos not playing. It's pictures not opening also. This happens in both gallery and Quickpic.

Posted via Android Central App
 

jaboop

Well-known member
Feb 6, 2013
241
0
0
Visit site
Were they taken before an update? Then that's the problem, if not then under the folder android<data make sure there is no file named .nomedia a common problem in older devices

Sent from my Nexus 7 using AC Forums mobile app
 

jaboop

Well-known member
Feb 6, 2013
241
0
0
Visit site
That's the problem... Make sure there is no file named .nomedia on your SD card...also

Sent from my Nexus 7 using AC Forums mobile app
 

seinx

Well-known member
Dec 14, 2012
69
0
0
Visit site
Yes the S4. I checked on my phone for .nomedia files on both SD card and device and there isn't one. Would it only show up if I connect my phone to my PC?

Posted via Android Central App
 

seinx

Well-known member
Dec 14, 2012
69
0
0
Visit site
Uninstalling the updates? What updates? It hasn't updated at all since I bought the phone the day it was released.

Posted via Android Central App
 

Emma Davies1

New member
Dec 13, 2017
2
0
0
Visit site
This is the 5th time I've had to reset my phone to fix the issue I've been having with my gallery. After a while, only the first few rows will load and the rest show up blank/black and won't open. It's the same for Quickpic. Why does this happen and is there a solution? Resetting is a pain! When I look at my pics/videos stored on my SD card from my phone, they all load fine. Could it be the videos messing everything up? When I take longer videos, they don't play the whole way through and then it freezes and says sorry this video can't be played.
 

Lawrawrxo

New member
Feb 1, 2018
1
0
0
Visit site
Have u found out how to get vidio/pics back oonce they are blacked out ??

I had this happen after my gallery auto-updated. I went into the gallery, into settings and the about the app to get to the info about storage and all that. At the top was 3 dots and they gave me the option up uninstall updates. Clicked it and all my pictures came back and loaded perfectly.
 

alambnz

New member
Feb 2, 2018
1
0
0
Visit site
Hi, my Samsung Galaxy S6 has started to have this problem - black images in Gallery.
Taking photos or video is fine, and they all appear in Gallery with a thumbnail. When I tap on any photo it displays (although at low res - that's another problem) but the real problem is that all other images (i.e. scrolling before or after the image I've first selected to preview) show as a completely 100% black image. The whole screen is not black, I can still see the icons (to edit etc) at top and bottom. It's the image that shows as black.
The images are fine when I transfer them off my phone to my PC.
My phone has the latest update (Android 7.0), and I think that update may have been when the problem started.
I have tried a restart many times but no factory reset yet.
 

Forum statistics

Threads
944,494
Messages
6,923,007
Members
3,159,581
Latest member
Hermes14